Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

07 Tra 2021

Include otvorio novi proizvodni pogon i povećao izvoz pametnih klupa

Izvor: www.lider.media · Autor: Kata Pranić  

Include otvorio novi proizvodni pogon i povećao izvoz pametnih klupa

Početkom ovoga tjedna Include je otvorio svoj novi proizvodni pogon za izradu metalnih konstrukcija vrijedan 1,4 milijuna kuna iz kojega će nove pametne klupe, po kojima je tvrtka poznata, već idućeg tjedna krenuti na tržište nekoliko europskih zemalja, te u Kanadu, Singapur i Togo.

- Proizvodni pogon kojega smo pokrenuli ovaj tjedan jedan je od ciljeva na čijem ostvarenju sam radio posljednjih sedam godina, a unutar Includea nije tajna da sam zbilja fanatik proizvodnje i proizvodnih pogona. Mislim da je ovo značajna stvar i za grad Split i okolicu jer smo jako okrenuti turizmu, a proizvodnje nam, nažalost, kronično nedostaje. Zasad je to, barem po mojem viđenju, skromno, ali je početak i važno je da smo krenuli u tom smjeru.

Pogon će nam osigurati kraće vrijeme isporuke, kontrolu kvalitete i bolje cijene proizvoda prema krajnjim kupcima. Ispred nas je devet mjeseci u kojima trebamo napraviti značajne prodajne rezultate kako bismo nadoknadili prošlu godinu, a vjerujem da nove Steora klupe i Terra spremnici otpada imaju globalni potencijal i da ćemo zahvaljujući tome širiti kako proizvodnju, tako i druge odjele unutar tvrtke – kaže Ivan Mrvoš, osnivač i direktor tvrtke Include.

Odluka o investiranju donesena je sredinom prošle godine, a radi se o značajnoj transformaciji postojećeg pogona za sklapanje, unutar kojega je implementiran cjelokupni metaloprerađivački dio proizvodnje. Pogon je u Solinu, prostire se na 550 metara četvornih, a u njemu će se proizvoditi metalne konstrukcije za redizajnirane Steora klupe, nove Terra spremnike otpada i buduće proizvode ove tvrtke. U njemu se obavlja rezanje limova, savijanje, zavarivanje, lakiranje u posebnoj komori, te sklapanje elemenata u gotove proizvode.

U pogon je ugrađen novi industrijski pod i nabavljeni su: probijačice za metalne limove, 60-tonska savijačica, bravarska radionica i komora za lakiranje. U njemu se, uz jednosmjenski rad, godišnje može proizvesti oko 1300 proizvoda. Novozaposleni su CNC operateri, zavarivači i lakireri, a pridružili su se zaposlenicima koji su već radili na finalnom sklapanju proizvoda. Ukupno je u odjelu proizvodnje sad zaposleno desetak djelatnika koji rade u jednoj smjeni. Include trenutačno broji 54 zaposlenika, većinom visokoobrazovanog kadra, a najviše zaposlenih radi u odjelu istraživanja i razvoja, prodaje i proizvodnje.

Ta je tvrtka u malom proizvodnom pogonu, koji nije bio u njenom vlasništvu, proizvodila pametne klupe, no novi proizvodi i veća usmjerenost na izvoz zahtijevaju i veći proizvodni kapacitet. Nove Steora klupe predstavljene su u studenom prošle godine te Include trenutačno ima listu narudžbi za nekoliko desetaka tržišta. Prve klupe iz novog pogona već sljedeći tjedan idu u Singapur, Kanadu, Njemačku, Francusku, Mađarsku, Švedsku pa čak i Togo.

- Covid-19 je značajno utjecao na prodajne planove još prošle godine, ali narudžbi ipak ima i očekujemo da će u sljedećim mjesecima nastaviti rasti. U skladu s time, na ljeto je moguće uvođenje i druge proizvodne smjene – kaže Mrvoš. Dodaje da su, uz nove Steora klupe, prije nekoliko mjeseci predstavili Terra spremnike otpada, što je važan korak u pozicioniranju kao tvrtke koja radi širi spektar Smart City rješenja.

- Zasad smo kod Terra spremnika otpada na tržište plasirali Terra koševe koji su dizajnirani na način da osiguraju čišće i zdravije parkove, šetnice i ulice. Opremljeni su naprednim sustavom komprimiranja otpada zahvaljujući kojemu u njih stane do pet puta više otpada u usporedbi s klasičnim spremnicima. Kad se povežu na našu Solos platformu, putem koje komunalne tvrtke kreiraju optimalne rute za prikupljanje otpada, radi se o zbilja značajnim uštedama u upravljanju otpadom, a to je jedan od gorućih problema danas – kaže Mrvoš.


Komentari članka

Vezani članci

Baka mu je posudila 4000 kuna za prvi izum. Svoje inovacije sada prodaje na svim kontinentima osim Antarktike

25.02.2021.

U biznis je krenuo sam, a sada ima 60 zaposlenih i showroom urede u pet europskih metropola. Njegove pametne klupe otvorile su mu put ka smart city opremi

Marko Fertlemeš - Multifunkcionalna klupa na radost biciklista osvaja hrvatske gradove

20.07.2020.

U posao Marko Fertlemeš, serijski poduzetnik iz Kutine, ušao je nasljeđivanjem obiteljskog obrta. Obrt i dalje radi, a Fertlemeš je osnova još dvije tvrtke iz kojih stižu inivativni proizvodi. Kreirao je InfoSmile Outy, proizvod koji objedinjuje zaslon za

Prkosi Brexitu: Tvorac pametne klupe otvara ured u Londonu

03.02.2020.

Include se prvi puta predstavio britanskom tržištu prije tri godine u sklopu projekta “pametna klupa na turneji”, kada je svoju Steora pametnu klupu predstavio na posebnom događaju u Hrvatskom Veleposlanstvu u Londonu.

Ivan Mrvoš prije 5 godina je preživljavao vareći ograde. Danas osvaja svijet

27.08.2019.

Ivan je dosad za svoju tvrtku Include uspio osigurati 30-ak milijuna kuna investicija i tu ne misli stati, non stop radi na tome da osigura još novca za rast. Planovi su iznimno ambiciozni, želi postati lider na svjetskom tržištu za pametnu javnu opremu k

Varaždinski Solvis uložio u pametne klupe Ivana Mrvoša

17.05.2019.

Mrvoš je najavio kako će sa Solvisom raditi i na sustavima za kontrolu punjenja, naprednim baterijskim sustavima, udaljenoj telemetriji te daljinskoj nadogradnji raznih sustava.

Tag cloud

 1. 2105 članka imaju tag hrvatska
 2. 2191 članka imaju tag turizam
 3. 1382 članka imaju tag izvoz
 4. 1623 članka imaju tag financije
 5. 1188 članka imaju tag svijet
 6. 894 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1117 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1063 članka imaju tag trgovina
 9. 893 članka imaju tag zapošljavanje
 10. 1021 članka imaju tag ict
 11. 905 članka imaju tag investicije
 12. 1035 članka imaju tag EU
 13. 729 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 937 članka imaju tag industrija
 15. 814 članka imaju tag menadžment
 16. 419 članka imaju tag koronavirus
 17. 944 članka imaju tag kriza
 18. 636 članka imaju tag maloprodaja
 19. 431 članka imaju tag poticaji
 20. 590 članka imaju tag marketing
 21. 534 članka imaju tag tehnologija
 22. 514 članka imaju tag krediti
 23. 391 članka imaju tag opg
 24. 393 članka imaju tag eu fondovi
 25. 309 članka imaju tag potpore
 26. 433 članka imaju tag prehrambena industrija
 27. 386 članka imaju tag hotelijerstvo
 28. 454 članka imaju tag obrazovanje
 29. 408 članka imaju tag porezi
 30. 390 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 334 članka imaju tag osijek
 32. 438 članka imaju tag dzs
 33. 392 članka imaju tag hnb
 34. 440 članka imaju tag banke
 35. 397 članka imaju tag vlada
 36. 315 članka imaju tag hgk
 37. 335 članka imaju tag agrokor
 38. 407 članka imaju tag BDP
 39. 357 članka imaju tag energetika
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici