Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

07 Lip 2017

Projekt Trokut zadržat će mlade i dati im vrhunske uvjete za rad

Izvor: www.sibenik.in · Autor: I. Šimundić  

Projekt Trokut zadržat će mlade i dati im vrhunske uvjete za rad

Grad Šibenik ostvario je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Suvremeno opremljen Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se u Mandalini u s ciljem poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije. Gradonačelnik Željko Burić prvog dana mandata sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matijom Bumbakom obišao je danas ledinu u Mandalini gdje će, najavljuju, za dvije i pol godine biti Centar za nove tehnologije i poduzetništvo 'Trokut' vrijedan 27 milijuna kuna.

Cilj projekta je razvoj moderne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta u Šibensko-kninskoj županiji, kazali su iz gradskoj upravi.

- Projekt 'Trokut' u Šibenik donosi novih 27 milijuna kuna iz europskih fondova i to za razvoj znanja mladih i njihov ostanak u gradu. 'Trokut' se sjajno veže na postojeće sadržaje u blizini, a sama lokacija na kojoj će se nalaziti već šalje poruku, jer se odavde vidi Studij energetike i obnovljivih izvora – kazao je gradonačelnik Željko Burić i najavio da će na jesen i službeno objaviti akcijski plan osnivanja drugog i trećeg sveučilišnog studija.

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, dodao je da je projekt 'Trokut' baziran na visokoj tehnologiji, radu s mladima te razvoju start up-a, a tehnologija koja će se tamo nalaziti uvijek će biti dostupna mladima kao poruka da ne zaostaju za nikim u svijetu, odnosno da u nekim stvarima mogu biti i prvi.

- Zamislili smo u centar kroz koncept 'holliworka' dovesti ljude koji kombiniraju odmor i rad, a mi ćemo im infrastrukturom omogućiti uvjete kakve bi imali bilo gdje u svijetu – kazao je Bumbak.

Šibenik je poželjna turistička destinacija, nastavlja pročelnik, i od toga moramo startati, ali u Gradu se ne žele baviti turizmom samo u klasičnom smislu.

- Nije dobro kad je turizam isključiva gospodarska djelatnost i zato smo razmišljali kako ga možemo uklopiti u današnju poslovnu zajednicu. Istražili smo zahtjeve novih generacija i proizašlo je da je riječ o skupini koja ne može odvojiti posao od godišnjeg odmora, pa im moramo uz sunce i more, ponuditi i mjesto za rad – pojasnio je Bumbak.

Projekt 'Trokut' vrijedan je 27 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih sredstava, a razlika se odnosi na PDV koji je povratan, objasnio je gradonačelnik Burić, pa za gradsku blagajnu stoga neće biti trošak. Veći dio te razlike u gradskoj upravi planiraju dobiti iz Fonda za sufinanciranje EU projekata, pa će Grad Šibenik projekt Trokut koštati manje od milijun kuna.

- Trenutno čekamo da prođe procedura samog ugovaranja projekta, a kroz tekuću godinu raspisat ćemo natječaje za izvođača radova i nabavku opreme. Kroz sljedeće dvije i pol godine očekujemo da će sve biti u pogonu – kazao je gradonačelnik Burić.

Partneri na projektu su zagrebački inkubator poduzetništva, tvrtka Podi Šibenik, te arhitektica Nastja Alfier koja je projektirala zgradu površine oko dvije tisuće kvadrata s uredima i radionicama. Na tisuću kvadrata okoliša u vlasništvu Grada Šibenika uredit će se pristupna cesta, parkiralište i sportski sadržaji.

- Cijeli ovaj dio grada dobit će novu vizuru kao zona mladih ljudi i prostora u kojima će se stjecati visoko obrazovanje – zaključio je gradonačelnik Željko Burić.


Komentari članka

Vezani članci

Air Pannonia udvostručila VIP flotu

13.07.2018.

Zrakoplovna tvrtka iz Osijeka krenula s agrarom i medicinom pa došla do 'posebnih' klijenata

'Tvrtke za deset kuna' 
i dalje najpopularnije

13.07.2018.

Nacionalni servis za lakše komuniciranje poduzetnika s javnom upravom bilježi rast registracija.

Kako su dva brata uspjela zaraditi stotine milijuna dolara samo na optimizmu

11.07.2018.

Pokušali su prodavati majice s apstraktnim dizajnom, ali to im nije baš išlo. Onda je braći Bertu i Johnu Jacobsu palo na pamet da, zbog svakodnevne poplave u negativnih vijesti svuda oko njih, iskušaju tržište nudeći mu pozitivne poruke.

Zašto su hrvatski nogometaši puno uspješniji od Hrvatske?

10.07.2018.

Gdje je razlika? Zašto jedna mala Hrvatska može biti tako uspješna u nogometu, a neuspješna je u svemu drugome, osim možda turizmu. Glavni je razlog – u nogometu nema političkih veza, rodijačkih zapošljavanja, namještanja javne nabave i ostavljanja nespos

GEM istraživanje: U poduzetničke pothvate se ulazi više iz prilike, a ne nužde

09.07.2018.

Oni koji u pothvat ulaze zbog uočene prilike češće imaju dugoročnije planove i optimističniji su te više doprinose gospodarstvu kroz jaču inovativnost i stvaranje novih radnih mjesta

Tag cloud

 1. 1774 članka imaju tag hrvatska
 2. 1799 članka imaju tag turizam
 3. 1491 članka imaju tag financije
 4. 1163 članka imaju tag izvoz
 5. 759 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 943 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 903 članka imaju tag trgovina
 8. 641 članka imaju tag poduzetništvo
 9. 770 članka imaju tag investicije
 10. 917 članka imaju tag EU
 11. 833 članka imaju tag industrija
 12. 820 članka imaju tag ict
 13. 812 članka imaju tag svijet
 14. 747 članka imaju tag menadžment
 15. 913 članka imaju tag kriza
 16. 551 članka imaju tag maloprodaja
 17. 515 članka imaju tag marketing
 18. 470 članka imaju tag krediti
 19. 471 članka imaju tag tehnologija
 20. 320 članka imaju tag poticaji
 21. 393 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 22. 438 članka imaju tag banke
 23. 385 članka imaju tag prehrambena industrija
 24. 420 članka imaju tag dzs
 25. 393 članka imaju tag obrazovanje
 26. 368 članka imaju tag hnb
 27. 235 članka imaju tag potpore
 28. 337 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 312 članka imaju tag agrokor
 30. 295 članka imaju tag hgk
 31. 284 članka imaju tag osijek
 32. 303 članka imaju tag eu fondovi
 33. 337 članka imaju tag energetika
 34. 266 članka imaju tag poduzetnici
 35. 362 članka imaju tag vlada
 36. 340 članka imaju tag recesija
 37. 298 članka imaju tag hotelijerstvo
 38. 266 članka imaju tag investicija
 39. 280 članka imaju tag rast
 40. 356 članka imaju tag BDP