Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

07 Lip 2017

Projekt Trokut zadržat će mlade i dati im vrhunske uvjete za rad

Izvor: www.sibenik.in · Autor: I. Šimundić  

Projekt Trokut zadržat će mlade i dati im vrhunske uvjete za rad

Grad Šibenik ostvario je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Suvremeno opremljen Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se u Mandalini u s ciljem poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije. Gradonačelnik Željko Burić prvog dana mandata sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matijom Bumbakom obišao je danas ledinu u Mandalini gdje će, najavljuju, za dvije i pol godine biti Centar za nove tehnologije i poduzetništvo 'Trokut' vrijedan 27 milijuna kuna.

Cilj projekta je razvoj moderne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta u Šibensko-kninskoj županiji, kazali su iz gradskoj upravi.

- Projekt 'Trokut' u Šibenik donosi novih 27 milijuna kuna iz europskih fondova i to za razvoj znanja mladih i njihov ostanak u gradu. 'Trokut' se sjajno veže na postojeće sadržaje u blizini, a sama lokacija na kojoj će se nalaziti već šalje poruku, jer se odavde vidi Studij energetike i obnovljivih izvora – kazao je gradonačelnik Željko Burić i najavio da će na jesen i službeno objaviti akcijski plan osnivanja drugog i trećeg sveučilišnog studija.

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, dodao je da je projekt 'Trokut' baziran na visokoj tehnologiji, radu s mladima te razvoju start up-a, a tehnologija koja će se tamo nalaziti uvijek će biti dostupna mladima kao poruka da ne zaostaju za nikim u svijetu, odnosno da u nekim stvarima mogu biti i prvi.

- Zamislili smo u centar kroz koncept 'holliworka' dovesti ljude koji kombiniraju odmor i rad, a mi ćemo im infrastrukturom omogućiti uvjete kakve bi imali bilo gdje u svijetu – kazao je Bumbak.

Šibenik je poželjna turistička destinacija, nastavlja pročelnik, i od toga moramo startati, ali u Gradu se ne žele baviti turizmom samo u klasičnom smislu.

- Nije dobro kad je turizam isključiva gospodarska djelatnost i zato smo razmišljali kako ga možemo uklopiti u današnju poslovnu zajednicu. Istražili smo zahtjeve novih generacija i proizašlo je da je riječ o skupini koja ne može odvojiti posao od godišnjeg odmora, pa im moramo uz sunce i more, ponuditi i mjesto za rad – pojasnio je Bumbak.

Projekt 'Trokut' vrijedan je 27 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih sredstava, a razlika se odnosi na PDV koji je povratan, objasnio je gradonačelnik Burić, pa za gradsku blagajnu stoga neće biti trošak. Veći dio te razlike u gradskoj upravi planiraju dobiti iz Fonda za sufinanciranje EU projekata, pa će Grad Šibenik projekt Trokut koštati manje od milijun kuna.

- Trenutno čekamo da prođe procedura samog ugovaranja projekta, a kroz tekuću godinu raspisat ćemo natječaje za izvođača radova i nabavku opreme. Kroz sljedeće dvije i pol godine očekujemo da će sve biti u pogonu – kazao je gradonačelnik Burić.

Partneri na projektu su zagrebački inkubator poduzetništva, tvrtka Podi Šibenik, te arhitektica Nastja Alfier koja je projektirala zgradu površine oko dvije tisuće kvadrata s uredima i radionicama. Na tisuću kvadrata okoliša u vlasništvu Grada Šibenika uredit će se pristupna cesta, parkiralište i sportski sadržaji.

- Cijeli ovaj dio grada dobit će novu vizuru kao zona mladih ljudi i prostora u kojima će se stjecati visoko obrazovanje – zaključio je gradonačelnik Željko Burić.


Komentari članka

Vezani članci

Za zapošljavanje branitelja u poduzetništvu osigurano 20 milijuna kuna

08.12.2017.

Natječaji će se raspisati u prvom tromjesečju iduće godine. Uvjeti su da prijavitelj djeluje kao društveni poduzetnik ili to namjerava postati koristeći predviđena sredstva, te da dio svoje dobiti ulaže u lokalnu zajednicu

U Zablaću se otvara Nikola Resort: Projekt švicarskih ulagača sa tri hotela vrijedan 500 milijuna eura

05.12.2017.

Lokaciju je par puta obišao i glumac Brad Pitt i pričalo se da je također zainteresiran za ulaganje, što je investitorima poslužilo za promociju projekta na globalnoj razini.

Počeli su s fast foodom, danas imaju dva hotela

20.11.2017.

U ugostiteljstvo su krenuli 1988. otvorivši fast food kiosk u Plomin Luci. Danas imaju dva hotela. Oni su Armanda i Serđo Peteani, vlasnici, supružnici.

Istraživanje koje pokazuje zašto hrvatska ekonomija uvijek zaostaje

15.11.2017.

Gotovo 80 posto hrvatskih tvrtki nisu ni izvoznici, ni uvoznici, već su okrenuti poslovanju isključivo na domaćem tržištu. Zapanjujući je to podatak iz nove analize o funkcioniranju tržišta u Hrvatskoj i proizvodnosti hrvatskih poduzeća

Najbolje hrvatske poduzetnice: Josipa Maslać-Petričević, Selma Smajić, Anamarija Cicarelli i Tihana Šmitran

15.11.2017.

Inspirativnom poduzetnicom godine proglašena je Josipa Maslać-Petričević, vlasnica Naftaline iz Zagreba. Taj je obrt jedan od vodećih hrvatskih proizvođača u tekstilnoj industriji.

Tag cloud

 1. 1702 članka imaju tag hrvatska
 2. 1731 članka imaju tag turizam
 3. 1477 članka imaju tag financije
 4. 1122 članka imaju tag izvoz
 5. 716 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 910 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 621 članka imaju tag poduzetništvo
 8. 871 članka imaju tag trgovina
 9. 714 članka imaju tag investicije
 10. 889 članka imaju tag EU
 11. 817 članka imaju tag industrija
 12. 798 članka imaju tag ict
 13. 734 članka imaju tag menadžment
 14. 739 članka imaju tag svijet
 15. 908 članka imaju tag kriza
 16. 533 članka imaju tag maloprodaja
 17. 502 članka imaju tag marketing
 18. 465 članka imaju tag krediti
 19. 451 članka imaju tag tehnologija
 20. 289 članka imaju tag poticaji
 21. 438 članka imaju tag banke
 22. 380 članka imaju tag prehrambena industrija
 23. 418 članka imaju tag dzs
 24. 382 članka imaju tag obrazovanje
 25. 366 članka imaju tag hnb
 26. 334 članka imaju tag gospodarstvo
 27. 323 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 28. 215 članka imaju tag potpore
 29. 293 članka imaju tag hgk
 30. 266 članka imaju tag poduzetnici
 31. 273 članka imaju tag osijek
 32. 334 članka imaju tag energetika
 33. 292 članka imaju tag agrokor
 34. 339 članka imaju tag recesija
 35. 356 članka imaju tag vlada
 36. 279 članka imaju tag eu fondovi
 37. 264 članka imaju tag investicija
 38. 276 članka imaju tag rast
 39. 266 članka imaju tag hotelijerstvo
 40. 174 članka imaju tag edukacija