Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

23 Stu 2019

CroAGRO vraća agrar u Zagreb - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

Izvor: www.agroklub.com · Autor: Gospodarski list  

CroAGRO vraća agrar u Zagreb - sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

U godini 110. obljetnice neprekinutog rada Zagrebačkog velesajma, Sajmovi hrane i zdravog življenja slave svoj 10. rođendan i upotpunjuju se u zajedničkom terminu od 5. do 8. prosinca 2019., s novim sajamskim projektom CroAGRO, međunarodnim sajmom poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

U skladu s potrebama tržišta i uvažavajući prijedloge struke, sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti, u zatvorenim grijanim paviljonima Zagrebačkog velesajma na razini međunarodnih sajamskih manifestacija. Tematski sadržaj u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla, te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

Sajam CroAGRO prostirat će se na oko 20.000 metara kvadratnih zatvorenog paviljonskog prostora (paviljoni 7, 8, 8a, 9, 11a, 11b, 11d i 10a, uz paviljon 6 u kojem se održavaju Sajmovi hrane i zdravog življenja).

Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje iznosi 20 kuna.

Sve bitno za poljoprivredu
Za razvoj domaćeg poljoprivrednog i prehrambenog sektora neophodno je poslovno povezivanje i predstavljanje proizvoda i mogućnosti, a cilj je organizatora sajma omogućiti prostor, uvjete i termin da učinak nastupa i izlaganja na sajmu bude optimalan i svrhovit. Jedan od ciljeva je i predstaviti najnovija tehnološka rješenja u agraru kako bi naši poljoprivredni proizvođači išli ukorak sa svjetskim trendovima i dostignućima.

Zavirite u budućnost
Svim nam je zajednička znatiželja. Netko je više, a netko manje znatiželjan, ali većinu zanima novo, uzbudljivo i neotkriveno. Na međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije – CroAGRO vidjet ćete i doživjeti baš to – novosti, tehnološke inovacije, noviteti iz struke, novi proizvodi i tehnologije. Bit će predstavljeni i dosad nepoznati vrhunski proizvodi, uz svjetske premijere ili vicepremijere mehanizacije. Više od 200 izlagača ponudit će sve potrebno za poljoprivrednu proizvodnju.

I obiteljski sajam
CroAGRO je i obiteljski sajam s mnoštvom zanimljvih sadržaja za sve generacije, od 7 do 77 godina. I mladi i odrasli moći će naći ponešto za sebe. Uz izlagače i njihove proizvode i usluge, organizator priprema bogat i sadržajan program sa stručnim, edukativnim predavanjima i panel diskusijama, radionicama i atraktivnim prezentacijama, uz zabavni i kulturni, kao i kulinarski - Gastro show program. Dodatno, a s obzirom da sajam traje četiri dana, svaki sajamski dan posebna je tematska cjelina.

U kojem smjeru ide poljoprivreda?
Program sajma tematski je posvećen najvažnijim sektorima u proizvodnji, a u stručnom dijelu programa tražit ćemo odgovore u kojem smjeru ide hrvatska, ali i svjetska poljoprivreda. Održat će se brojne radionice, stručna predavanja, gastro-eno show, kulinarske radionice i degustacije. Više u službenom programu.

Prvog dana sajmovanja, sve će biti u znaku stočarstva, stoga je 5. prosinca 2019. Dan stočarstva na CroAGRO

Dan stočarstva
Nakon svečanog otvorenja, bit će proglašeni najbolji domaći proizvođači u sektoru proizvodnje mlijeka/sireva, te u tovu svinja i goveda te peradi, a u organizaciji Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu (HAPIH).

Održat će se i Hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest uz podršku Saveza malih sirara Hrvatske i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministrarstva poljoprivrede.

Proglasiti ćemo i pobjednike nacionalnog izbora najboljih sireva, a biti će tu i zanimljive radionice o sljubljivanju sira i piva te pravilnom rezanju i serviranju sireva uz degustaciju.

CroAGRO akademija mladih poljoprivrednika- „Lijepo je biti poljoprivrednik“ za srednjoškolce, pokazat će da na mladima svijet ostaje, uz predavanja mladih poljoprivrednika iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP Agro) i uz goste predavače - uspješne poduzetnike iz renomiranih poljoprivrednih tvrtki.

Dani biljne proizvodnje
Drugi i treći dan sajma su Dani biljne proizvodnje 6. i 7. prosinac 2019.

Na Svetog Nikolu, počet će 5. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj - Hrvatsko povrće, a održat će se Izbor i proglašenje najboljih proizvođača - kooperanata u ratarskoj proizvodnji, te Izbor najboljih hrvatskih vinara u organizaciji DANH-a i HAPIH-a, kao i radionica Pjenušava vina od davnina.

Cjelodnevna aktivnost će biti i Međunarodna konferencija u organizaciji Europske Koordinacije Via Campesina (ECVC) i Udruge OPGH Život pod nazivom “Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ciljevi održivog razvoja”.

Trećeg dana sajma nastavit će se stručni seminar “Hrvatsko povrće”, a održat će se i Izbor za “hit” sortu jabuke, kao i Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera.

Više informacija možete potražiti na mrežnim stranicama sajma - CroAGRO

Dan mehanizacije
Posljednji dan sajma 8. prosinca opravdava opis šećera na kraju - Dan mehanizacije.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma, u paviljonima Velesajma svjetla pozornice fokusirat će se na moćne strojeve najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i poljoopreme. Na sajmu će biti izloženi globalno ponajbolji traktori, kombajni i svi priključni strojevi, a na kraju će na tronu ostati samo jedan. Model traktora koji će biti proglašen hrvatskim traktorom godine.

Izbor za „Hrvatski traktor godine“ organizira DANH, a proglašenje pobjednika održat će se zadnjeg dana sajma.

Za sve one koji žele znati prednosti korištanja najsuvremenije tehnologije u poljoprivredi, biti će ogranizirana radionica pod nazivom: Precizna poljoprivreda.


Komentari članka

Vezani članci

Koliko će Zakon o poljoprivrednom zemljištu donijeti pravde?

27.01.2020.

Novi, već peti Zakon o poljoprivrednom zemljištu za neke je najbolji. Za neke, pak, teško provediv. Općine, naime, imaju diskrecijsko pravo određivanja zemljišnog maksimuma.

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama

27.01.2020.

Ovogodišnji nastup na New York Times Travel Showu potvrdio je popularnost Hrvatske kao vodeće rastuće destinacije za Amerikance te najavio još jednu uspješnu godinu s dvoznamenkastim rastom dolazaka i noćenja iz SAD-a. Hrvatska je uistinu jedna od najpože

'Pouzdana logistika, stalna cijena i dovoljne količine ključ su dobre pozicije u hotelima'

23.01.2020.

Bez turističke sezone i naši bi poslovni rezultati bili znatno slabiji, što bi se na koncu loše odrazilo na količinu proizvoda, iskorištavanje proizvodnih kapaciteta, pa i na broj radnih mjesta

Preko SPAR-a prodali proizvode u vrijednosti većoj od 70 milijuna eura

20.01.2020.

Odličnim izvoznim rezultatima mogu se pohvaliti i tvrtke koje proizvode SPAR robne marke za trgovine u Sloveniji i Italiji. Pritom se ističu istarska tvrtka Alden, koja izvozi premium bakalar i masline, Vindija, koja proizvodi smrznuti burek sa sirom, te

200,9 milijuna eura za promicanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda EU

16.01.2020.

Programi bi trebali informirati EU i globalne potrošače o različitim EU shemama kvalitete, kao što su zemljopisne oznake ili ekološki proizvodi.

Tag cloud

 1. 1964 članka imaju tag hrvatska
 2. 1998 članka imaju tag turizam
 3. 1559 članka imaju tag financije
 4. 1266 članka imaju tag izvoz
 5. 860 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 1012 članka imaju tag svijet
 7. 991 članka imaju tag trgovina
 8. 1024 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 852 članka imaju tag investicije
 10. 931 članka imaju tag ict
 11. 688 članka imaju tag poduzetništvo
 12. 977 članka imaju tag EU
 13. 869 članka imaju tag industrija
 14. 615 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 15. 774 članka imaju tag menadžment
 16. 923 članka imaju tag kriza
 17. 595 članka imaju tag maloprodaja
 18. 556 članka imaju tag marketing
 19. 495 članka imaju tag krediti
 20. 380 članka imaju tag poticaji
 21. 514 članka imaju tag tehnologija
 22. 434 članka imaju tag obrazovanje
 23. 402 članka imaju tag prehrambena industrija
 24. 267 članka imaju tag potpore
 25. 349 članka imaju tag eu fondovi
 26. 354 članka imaju tag hotelijerstvo
 27. 439 članka imaju tag banke
 28. 354 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 425 članka imaju tag dzs
 30. 381 članka imaju tag hnb
 31. 310 članka imaju tag osijek
 32. 334 članka imaju tag agrokor
 33. 366 članka imaju tag porezi
 34. 300 članka imaju tag hgk
 35. 380 članka imaju tag vlada
 36. 346 članka imaju tag energetika
 37. 269 članka imaju tag poduzetnici
 38. 383 članka imaju tag BDP
 39. 341 članka imaju tag recesija
 40. 276 članka imaju tag opg