Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

28 Velj 2020

Poliklinika Bagatin: Širenje iz Zagreba na Jadran počelo je u Splitu

Izvor: www.lider.media · Autor: Kata Pranić  

Poliklinika Bagatin: Širenje iz Zagreba na Jadran počelo je u Splitu

Milijun eura kredita podignula je Poliklinika Bagatin, vodeća u estetskoj kirurgiji, stomatologiji i dermatologiji u Hrvatskoj, za otvaranje nove poliklinike u Splitu, za što je zbog HAMAG-BICRO-ova jamstva dobila mnogo bolje uvjete u banci. U planu je još jedna poliklinika na Jadranu

Na temeljima liječničke ordinacije koju je 1995. osnovao prof. dr. sc. Mario Bagatin, svjetski priznati maksilofacijalni i plastični kirurg, iz potrebe da se tadašnja ponuda maksilofacijalne kirurgije proširi i svakom pacijentu pristupi individualno, sveobuhvatno i kvalitetno, nastala je Poliklinika Bagatin.

Obiteljski posao 2006. naslijedili su dr. Dinko Bagatin, specijalist opće i plastične kirurgije, dr. Tomica Bagatin, maksilofacijalni kirurg, te Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin, sinovi Marija Bagatina, a osim njih, u vlasničkoj je strukturi i njihova majka Dunja Bagatin kao osnivačica društva.

Obitelj Bagatin danas ima tri poliklinike, dvije u Zagrebu i jednu u Splitu. Zbog otvaranja Poliklinike u Splitu podignut je kredit od milijun eura, a za 80 posto toga kredita Poliklinici Bagatin jamčio je HAMAG-BICRO, uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

– Uzeli smo kredit kako bismo otvorili našu treću polikliniku, i to prvu izvan Zagreba. Smještena je u Splitu, u Splitskoj kući zdravlja, u istoj zgradi gdje je hotel Dioklecijan, kako bismo pružili bolju uslugu našim inozemnim klijentima da imaju sve na jednome mjestu, od smještaja do medicinskih i dentalnih usluga – kaže Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinke. Ističe da im je to jamstvo olakšalo donošenje odluke o investiciji jer su za kredit dali 25 posto udjela i hipoteku na nekretninu, što je mnogo manje nego što bi morali dati da nije bilo HAMAG-BICRO-ova jamstva.

Najnovije tehnologije
Poliklinika Bagatin danas je vodeća poliklinika za estetsku kirurgiju, stomatologiju i dermatologiju u Hrvatskoj. Dvije su poliklinike u Zagrebu – u onoj u Green Gold Toweru nudi se široka paleta estetskih tretmana za lice i tijelo s naglaskom na pomlađivanje i oblikovanje tijela. Ondje je i, prema riječima ravnatelja Bagatina, najbolji dermatološki odjel u Europi za 2018., koji uključuje preglede i liječenja te laserske tretmane s čak devet vrhunskih medicinskih lasera s pomoću kojih se mogu ukloniti gotovo svi estetski problemi kože, od neželjenih dlačica, kapilara, bora pa sve do promjena na koži poput madeža ili ožiljaka. Tu je i jedan od najmodernijih dentalnih centara u Zagrebu i okolici gdje pacijenti dobivaju vrhunsku stomatološku uslugu. Naglasak je na oralnoj kirurgiji, implantologiji, ortodonciji, 3D dijagnostici i estetskoj stomatologiji.

Na novoj lokaciji u središtu Zagreba nalazi se druga poliklinika koja više od 20 godina nudi usluge maksilofacijalne, opće i plastične kirurgije.

