Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

28 Svi 2021

Comping preuzeo dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja

Izvor: privredni.hr · Autor: P.hr/I.G.  

Comping preuzeo dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja

Tvrtka Comping preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja te tako dodatno osnažila svoju tržišnu poziciju, posebice u području podatkovnih centara, poslovne analitike i infrastrukture.

"Kako bismo nastavili sa svojim rastom te realizacijom ambicioznih planova i projekata, potreban nam je partner koji se uklapa u našu kulturu i poslovnu viziju. Megatrend poslovna rješenja promatrali smo duže vrijeme i primijetili kako pametno grade svoj brend i jačaju timove koji rade na rješenjima koja su nam bila zanimljiva. Stoga smo se odlučili na ovaj korak i veselimo se suradnji i budućem ubrzanju našeg poslovanja. Želim zahvaliti vlasnici i direktorici Megatrend poslovnih rješenja na konstruktivnoj suradnji, a posebno tvrtki Caper koja je bila naš savjetnik i uspješno nas vodila kroz sve faze procesa", rekao je prilikom preuzimanja Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

Megatrend je tvrtka koja posluje na tržištu više 30 godina i danas broji 40-ak zaposlenih. Tvrtka s preostalim portfeljem nastavlja poslovati pod svojim dosadašnjim imenom, a njihovi dosadašnji korisnici u nastavku suradnje sada mogu računati i na dodatnu podršku te ekspertizu iz Compinga.

"U posljednjih nekoliko godina imali smo više ponuda za preuzimanje, bilo cijele tvrtke bilo pojedinih dijelova poslovanja. Razmišljali smo o budućnosti Megatrenda, pomno analizirali ponuđače i mislim kako smo odabrali najbolju opciju daljnjeg poslovanja. U razgovorima s čelnim ljudima Compinga shvatili smo da bi naša suradnja mogla rezultirati još boljim poslovnim rezultatima i u domeni zrelih dijelova poslovanja i u novim dijelovima koje tek razvijamo", smatra Anđelka Strajher, generalna direktorica u Megatrendu.

Prvi korak suradnje već je realiziran - iz Megatrenda je nastala tvrtka Data Target koja u svome poslovnom portfelju ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike te infrastrukturni odjel, čijih 20-ak vrhunskih stručnjaka iz sva tri navedena segmenta nastavljaju s radom i širenjem pod okriljem Compinga.

Poslovna analitika - dugoročni strateški interes
Megatrendov Data centar na tržištu je dugi niz godina, s etabliranim, lokalnim i međunarodnim klijentima. Ova akvizicija omogućit će Compingu još širu ponudu njihovih rješenja u domeni ASAservice platforme te softvera i drugih rješenja, a ujedno je korak prema daljnjoj monetizaciji Compingove IoT platforme – Things Talk te cloud-rješenja. Tvrtka Megatrend poslovna rješenja uglavnom je usmjerena na IBM infrastrukturu i SW tehnologije te uz partnerski platinum status imaju širok krug klijenata, što je bio još jedan od razloga za Compingovo preuzimanje.

"Ovaj poslovni pothvat, uz jačanje visokotehnoloških rješenja, nama je posebno interesantan u domeni poslovne analitike. Digitalizacija kao trend kontinuirano povećava količine podataka i nužno je znati te podatke pretvoriti u informacije. Poslovnu analitiku vidimo kao svoj dugoročni strateški interes i jedan od načina dodatnog ubrzanja poslovanja. Megatrend poslovna rješenja u ovoj su domeni već etablirani igrač na tržištu, a mi želimo zadržati njihovu prepoznatljivost i klijente, proširiti to znanje na Compingov tim te tako osigurati nove projekte te daljnje širenje i izvan hrvatskog tržišta", rekao je Jukić.

Megatrend poslovna rješenja nastavljaju daljnje poslovanje u dva segmenta: u razvoju rješenja u segmentu umjetne inteligencije i znanosti o podacima te u razvoju specifičnih softverskih rješenja za svoje klijente.

Compingov ekskluzivni financijski savjetnik u ovome procesu bila je tvrtka Caper, jedina hrvatska članica Oaklinsa, najuspješnije svjetske organizacije u projektima spajanja i preuzimanja u segmentu tzv. mid-marketa.


Komentari članka

Vezani članci

Saudijska Arabija postala suvlasnik automobilskog brenda McLaren

21.07.2021.

Saudijski javni investicijski fond (PIF) u MacLaren je odlučio uložiti 400 milijuna funti u zamjenu za vlasnički udjel, dok je ostatak od 150 milijuna došao iz državnog fonda Bahreina

Slovaci spasili TŽV Gredelj

20.07.2021.

Zagrebačku tvornicu željeznih vozila Gredelj preuzimaju Slovaci. Završena je time devetogodišnja stečajna agonija tvornice koja je nekoć zapošljavala tisuću petsto radnika. Stečajni plan prihvatilo je čak 1700 vjerovnika čija potraživanja u kratkom roku m

Ključne stavke koje je dobro znati prije prodaje biznisa

19.07.2021.

Vaši će se zaposlenici vjerojatno bojati ove vijesti, bez obzira na koji im način to predstavili. I vi kao dosadašnji vlasnik morate shvatiti da će se stvari promijeniti; više niste vlasnik tvrtke i nećete moći donositi odluke kao prije.

Splitska IT tvrtka GetByBus postala dio Bookaway grupe, zajedno žele postati booking.com u industriji putovanja, a u Splitu zaposliti još ljudi

16.07.2021.

GetByBus osnovao je Danac Morten Smalby koji već 17 godina s obitelji živi u Dalmaciji. U početku je to bila web stranica na kojoj su se mogle pronaći informacije o autobusnim rutama u Hrvatskoj, sve dok potražnja za online rezervacijima nije potakla uspj

Tvrtka Agronom postat će član češke Agrofert grupe

12.07.2021.

Agronom je trenutačno u većinskom vlasništvu Darka Aračića, a manjinskim udjelom u vlasništvu KJK Balkan Holding S.a.r.l. Obavlja ponajprije distribuciju i maloprodaju poljoprivrednih inputa te ostale robe za trgovinu poljoprivrednim proizvodima te prodaj

Tag cloud

 1. 2225 članka imaju tag turizam
 2. 2123 članka imaju tag hrvatska
 3. 1402 članka imaju tag izvoz
 4. 1631 članka imaju tag financije
 5. 1214 članka imaju tag svijet
 6. 915 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1145 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1073 članka imaju tag trgovina
 9. 1039 članka imaju tag ict
 10. 899 članka imaju tag zapošljavanje
 11. 912 članka imaju tag investicije
 12. 1043 članka imaju tag EU
 13. 739 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 941 članka imaju tag industrija
 15. 824 članka imaju tag menadžment
 16. 439 članka imaju tag koronavirus
 17. 945 članka imaju tag kriza
 18. 440 članka imaju tag poticaji
 19. 640 članka imaju tag maloprodaja
 20. 598 članka imaju tag marketing
 21. 414 članka imaju tag opg
 22. 537 članka imaju tag tehnologija
 23. 516 članka imaju tag krediti
 24. 400 članka imaju tag eu fondovi
 25. 314 članka imaju tag potpore
 26. 436 članka imaju tag prehrambena industrija
 27. 389 članka imaju tag hotelijerstvo
 28. 459 članka imaju tag obrazovanje
 29. 416 članka imaju tag porezi
 30. 391 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 338 članka imaju tag osijek
 32. 394 članka imaju tag hnb
 33. 439 članka imaju tag dzs
 34. 440 članka imaju tag banke
 35. 319 članka imaju tag hgk
 36. 398 članka imaju tag vlada
 37. 335 članka imaju tag agrokor
 38. 409 članka imaju tag BDP
 39. 358 članka imaju tag energetika
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici