Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

02 Svi 2020

Svi hrvatski OPG-ovi na jednom mjestu, ako nemate dobit ćete web stranicu - besplatno!

Izvor: www.agroklub.com · Autor: Željka Rački-Kristić  

Svi hrvatski OPG-ovi na jednom mjestu, ako nemate dobit ćete web stranicu - besplatno!

Okupiti sve hrvatske OPG-ove na jednom mjestu, njih čak 162.966, a ujedno omogućiti svima koji je još nemaju, izradu besplatne web stranice, temeljni je cilj projekta "OPGovi Hrvatske" kojeg provode udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija, a u koji se uključila i Osječko-baranjska županija.

Naime, kako nam je pojasnio Zvonko Bumber, voditelj udruge i projekta, radi se o neprofitnoj web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti sve OPG-ove na području 20 županija i Grada Zagreba.

"Projekt je započeo prije gotovo godinu dana, ali zbog novonastale situacije s koronavirusom i činjenicom da su se slična rješenja počela javljati na lokalnim razinama, odlučili smo ga odmah pokrenuti. Zbog toga nismo u potpunosti postavili sav sadržaj i mogućnosti koje smo planirali, ali ćemo sustavno raditi na tome. Važno je ovdje istaknuti da premda naša platforma omogućava pretraživanje i kontaktiranje pojedinih gospodarstava, to joj nije temeljna svrha. Temeljna svrha naše platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG", pojasnio nam je voditelj.

U projekt se uključila i Osječko-baranjska županija
Najvažnije, projekt i korištenje njegovih usluga je u potpunosti besplatno za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Udruga koristi svoje resurse, a veliku pomoć nalaze u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

"Pojava bolesti COVID-19 i posljedice koje je ona izazvala ne samo na zdravlje stanovništva nego na cijelo gospodarstvo pokazala je koliko je važno da ima dostatnu vlastitu proizvodnju hrane. Zabranom rada pojedinih vrsta trgovina i tržnica, kao i ograničenjem kretanja, uvidjeli smo da je iznimno važno pronaći nove kanale prodaje poljoprivrednih proizvoda, a osobito za mala OPG-a koja proizvode voće i povrće i usmjerena su na lokalna tržišta, odnosno trženje u najbližem okruženju.

Nadam se da će naši vrijedni OPG-ovci pronaći svoj interes za oglašavanje domaćih proizvoda na ovoj platformi te na taj način učiniti svoje proizvode dostupne ne samo lokalnom, nego i širem tržištu. Slavonija i Baranja imaju najviše površina i pod ekološkom proizvodnjom, a upravo s naših slavonskih i baranjskih polja dolaze namirnice od kojih nastaju ponajbolje autohtone delicije ovog kraja. Na ovaj će način biti dostupne diljem Hrvatske", pohvalio je projekt koji su podržali osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Kako izgleda odnosno kako bi mogla izgledati vaša stranica, pokazala nam je Udruga Inovativni projekti. "Pogledajte primjer. Na ovaj način doslovno svaki OPG u Hrvatskoj može imati vlastitu internetsku stranicu unutar naše platforme koja bi glasila: www.opgovi.hr/opg/imeiprezime. Stranica će se nadopunjavati s vremenom osluškujući i želje, a poveznica je napravljena tako da se može koristiti i na vizitkama ili promidžbenim materijalima. Također, bitno je za napomenuti da će OPG-ovi samostalno unositi podatke na našoj platformi. Ipak, radi se o njihovim osobnim podatcima", dodaje Zvonko Bumber.

Platforma će pomoći vlasnicima OPGova, ali i kupcima
Hrvatska zajednica županija, rekao nam je predsjednik Goran Pauk, potiče aktivnosti koje pomažu OPG-ovima, a izrada platforme poput web stranice opgovi.hr, na kojoj se jednostavno mogu pretraživati domaći proizvodi po kategorijama i županijama zasigurno će pomoći svim vlasnicima u prezentaciji i plasmanu proizvoda na domaćem tržištu.

Nadam se da će naši vrijedni OPG-ovci pronaći svoj interes za oglašavanje domaćih proizvoda na ovoj platformi te na taj način učiniti svoje proizvode dostupnim ne samo lokalnom, nego i širem tržištu, kaže osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Svako gospodarstvo, a u Hrvatskoj je čak 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, bit će u mogućnosti samostalno izrađivati i uređivati svoju stranicu. Ideja je da stranica služi kao polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova, a od dodatnog sadržaja na platformi će se moći pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne pa sve do europske razine, kao i svi relevantni dokumenti koji se odnose se osnivanje, izvještavanje i umrežavanje.

Županije također i preko svojih razvojnih agencija, organiziranjem sajmova i promocijom potiču lokalne proizvođače, a u vremenu kada vidimo koliko je digitalna prisutnost važna za opstanak i plasman na tržištu, vjerujemo kako će web platforma uvelike pomoći kako vlasnicima OPG-ova, tako i kupcima koji traže kvalitetne, 100 % domaće proizvode", naglasio je prvi čovjek Hrvatske zajednice županija, Goran Pauk.


Komentari članka

Vezani članci

Brat i sestra vode uspješnu obiteljsku proizvodnju gljiva: Kako je inženjer prometa od dva plastenika izgradio uspješnu tvrtku

28.05.2020.

Nakon prva dva gljivarnika, uslijedila su još četiri, pa tri, pa i gljivarnik u Garešnici gdje se danas odvija većina proizvodnje. Sav prihod obitelj je ulagala, pa tako sada imaju svoju pakiraonu i distribuciju. Od 16 tona gljiva godišnje na samim počeci

Jedan od najpopularnijih podcasta u svijetu prelazi na Spotify za 100 milijuna dolara

27.05.2020.

Američki komičar, komentator MMA borbi i podcaster Joe Rogan dobio je pozamašan iznos novca da svoj popularni podcast prenese na Spotify i s njima potpiše ekskluzivni ugovor

Najbolji Royalov sin - svjetski rezultat hrvatskog uzgoja simentalca!

22.05.2020.

Stara Kapela selo je koje postaje fenomen hrvatskog stočarstva. Naime, najnoviji bik uzgojen na OPG Šobak, već je četvrti vrhunski genomski testirani bik koji se koristi za umjetno osjemenjivanje.

Obitelj Tomiša zaokružila proizvodnju, od magarećeg mlijeka i kozmetike do humusa

22.05.2020.

Onima koji sada kreću u neku sličnu priču, poručujemo - počeci su uvijek teški, no ako znate što želite postići i vjerujete u ono što radite te se dovoljno potrudite, uspjeh je zagarantiran, kažu Karmen i Marko Tomiša.

Mario Jurišić: Moramo se okrenuti domaćoj proizvodnji hrane i vina

22.05.2020.

Suočeni s globalnom pandemijom koja je brojne vinare dovela u nezavidan položaj, odlučili su pokušati ponuditi ljudima nešto drugačije. Tako su Kos - Jurišići krenuli prvi s piknikom u vinogradu.

Tag cloud

 1. 2004 članka imaju tag hrvatska
 2. 2048 članka imaju tag turizam
 3. 1569 članka imaju tag financije
 4. 1286 članka imaju tag izvoz
 5. 1065 članka imaju tag svijet
 6. 867 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1010 članka imaju tag trgovina
 8. 1040 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 948 članka imaju tag ict
 11. 702 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 12. 692 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 991 članka imaju tag EU
 14. 889 članka imaju tag industrija
 15. 784 članka imaju tag menadžment
 16. 932 članka imaju tag kriza
 17. 608 članka imaju tag maloprodaja
 18. 567 članka imaju tag marketing
 19. 393 članka imaju tag poticaji
 20. 503 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 439 članka imaju tag obrazovanje
 23. 281 članka imaju tag potpore
 24. 363 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 404 članka imaju tag prehrambena industrija
 26. 353 članka imaju tag eu fondovi
 27. 360 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 377 članka imaju tag porezi
 29. 439 članka imaju tag banke
 30. 314 članka imaju tag osijek
 31. 384 članka imaju tag hnb
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 301 članka imaju tag opg
 36. 302 članka imaju tag hgk
 37. 346 članka imaju tag energetika
 38. 394 članka imaju tag BDP
 39. 269 članka imaju tag poduzetnici
 40. 348 članka imaju tag recesija