– Ponosimo se što smo opremljeni najnovijim globalno prepoznatim tehnologijama, i to u svim našim odjelima (estetska kirurgija, estetska medicina i dermatologija, medicinska kozmetologija i stomatologija), referentni centar smo za 12-13 globalno poznatih kompanija, tj. proizvođača kao što su Allergan, Merz Aesthetic, Planmeca, Reviderm, Invisalign, General Project, Erchonia, Asclepion, Quanta Systems... No to je samo jedna od stavki zbog kojih smo drukčiji. Uz to, naša je najveća diferencijacija i digitalizacija internih procesa, koja nam omogućuje bolji uvid u odnos s klijentima i pacijentima te olakšava našim zaposlenicima u pružanju najbolje usluge tijekom cijelog 'putovanja pacijenta/klijenta', i to unutar našeg MED CRM-a (Customer relationship management system). Nadalje, najviše ulažemo u komunikaciju s klijentima (marketing) i edukaciju te se fokusiramo na najbolje iskustvo klijenta koje možemo pružiti – kaže Bagatin.

Prva klinika 'run friendly'
Poliklinika Bagatin danas ima 126 zaposlenika na svim lokacijama; 116 u Zagrebu i 10 u Splitu, od toga 25 liječnika, 29 medicinskih sestara i dentalnih asistenata, 17 medicinskih kozmetologa, 12 recepcionista, a Back office ima 43 djelatnika. Zbog povećanja broja klijenata koji su tražili specifične usluge proširili su se i zaposlili nove djelatnike.

Budući da se u Poliklinici mnogo ulaže u edukaciju i razvoj zaposlenika, 2015. počeo je projekt 'Bagatin Akademija', u sklopu kojeg se tijekom godine barem pet puta obrazuju svi zaposlenici Poliklinike u području osobnog razvoja. U Poliklinici se kontinuirano provodi izobrazba zaposlenika kako bi stekli nova znanja i vještine te postali kvalitetan stručni kadar. Stvara se pozitivna radna sredina, sustav motivacije i nagrađivanja te se općenito brine za ljudske resurse, pri čemu je cilj učiniti svakog zaposlenika zadovoljnim kako bi se zadržao kvalitetan radni kadar.

U Poliklinici je prije tri godine uveden sustav upravljanja kvalitetom prema standardu ISO 9001:2015, a aktivnosti vezane uza sprječavanje zdravstvenih problema i/ili ozljeda na radnome mjestu jesu: sistematski pregledi prije zapošljavanja, redoviti pregledi za hepatitis B za sve zaposlenike koji rade izravno s pacijentima te osigurana tjelovježba za zaposlenike na više od 300 lokacija i odmorišta diljem Hrvatske. Poliklinika Bagatin s tvrtkom Virgin plus, u vlasništvu Richarda Bransona, sudjeluje u Global Challengeu, a 2019. postala je prva klinika 'run friendly' u svijetu čiji zaposlenici vježbaju zajedno barem dva puta na godinu kao članovi zajednice 'run friendly': na B2RUN-u u rujnu i AdventRunu u prosincu.

Pacijenti iz 44 zemlje
Do 2025. Uprava je zacrtala nekoliko ambicioznih ciljeva: ostvariti godišnji prihod od 100 milijuna kuna, postati broj jedan poliklinika u regiji, imati 18.000 stranih klijenata i dvije poliklinike na hrvatskoj obali, što znači da će, osim one u Splitu, otvoriti još jednu. Osim toga, vizija je Uprave pozicionirati Polikliniku Bagatin kao vodeću kliniku u Europi za vrhunsku uslugu razvoja stručnjaka.

– Kroz našu Polikliniku prošle je godine prošlo 400-tinjak doktora zbog edukacije i 20-ak klinika iz cijele Europe koji su došli učiti o organizaciji posla od nas, vidjeti što radimo da bismo bili lider na tržištu. Mnogo je toga što paralelno razvijamo, a sve će se to uskoro vidjeti – kaže Bagatin.

Osim hrvatskih pacijenata, u Polikliniku Bagatin dolaze i inozemni. Prema bazi podataka osnovanoj 2013., od te godine dosad bilo je više od 40.000 pacijenata/klijenata iz više od 80 zemalja.

– Samo prošle godine imali smo klijente i pacijente iz 44 zemlje, što je dokaz da naša popularnost raste diljem zemaljske kugle. To velikim dijelom možemo zahvaliti i našoj dijaspori koja nam je najbolji ambasador, angažmanu naših odjela za medicinski turizam i marketing te neizostavno našim vrhunskim stručnjacima/doktorima koji pružaju vrhunsku medicinsku uslugu svim našim pacijentima – kaže Bagatin, ističući da je trenutačno najvažniji cilj postati jedan od lidera privatnog zdravstva u Hrvatskoj s fokusom na odlično iskustvo pacijenata. Dugoročno će se nastaviti širiti u Hrvatskoj, ali i izvan nje, i to uskoro, no gdje će biti, zasad je poslovna tajna.


Komentari članka

Vezani članci

Sada je i službeno! Ponovno kreću mjere aktivne politike zapošljavanja i mjere samozapošljavanja

30.06.2020.

Potpora za samozapošljavanje može se dodijeliti u manjem iznosu od traženog ukoliko se radi o djelatnostima koje ne zahtijevaju visoka početna ulaganja

Bosansko ulaganje u Hrvatskoj: Iz call centra u Zagrebu osvajaju Njemačku i SAD

29.06.2020.

U PROTEKLIH dvadesetak godina brojne su hrvatske tvrtke ulagale u Bosni i Hercegovini. No trendovi se sada mijenjaju pa sve više bosanskohercegovačkih tvrtki ulaže u Hrvatsku.

Potraga mlade Brođanke za otiračem završila pokretanjem uspješnog biznisa; sada se diljem Hrvatske i regije otimaju za njezinim jedinstvenim CROtiračima

23.06.2020.

Mlada dizajnerica iz Slavonskog Broda živi i radi u Zagrebu, a svoj talent na originalan način prenosi u novi vid umjetnosti izrađujući personalizirane otirače koji već neko vrijeme osvajaju domaće i kupce iz regije. Mirela Vučić za tportal je ispričala p

Sam napisao EU projekt i dobio sredstva za kupnju mehanizacije i zemljišta

19.06.2020.

Nakon uspješno dobivenih i iskorištenih sredstava za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje u obiteljskom rasadniku tvrtke Agro-Car d.o.o., ali i osiguranja istog, Zvonimir Car razmišlja o prijavi i na druge natječaje Programa ruralnog razvoja.

Dok drugi čekaju strance, domaći gosti u Mlinima spašavaju sezonu: hotelijeri ih mame nižim cijenama smještaja i povoljnim izletima. Svima dobro!

18.06.2020.

– Odlučili smo se na ovo ne znajući kako će tržište reagirati, ali smo htjeli pokušati. Ispalo je kako treba, zato što smo prvi to napravili, a drugi su ostali i dalje zatvoreni. Njima za ovakav proces treba puno više odlučivanja jer su to korporacije, a

Tag cloud

 1. 2017 članka imaju tag hrvatska
 2. 2074 članka imaju tag turizam
 3. 1572 članka imaju tag financije
 4. 1297 članka imaju tag izvoz
 5. 1076 članka imaju tag svijet
 6. 869 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1016 članka imaju tag trgovina
 8. 1046 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 863 članka imaju tag investicije
 10. 719 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 11. 951 članka imaju tag ict
 12. 1003 članka imaju tag EU
 13. 695 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 892 članka imaju tag industrija
 15. 789 članka imaju tag menadžment
 16. 933 članka imaju tag kriza
 17. 611 članka imaju tag maloprodaja
 18. 572 članka imaju tag marketing
 19. 398 članka imaju tag poticaji
 20. 504 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 441 članka imaju tag obrazovanje
 23. 282 članka imaju tag potpore
 24. 367 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 359 članka imaju tag eu fondovi
 26. 406 članka imaju tag prehrambena industrija
 27. 382 članka imaju tag porezi
 28. 361 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 385 članka imaju tag hnb
 30. 439 članka imaju tag banke
 31. 314 članka imaju tag osijek
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 310 članka imaju tag opg
 35. 238 članka imaju tag koronavirus
 36. 386 članka imaju tag vlada
 37. 302 članka imaju tag hgk
 38. 347 članka imaju tag energetika
 39. 394 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici