Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

17 Sij 2022

Vlasnik NK Osijeka priprema gradnju novog hotelskog kompleksa u Ičićima. Radovi počinju već za mjesec dana

Izvor: www.novilist.hr · Autor: Aleksandra Kućel Ilić  

Vlasnik NK Osijeka priprema gradnju novog hotelskog kompleksa u Ičićima. Radovi počinju već za mjesec dana

Hotelski kompleks Ičići koji će biti smješten na terenu bivše bolnice za plućne bolesti u Ičićima, nakon prvih pripremnih radnji, kao što su to investitori i najavili, počeo se intenzivnije pripremati za gradnju. S obzirom na izniman interes javnosti za svaki korak ove investicije, u tjednu u kojem je najavljeno i uspostavljanje privremene prometne regulacije, o situaciji na budućem gradilištu na naša je pitanja odgovorio voditelj projekta iz DDG Group Sebastian Jurić.

Inače, ova je tvrtka iz Rijeke opunomoćenik tvrtke investitora Riva’s Hotels&Resorts, koja upravlja projektom izgradnje ovog hotela s popratnim sadržajima u Ičićima.

Regulacija prometa

Zanimala nas je dinamika radova, što se sve planira napraviti do početka ove ljetne sezone, kada će doći do privremene regulacije prometa, ali i stručna procjena u kojoj će fazi biti investicija do trenutka kada na snagu zbog sezone dođe zabrana radova. Što će sve Ičići dobiti i u kojem roku, također je bilo naše pitanje, bez obzira na to što se o velikoj investiciji predvođenoj mađarskim kapitalom već nekoliko puta detaljno izvještavalo u medijima. Najavljivalo se početak radova još tijekom 2021. godine, no ipak će to biti u 2022.

– Na temelju odobrenja nadležnih institucija u tijeku su radovi na uspostavi privremene regulacije prometa na državnoj cesti DC 66 te na dijelu nerazvrstane ceste, Ulice Antona Dminaka (od raskrižja s ulicom Fantovo i Ulicom bršljana pa do državne ceste DC 66). Privremena regulacija prometa će biti u funkciji izvođenja radova izmještanja Bujice Ičići 1 i izvođenja radova izgradnje budućeg kompleksa hotela Ičići. Trenutačno smo u fazi ishođenja građevinske dozvole za izmještanje Bujice Ičići 1, građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje hotelskog kompleksa Ičići (iskop i zaštita građevinske jame) i građevinske dozvole za drugu fazu izgradnje hotelskog kompleksa Ičići (armiranobetonska konstrukcija).

Investitor Meszaros vlasnik Nogometnog kluba Osijek

Podsjetimo, vlasnik Riva’s Hotels&Resortsa, tvrtke koja realizira projekt u Ičićima, tvrtka je Talentis group koja je u vlasništvu mađarske obitelji Lorinza Meszarosa, u Hrvatskoj poznatog po tome što je prije nekoliko godina kupio Nogometni klub Osijek. Vrijednost investicije je prema najavama oko 50 milijuna eura. Investitor Meszaros je inače vrlo vezan za Kvarner i često dolazi u Opatiju, a brod ima u Rijeci.

Iste očekujemo kroz sljedećih mjesec dana. Grad Opatija je kao investitor rekonstrukcije ulice Antona Dminaka građevinsku dozvolu već ishodio i radovi bi trebali početi po provedbi javnog nadmetanja. Planirani završetak radova na uspostavi privremene regulacije prometa je krajem siječnja 2022. godine kada bi se promet bez zastoja trebao odvijati prema novoj prometnoj regulaciji – naveo je voditelj projekta Sebastian Jurić.

Kad je riječ o jednom problemu koji je u ovom dijelu Ičića izrazit, a radi se o vodama koje se s Učke slijevaju u Ičiće, investitori u hotelski kompleks kažu da će pronaći kvalitetno rješenje.
– Napominjemo da će se u sklopu ove investicije kvalitetno i trajno riješiti problemi odvodnje oborinskih voda koje se u Ičiće slijevaju s Učke te se trenutačno provodi nadmetanje za izvođače radova na kanalu kojim će se izmjestiti bujica Ičići 1. Isto tako i za radove prve faze izgradnje hotela Ičići (iskop i zaštita građevinske jame), sami radovi će započeti odmah po dobivanju pravomoćnih građevinskih dozvola.

Budući da još ne znamo točan datum izdavanja građevinskih dozvola i njihovih pravomoćnosti, ne možemo sa sigurnošću odrediti opseg radova koji će se izvesti do početka ljetne turističke sezone. Bez obzira na to kada će se pravomoćne građevinske dozvole ishoditi, izvođenje radova i privremena regulacija prometa obustavit će se 1. lipnja i nastaviti iza 15. rujna, a sve u skladu s odlukom Grada Opatije prema kojoj se odobrava uspostava privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova izgradnje hotelskog kompleksa Ičići, ali samo do početka turističke sezone koja službeno počinje 31. svibnja – pojasnio je Jurić.

Integralni dio Ičića

Na naš je upit još jednom razjasnio što će sve niknuti na ovoj parceli od oko 20.000 »kvadrata«, na iznimnoj lokaciji koju samo prometnica dijeli od mora i jedne od popularnijih plaža na Opatijskoj rivijeri.
– Budući hotel se sastoji od 180 soba, šest pripadajućih vila, komercijalnog dijela, wellnessa s vanjsko-unutarnjim bazenom, kongresne dvorane, tri restorana, trga i pješačkog nathodnika otvorenog za javnost. Dakle, ne radi se o ograđenom ekskluzivnom kompleksu dostupnom samo gostima hotela, nego funkcionalnom i vizualno uređenom području od oko 20.000 »kvadrata« koje će biti integralni dio Ičića. Investitorima je cilj postići primjerenu suradnju s lokalnom zajednicom na obogaćivanju turističke ponude mjesta i prepoznatljivosti destinacije kroz niz društvenih i kulturnih aktivnosti na novom trgu ispred budućeg hotela.

Pješački pristup samom hotelu bit će moguć s trga ili nathodnikom s plaže, a prostori komercijalne i ugostiteljske namjene konfigurirani su na način da s hotelom tvore ujednačenu cjelinu – pojasnio je Sebastian Jurić. Dodao je još i da će se kod službenog otvaranja izgradnje hotela upriličiti svečanost na koju će biti pozvani svi mještani i predstavnici lokalne samouprave, kao i mediji.


Komentari članka

Vezani članci

Carlsberg Croatia u novu liniju za punjenje uložio 3,5 milijuna eura

12.05.2022.

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca te bačvi dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom.

Velika ukrajinska investicija na Baniji: Peradarska farma od 450 milijuna € trebala bi zapošljavati 2.500 radnika!

11.05.2022.

Projekt bi se trebao realizirati na području Grada Petrinje te općina Lekenik, Martinska Ves, Sunja i Topusko, a investicija od oko 450 milijuna eura uključuje izgradnju tvornice stočne hrane, klaonicu s rasjekaonicom i preradom, valionicu, bioplinsko pos

U ponudu hotela uključeno 50 % domaćih proizvoda

10.05.2022.

Poljoprivrednici koji se koriste kratkim lancima opskrbe hranom prosječno ostvaruju 8138 eura veću dodanu vrijednost od onih koji se kratkim lancima ne koriste. Stoga je jedno od rješenja problema hrvatske poljoprivrede u povezivanju i udruživanju poljopr

Mega investicija u Hrvatskoj: Talijani pokrenuli projekt koji bi trebao oživjeti sisački kraj!

05.05.2022.

Talijanski vlasnik dijela nekadašnje sisačke Željezare "ABS" ulaže u proizvodnju 200 milijuna eura i najavljuje zapošljavanje 100 ljudi

Sunčani Hvar u obnovu Hotela Riva uložio 40 mil. kn: ‘Bit će namijenjen gostima koji očekuju vrhunsku uslugu‘

03.05.2022.

Prije nego što u srpnju otvore prvi hotel u gradu Hvaru osmišljen prema najnovijim ekološkim principima, odnosno potpuno renovirani nekadašnji aneks hotela Dalmacija koji će biti preimenovan ću Beach Bay Hvar Hotel, iz Sunčanog Hvara su najavili da će poč

Tag cloud

 1. 2333 članka imaju tag turizam
 2. 2201 članka imaju tag hrvatska
 3. 1332 članka imaju tag svijet
 4. 1450 članka imaju tag izvoz
 5. 1694 članka imaju tag financije
 6. 999 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1232 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1115 članka imaju tag trgovina
 9. 1127 članka imaju tag ict
 10. 933 članka imaju tag zapošljavanje
 11. 974 članka imaju tag investicije
 12. 768 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 996 članka imaju tag industrija
 14. 1063 članka imaju tag EU
 15. 861 članka imaju tag menadžment
 16. 458 članka imaju tag koronavirus
 17. 953 članka imaju tag kriza
 18. 466 članka imaju tag poticaji
 19. 662 članka imaju tag maloprodaja
 20. 629 članka imaju tag marketing
 21. 460 članka imaju tag opg
 22. 555 članka imaju tag tehnologija
 23. 438 članka imaju tag eu fondovi
 24. 523 članka imaju tag krediti
 25. 333 članka imaju tag potpore
 26. 419 članka imaju tag hotelijerstvo
 27. 449 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 476 članka imaju tag obrazovanje
 29. 431 članka imaju tag porezi
 30. 411 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 358 članka imaju tag osijek
 32. 398 članka imaju tag hnb
 33. 445 članka imaju tag dzs
 34. 382 članka imaju tag energetika
 35. 324 članka imaju tag hgk
 36. 404 članka imaju tag vlada
 37. 349 članka imaju tag start up
 38. 440 članka imaju tag banke
 39. 417 članka imaju tag BDP
 40. 336 članka imaju tag agrokor