Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

28 Velj 2020

Poliklinika Bagatin: Širenje iz Zagreba na Jadran počelo je u Splitu

Izvor: www.lider.media · Autor: Kata Pranić  

Poliklinika Bagatin: Širenje iz Zagreba na Jadran počelo je u Splitu

Milijun eura kredita podignula je Poliklinika Bagatin, vodeća u estetskoj kirurgiji, stomatologiji i dermatologiji u Hrvatskoj, za otvaranje nove poliklinike u Splitu, za što je zbog HAMAG-BICRO-ova jamstva dobila mnogo bolje uvjete u banci. U planu je još jedna poliklinika na Jadranu

Na temeljima liječničke ordinacije koju je 1995. osnovao prof. dr. sc. Mario Bagatin, svjetski priznati maksilofacijalni i plastični kirurg, iz potrebe da se tadašnja ponuda maksilofacijalne kirurgije proširi i svakom pacijentu pristupi individualno, sveobuhvatno i kvalitetno, nastala je Poliklinika Bagatin.

Obiteljski posao 2006. naslijedili su dr. Dinko Bagatin, specijalist opće i plastične kirurgije, dr. Tomica Bagatin, maksilofacijalni kirurg, te Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin, sinovi Marija Bagatina, a osim njih, u vlasničkoj je strukturi i njihova majka Dunja Bagatin kao osnivačica društva.

Obitelj Bagatin danas ima tri poliklinike, dvije u Zagrebu i jednu u Splitu. Zbog otvaranja Poliklinike u Splitu podignut je kredit od milijun eura, a za 80 posto toga kredita Poliklinici Bagatin jamčio je HAMAG-BICRO, uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

– Uzeli smo kredit kako bismo otvorili našu treću polikliniku, i to prvu izvan Zagreba. Smještena je u Splitu, u Splitskoj kući zdravlja, u istoj zgradi gdje je hotel Dioklecijan, kako bismo pružili bolju uslugu našim inozemnim klijentima da imaju sve na jednome mjestu, od smještaja do medicinskih i dentalnih usluga – kaže Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinke. Ističe da im je to jamstvo olakšalo donošenje odluke o investiciji jer su za kredit dali 25 posto udjela i hipoteku na nekretninu, što je mnogo manje nego što bi morali dati da nije bilo HAMAG-BICRO-ova jamstva.

Najnovije tehnologije
Poliklinika Bagatin danas je vodeća poliklinika za estetsku kirurgiju, stomatologiju i dermatologiju u Hrvatskoj. Dvije su poliklinike u Zagrebu – u onoj u Green Gold Toweru nudi se široka paleta estetskih tretmana za lice i tijelo s naglaskom na pomlađivanje i oblikovanje tijela. Ondje je i, prema riječima ravnatelja Bagatina, najbolji dermatološki odjel u Europi za 2018., koji uključuje preglede i liječenja te laserske tretmane s čak devet vrhunskih medicinskih lasera s pomoću kojih se mogu ukloniti gotovo svi estetski problemi kože, od neželjenih dlačica, kapilara, bora pa sve do promjena na koži poput madeža ili ožiljaka. Tu je i jedan od najmodernijih dentalnih centara u Zagrebu i okolici gdje pacijenti dobivaju vrhunsku stomatološku uslugu. Naglasak je na oralnoj kirurgiji, implantologiji, ortodonciji, 3D dijagnostici i estetskoj stomatologiji.

Na novoj lokaciji u središtu Zagreba nalazi se druga poliklinika koja više od 20 godina nudi usluge maksilofacijalne, opće i plastične kirurgije.

– Ponosimo se što smo opremljeni najnovijim globalno prepoznatim tehnologijama, i to u svim našim odjelima (estetska kirurgija, estetska medicina i dermatologija, medicinska kozmetologija i stomatologija), referentni centar smo za 12-13 globalno poznatih kompanija, tj. proizvođača kao što su Allergan, Merz Aesthetic, Planmeca, Reviderm, Invisalign, General Project, Erchonia, Asclepion, Quanta Systems... No to je samo jedna od stavki zbog kojih smo drukčiji. Uz to, naša je najveća diferencijacija i digitalizacija internih procesa, koja nam omogućuje bolji uvid u odnos s klijentima i pacijentima te olakšava našim zaposlenicima u pružanju najbolje usluge tijekom cijelog 'putovanja pacijenta/klijenta', i to unutar našeg MED CRM-a (Customer relationship management system). Nadalje, najviše ulažemo u komunikaciju s klijentima (marketing) i edukaciju te se fokusiramo na najbolje iskustvo klijenta koje možemo pružiti – kaže Bagatin.

Prva klinika 'run friendly'
Poliklinika Bagatin danas ima 126 zaposlenika na svim lokacijama; 116 u Zagrebu i 10 u Splitu, od toga 25 liječnika, 29 medicinskih sestara i dentalnih asistenata, 17 medicinskih kozmetologa, 12 recepcionista, a Back office ima 43 djelatnika. Zbog povećanja broja klijenata koji su tražili specifične usluge proširili su se i zaposlili nove djelatnike.

Budući da se u Poliklinici mnogo ulaže u edukaciju i razvoj zaposlenika, 2015. počeo je projekt 'Bagatin Akademija', u sklopu kojeg se tijekom godine barem pet puta obrazuju svi zaposlenici Poliklinike u području osobnog razvoja. U Poliklinici se kontinuirano provodi izobrazba zaposlenika kako bi stekli nova znanja i vještine te postali kvalitetan stručni kadar. Stvara se pozitivna radna sredina, sustav motivacije i nagrađivanja te se općenito brine za ljudske resurse, pri čemu je cilj učiniti svakog zaposlenika zadovoljnim kako bi se zadržao kvalitetan radni kadar.

U Poliklinici je prije tri godine uveden sustav upravljanja kvalitetom prema standardu ISO 9001:2015, a aktivnosti vezane uza sprječavanje zdravstvenih problema i/ili ozljeda na radnome mjestu jesu: sistematski pregledi prije zapošljavanja, redoviti pregledi za hepatitis B za sve zaposlenike koji rade izravno s pacijentima te osigurana tjelovježba za zaposlenike na više od 300 lokacija i odmorišta diljem Hrvatske. Poliklinika Bagatin s tvrtkom Virgin plus, u vlasništvu Richarda Bransona, sudjeluje u Global Challengeu, a 2019. postala je prva klinika 'run friendly' u svijetu čiji zaposlenici vježbaju zajedno barem dva puta na godinu kao članovi zajednice 'run friendly': na B2RUN-u u rujnu i AdventRunu u prosincu.

Pacijenti iz 44 zemlje
Do 2025. Uprava je zacrtala nekoliko ambicioznih ciljeva: ostvariti godišnji prihod od 100 milijuna kuna, postati broj jedan poliklinika u regiji, imati 18.000 stranih klijenata i dvije poliklinike na hrvatskoj obali, što znači da će, osim one u Splitu, otvoriti još jednu. Osim toga, vizija je Uprave pozicionirati Polikliniku Bagatin kao vodeću kliniku u Europi za vrhunsku uslugu razvoja stručnjaka.

– Kroz našu Polikliniku prošle je godine prošlo 400-tinjak doktora zbog edukacije i 20-ak klinika iz cijele Europe koji su došli učiti o organizaciji posla od nas, vidjeti što radimo da bismo bili lider na tržištu. Mnogo je toga što paralelno razvijamo, a sve će se to uskoro vidjeti – kaže Bagatin.

Osim hrvatskih pacijenata, u Polikliniku Bagatin dolaze i inozemni. Prema bazi podataka osnovanoj 2013., od te godine dosad bilo je više od 40.000 pacijenata/klijenata iz više od 80 zemalja.

– Samo prošle godine imali smo klijente i pacijente iz 44 zemlje, što je dokaz da naša popularnost raste diljem zemaljske kugle. To velikim dijelom možemo zahvaliti i našoj dijaspori koja nam je najbolji ambasador, angažmanu naših odjela za medicinski turizam i marketing te neizostavno našim vrhunskim stručnjacima/doktorima koji pružaju vrhunsku medicinsku uslugu svim našim pacijentima – kaže Bagatin, ističući da je trenutačno najvažniji cilj postati jedan od lidera privatnog zdravstva u Hrvatskoj s fokusom na odlično iskustvo pacijenata. Dugoročno će se nastaviti širiti u Hrvatskoj, ali i izvan nje, i to uskoro, no gdje će biti, zasad je poslovna tajna.


Komentari članka

Vezani članci

Kako je nastao SofaScore, jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje sporta na svijetu

06.04.2020.

SOFAScore je danas jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu za praćenje sportova, Pokrivaju praktički cijeli svijet, imaju preko 20 milijuna aktivnih korisnika kojima omogućuju praćenje rezultata i statistika uživo za 22 sporta i preko 11.000 liga i

PRODULJEN je rok za predaju zahtjeva za dodjelu potpore od 3250/4000 kuna!

06.04.2020.

Zahtjev za dodjelu Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID -19) poslodavci mogu zatražiti za radnike zaposlene na dan 29. veljače 2020. Poslodavac nakon tog datuma može zapošljavati ali za radnike zaposlene nakon

Glas poduzetnika: Od gradova i općina tražimo ukidanje komunalne naknade i najma

06.04.2020.

“Od dana kad je donijeta odluka Stožera Civilne Zaštite o zatvaranju svih naših trgovina, hotela, kafića, restorana, kozmetičkih salona, frizerskih salona, cvjećarnica i poslovnih prostora svih uslužnih djelatnosti, od tog dana svi mi poduzetnici i obrtni

Udruga malih i srednjih poduzetnika HUP-a vidi diskriminaciju u 'pomoći' za odgodu poreza

01.04.2020.

Poduzetnici koji imaju prihode veće od 7,5 milijuna kuna zakinuti su Vladinim mjerama pomoći gospodarstvu jer ne mogu koristiti odgodu plaćanja PDV-a, upozorili su nas u Udruzi malih i srednjih poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca.

Pogledajte što sve poduzetnici NE MORAJU platiti zbog korona-krize

31.03.2020.

U vrijeme korona-krize koje nas je sve snašlo, Vlada je donijela niz mjera za pomoć gospodarstvu, a najavljene su i neke nove. Te mjere nailaze na odobravanja s jedne strane i brojne kritike s druge strane. Najviše se kritizira to što je poduzetnicima omo

Tag cloud

 1. 1983 članka imaju tag hrvatska
 2. 2017 članka imaju tag turizam
 3. 1563 članka imaju tag financije
 4. 1282 članka imaju tag izvoz
 5. 1041 članka imaju tag svijet
 6. 866 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1001 članka imaju tag trgovina
 8. 1029 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 943 članka imaju tag ict
 11. 690 članka imaju tag poduzetništvo
 12. 684 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 13. 982 članka imaju tag EU
 14. 881 članka imaju tag industrija
 15. 780 članka imaju tag menadžment
 16. 929 članka imaju tag kriza
 17. 601 članka imaju tag maloprodaja
 18. 560 članka imaju tag marketing
 19. 389 članka imaju tag poticaji
 20. 501 članka imaju tag krediti
 21. 517 članka imaju tag tehnologija
 22. 437 članka imaju tag obrazovanje
 23. 275 članka imaju tag potpore
 24. 402 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 358 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 350 članka imaju tag eu fondovi
 27. 359 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 439 članka imaju tag banke
 29. 384 članka imaju tag hnb
 30. 427 članka imaju tag dzs
 31. 313 članka imaju tag osijek
 32. 372 članka imaju tag porezi
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 302 članka imaju tag hgk
 36. 346 članka imaju tag energetika
 37. 269 članka imaju tag poduzetnici
 38. 288 članka imaju tag opg
 39. 387 članka imaju tag BDP
 40. 344 članka imaju tag recesija