Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

23 Stu 2019

CroAGRO vraća agrar u Zagreb - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

Izvor: www.agroklub.com · Autor: Gospodarski list  

CroAGRO vraća agrar u Zagreb - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, Sajmovi hrane i zdravog življenja slave svoj 10. rođendan i upotpunjuju se u zajedničkom terminu od 5. do 8. prosinca 2019., s novim sajamskim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

U skladu s potrebama tržišta i uvažavajući prijedloge struke, sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti, u zatvorenim grijanim paviljonima Zagrebačkog velesajma na razini međunarodnih sajamskih manifestacija. Tematski sadržaj u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla, te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

Sajam CroAGRO prostirat će se na oko 20.000 metara kvadratnih zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7, 8, 8a, 9, 11a, 11b, 11d i 10a, uz paviljon 6 u kojem se održavaju Sajmovi hrane i zdravog življenja).

Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje iznosi 20 kuna.

Sve bitno za poljoprivredu
Za razvoj domaćeg poljoprivrednog i prehrambenog sektora neophodno je poslovno povezivanje i predstavljanje proizvoda i mogućnosti, a cilj je organizatora sajma omogućiti prostor, uvjete i termin da učinak nastupa i izlaganja na sajmu bude optimalan i svrhovit. Jedan od ciljeva je i predstaviti najnovija tehnološka rješenja u agraru kako bi naši poljoprivredni proizvođači išli ukorak sa svjetskim trendovima i dostignućima.

Zavirite u budućnost
Svim nam je zajednička znatiželja. Netko je više, a netko manje znatiželjan, ali većinu zanima novo, uzbudljivo i neotkriveno. Na međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije – CroAGRO vidjet ćete i doživjeti baš to – novosti, tehnološke inovacije, noviteti iz struke, novi proizvodi i tehnologije. Bit će predstavljeni i dosad nepoznati vrhunski proizvodi, uz svjetske premijere ili vicepremijere mehanizacije. Više od 200 izlagača ponudit će sve potrebno za poljoprivrednu proizvodnju.

I obiteljski sajam
CroAGRO je i obiteljski sajam s mnoštvom zanimljvih sadržaja za sve generacije, od 7 do 77 godina. I mladi i odrasli moći će naći ponešto za sebe. Uz izlagače i njihove proizvode i usluge, organizator priprema bogat i sadržajan program sa stručnim, edukativnim predavanjima i panel diskusijama, radionicama i atraktivnim prezentacijama, uz zabavni i kulturni, kao i kulinarski - Gastro show program. Dodatno, a s obzirom da sajam traje četiri dana, svaki sajamski dan posebna je tematska cjelina.

U kojem smjeru ide poljoprivreda?
Program sajma tematski je posvećen najvažnijim sektorima u proizvodnji, a u stručnom dijelu programa tražit ćemo odgovore u kojem smjeru ide hrvatska, ali i svjetska poljoprivreda. Održat će se brojne radionice, stručna predavanja, gastro-eno show, kulinarske radionice i degustacije. Više u službenom programu.

Prvog dana sajmovanja, sve će biti u znaku stočarstva, stoga je 5. prosinca 2019. Dan stočarstva na CroAGRO

Dan stočarstva
Nakon svečanog otvorenja, bit će proglašeni najbolji domaći proizvođači u sektoru proizvodnje mlijeka/sireva, te u tovu svinja i goveda te peradi, a u organizaciji Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu (HAPIH).

Održat će se i Hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest uz podršku Saveza malih sirara Hrvatske i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministrarstva poljoprivrede.

Proglasiti ćemo i pobjednike nacionalnog izbora najboljih sireva, a biti će tu i zanimljive radionice o sljubljivanju sira i piva te pravilnom rezanju i serviranju sireva uz degustaciju.

CroAGRO akademija mladih poljoprivrednika- „Lijepo je biti poljoprivrednik“ za srednjoškolce, pokazat će da na mladima svijet ostaje, uz predavanja mladih poljoprivrednika iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP Agro) i uz goste predavače - uspješne poduzetnike iz renomiranih poljoprivrednih tvrtki.

Dani biljne proizvodnje
Drugi i treći dan sajma su Dani biljne proizvodnje 6. i 7. prosinac 2019.

Na Svetog Nikolu, počet će 5. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj - Hrvatsko povrće, a održat će se Izbor i proglašenje najboljih proizvođača - kooperanata u ratarskoj proizvodnji, te Izbor najboljih hrvatskih vinara u organizaciji DANH-a i HAPIH-a, kao i radionica Pjenušava vina od davnina.

Cjelodnevna aktivnost će biti i Međunarodna konferencija u organizaciji Europske Koordinacije Via Campesina (ECVC) i Udruge OPGH Život pod nazivom “Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ciljevi održivog razvoja”.

Trećeg dana sajma nastavit će se stručni seminar “Hrvatsko povrće”, a održat će se i Izbor za “hit” sortu jabuke, kao i Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera.

Više informacija možete potražiti na mrežnim stranicama sajma - CroAGRO

Dan mehanizacije
Posljednji dan sajma 8. prosinca opravdava opis šećera na kraju - Dan mehanizacije.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma, u paviljonima Velesajma svjetla pozornice fokusirat će se na moćne strojeve najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i poljoopreme. Na sajmu će biti izloženi globalno ponajbolji traktori, kombajni i svi priključni strojevi, a na kraju će na tronu ostati samo jedan. Model traktora koji će biti proglašen hrvatskim traktorom godine.

Izbor za „Hrvatski traktor godine“ organizira DANH, a proglašenje pobjednika održat će se zadnjeg dana sajma.

Za sve one koji žele znati prednosti korištanja najsuvremenije tehnologije u poljoprivredi, biti će ogranizirana radionica pod nazivom: Precizna poljoprivreda.


Komentari članka

Vezani članci

Poljoprivrednicima poslano novih 130 ugovora

07.07.2020.

Najviše je ugovora - 71, ukupne vrijednosti 7,9 milijuna kuna, poslano za operaciju 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”, a svakom poljoprivredniku odobreno je 15.000 eura. Sredstva su namijenjena za kupnju domaćih životinja, bilja

Jurkovići uzgajaju rajčice u kokosovim jastucima - očekuju do 20 etaža plodova

06.07.2020.

Petar i Mirko Jurković iz Pomera kod Pule vrlo su brzo uvidjeli mnoge prednosti ovog načina uzgoja, rast biljaka je mnogo brži, prije ulaze u rodnost, a prinos je veći. Kako je sve počelo i odakle su dobili ideju, otkrili su za Agroklub.

Industrijska konoplja kao posao iz snova

29.06.2020.

Prije pet godina Marko Cerjan odlučio je uzgajati potpuno drukčiju poljoprivrednu kulturu - industrijsku konoplju. Od početnih 8 hektara danas zajedno s kooperantima sadi 180 hektara. Iako godina nije dobro počela, potražnja za proizvodima i više je nego

Predložen novi proračun EU: Za ZPP 55,2 milijarde eura

26.06.2020.

Osim 55,2 milijarde eura za Zajedničku poljoprivrednu politiku, predloženo je i 813 milijuna eura za Europski fond za pomorstvo i ribarstvo

Kako će izgledati porcija ćevapa nakon uvođenja strategije Od farme do vilice?

19.06.2020.

Prema istraživanju krovne europske organizacije za zaštitu potrošača BEUC, većina nas je spremna za ono što nas čeka.

Tag cloud

 1. 2021 članka imaju tag hrvatska
 2. 2081 članka imaju tag turizam
 3. 1574 članka imaju tag financije
 4. 1299 članka imaju tag izvoz
 5. 1078 članka imaju tag svijet
 6. 870 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1016 članka imaju tag trgovina
 8. 1048 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 724 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 10. 863 članka imaju tag investicije
 11. 952 članka imaju tag ict
 12. 1005 članka imaju tag EU
 13. 698 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 892 članka imaju tag industrija
 15. 791 članka imaju tag menadžment
 16. 933 članka imaju tag kriza
 17. 611 članka imaju tag maloprodaja
 18. 572 članka imaju tag marketing
 19. 399 članka imaju tag poticaji
 20. 505 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 441 članka imaju tag obrazovanje
 23. 283 članka imaju tag potpore
 24. 367 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 359 članka imaju tag eu fondovi
 26. 408 članka imaju tag prehrambena industrija
 27. 384 članka imaju tag porezi
 28. 361 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 386 članka imaju tag hnb
 30. 439 članka imaju tag banke
 31. 314 članka imaju tag osijek
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 250 članka imaju tag koronavirus
 34. 312 članka imaju tag opg
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 387 članka imaju tag vlada
 37. 304 članka imaju tag hgk
 38. 348 članka imaju tag energetika
 39. 395 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici