Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

11 Sij 2022

Silvio Kutić: Prošla nam je godina pokazala da su nevjerojatne stvari moguće

Izvor: www.lider.media · Autor: Lider  

Silvio Kutić: Prošla nam je godina pokazala da su nevjerojatne stvari moguće

Infobip će u 2022. nastaviti pratiti ciljanu projekciju rasta i razvoja koju smo si zadali početkom 2021. govoreći tada o novoj trogodišnjoj fazi tijekom koje će cijela tvrtka primjenjivati 'eksponencijalni mindset'. Samo u posljednjih godinu i pol dana Infobip je ostvario neke od najvećih uspjeha u svojoj kratkoj, ali gledajući sa startup-spektra, 15 godina dugoj povijesti. Prvo vanjsko financiranje i strateško partnerstvo s fondom One Equity Partners, preuzimanje OpenMarketa, Shifta, Anama i Peerless Networka, za koje su potrebna još uobičajena odobrenja regulatora, zatim kreditno financiranje od pola milijarde dolara i dodjela opcijskih dionica svim našim sadašnjim i budućim zaposlenicima – postignuća su fantastičnog Infobipova tima, zajedničkog uspjeha više od 3500 zaposlenika iz svih krajeva svijeta. Niz je to o kojemu prije nekoliko godina možda nismo mogli ni sanjati, ali prošla nam je godina pokazala da su nevjerojatne stvari moguće uz predan i timski rad te s jednakom ambicijom zakoračujemo i u 2022. godinu.

Industrija u kojoj poslujemo i dalje snažno raste na krilima ubrzane digitalizacije, koja se nastavila događati i u godini nakon 2020. koju je obilježila pojava koronavirusa, a samim time i tektonskih promjena u svijetu komunikacija zbog pojačane potrebe direktne digitalne interakcije između krajnjih korisnika i brendova.

Nastavak rasta CPaaS industrije
Očekujemo nastavak rasta naše industrije i u 2022., daljnju konsolidaciju i nove inovacije u polju komunikacija u oblaku. Kao tvrtka nastavit ćemo primjenjivati svoju strategiju i jahati val rasta CPaaS industrije te ćemo pritom nastaviti biti aktivan konsolidator i monitorirati nova potencijalna preuzimanja uz koja možemo još snažnije koračati prema naprijed. Poput posljednjeg. Preuzimanje Peerless Networka otvara nam vrata u idućem razdoblju za snažniji iskorak prema voice-rješenju i SaaS (Software as a Service) segmentu, gdje vidimo veliki prostor koji možemo upotpuniti. Iako je teško takvo što najaviti, ono što možemo je nadati se.

Zaista se nadamo da će ova godina svima donijeti znatniju normalizaciju situacije s koronavirusom na globalnoj razini, a samim time i u Hrvatskoj. Infobip od početka pandemije primjenjuje jedan cjelovit model rada od kuće za sve zaposlenike, ali nedostatak socijalizacije je izazov, ne samo na našem putu, već i u svim drugim tvrtkama čije poslovanje ovisi o kreativnosti i inovacijama koje proizlaze iznutra. Jer ono što nam je postalo jasnije nego ikad je da prava i disruptivna ideja proizlazi iz on-site druženja, rada i brainstorminga zaposlenika. Vjerujemo stoga da ćemo tijekom ove godine biti u prilici otvoriti vrata našeg novog Alpha Centauri kampusa svim našim zaposlenicima iz Zagreba i okolice. Upravo će taj kampus pogurati Infobip na iduću razinu na temelju kolaboracije i inženjerske izvrsnosti, a na krilima čega je, uostalom, Infobip i izrastao iz jednog malog startupa u tvrtku koja danas na globalnoj razini pomiče granice i donosi novost u svijet naše svakodnevne komunikacije s brendovima.

Novi 'Infobip Shift'
Prošlogodišnje izdanje 'Infobip Shifta' pokazalo je da u Hrvatsku možemo dovesti neka od najvećih imena svjetske developerske scene, ali i pozicionirati našu zemlju u tim trenucima kao samo svjetsko developersko središte. Želja nam je idući 'Infobip Shift' napraviti još većim te organizacijski i produkcijski još bogatijim. Ponovno okupiti na jednome mjestu sjajne developere iz Hrvatske i drugih dijelova svijeta i omogućiti im da usvoje nova znanja i iskustva od najvećih svjetskih autoriteta u toj industriji, ali i da dijele znanje među sobom. U Infobipu upravo dijeljenje i rast uz okolinu vidimo sastavnim dijelom svog poslovanja. Primjerice, u samo pola godine otkako smo pokrenuli program Startup Tribe okupili smo više od 70 startupova iz više od 40 zemalja, gdje nam je cilj poticati njihov rast i paralelno rasti uz njih, pratiti njihov potencijal i omogućiti im, korištenjem naše komunikacijske platforme i usluge, da dosegnu još veće rezultate i visine.

Ove godine planiramo uključiti na desetke novih startupova u naš program s apsolutno svih krajeva svijeta, osobito onih nama ključnih tržišta poput SAD-a, ali i Europe te jugoistočne Azije. Sve nabrojeno, kao i niz drugih projekata na kojima radimo, čini nas optimističnima. Od našeg prvog dana ciljeve postavljamo visoko, možda i previsoko, ali namjerno. Stvari koje svi mi možemo napraviti zajedničkim radom i predanošću nezamislive su. Čvrsto sam uvjeren i da će domaća IT industrija, njezini predvodnici i nove sjajne startup-priče koje izrastaju nastaviti činiti upravo ono nezamislivo, ali itekako moguće i već dokazano – disruptirati globalno tržište s ovih prostora.


Komentari članka

Vezani članci

Tomislav Grubišić (Bornfight): Da nismo imali transparentan sustav plaća, propali bismo

21.01.2022.

Početkom koronakrize u ožujku 2020. godine prihodi su im drastično pali jer im je velik dio dolazio iz turizma i aviokompanija. Upravo im je ta transparentnost prihoda i rashoda tvrtke pomogla da prebrode tu krizu.

U 2021. isporučeno 340 milijuna računala

13.01.2022.

Dvogodišnja ukupna godišnja stopa rasta od 13% iz 2019. godine ukazuje koliko je snažno porasla važnost osobnih računala od početka pandemije covid-19. Prijenosna računala i mobilne radne stanice i dalje su prednjačile, a isporuke tih uređaja porasle su z

Amazon, Apple i Microsoft zainteresirani za hrvatske startupove na CES-u

11.01.2022.

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES, koji se nakon godine pauze fizički održava u Las Vegasu, predstavila su se četiri pobjednika Idea Knockouta: Sportreact, Codelab, Iron Bull i Orqa te startup Zuluhood koji je također zabljesnuo na na

Ivo Sladoljev (VMware): Sadašnjost i budućnost digitalnog poslovanja nije jedan ‘cloud‘, već ‘multicloud‘

07.01.2022.

Personalizacija koju pokreću aplikacije ključan je izvor konkurentske prednosti za kompanije u svim vrstama industrija, od bankarstva, poljoprivrede do zdravstvene zaštite. U prošlosti nijedna od tih kompanija svoje poslovanje nije smatrala softverskim,

Francuski regulator kaznio Google i Facebook zbog kolačića

07.01.2022.

Francuski regulator je ustanovio da stranice facebook.com, google.fr i youtube.com ne olakšavaju odustajanje od kolačića u jednakoj mjeri u kojoj nude pristanak na njih.

Tag cloud

 1. 2306 članka imaju tag turizam
 2. 2164 članka imaju tag hrvatska
 3. 1427 članka imaju tag izvoz
 4. 1285 članka imaju tag svijet
 5. 1665 članka imaju tag financije
 6. 970 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1193 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1100 članka imaju tag trgovina
 9. 1089 članka imaju tag ict
 10. 915 članka imaju tag zapošljavanje
 11. 943 članka imaju tag investicije
 12. 757 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 1057 članka imaju tag EU
 14. 964 članka imaju tag industrija
 15. 844 članka imaju tag menadžment
 16. 453 članka imaju tag koronavirus
 17. 947 članka imaju tag kriza
 18. 656 članka imaju tag maloprodaja
 19. 454 članka imaju tag poticaji
 20. 618 članka imaju tag marketing
 21. 446 članka imaju tag opg
 22. 548 članka imaju tag tehnologija
 23. 520 članka imaju tag krediti
 24. 420 članka imaju tag eu fondovi
 25. 411 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 326 članka imaju tag potpore
 27. 445 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 469 članka imaju tag obrazovanje
 29. 426 članka imaju tag porezi
 30. 401 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 347 članka imaju tag osijek
 32. 397 članka imaju tag hnb
 33. 442 članka imaju tag dzs
 34. 403 članka imaju tag vlada
 35. 322 članka imaju tag hgk
 36. 440 članka imaju tag banke
 37. 336 članka imaju tag agrokor
 38. 417 članka imaju tag BDP
 39. 363 članka imaju tag energetika
 40. 330 članka imaju tag start up