Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

15 Lip 2018

Volim upoznati svoje kupce pa i sam često dostavljam pakete

Izvor: lider.media · Autor: Kata Pranić  

Volim upoznati svoje kupce pa i sam često dostavljam pakete

Kupce iznenadimo darom

Bivši novinar Claudio Kramarić već je godinama poduzetnik, a posljednje dvije i vlasnik webshopa preko kojeg prodaje luksuznu kozmetiku; 40 brendova s više od 4000 proizvoda. Kramarićev WowJunkie nedavno je proglašen najboljom e-trgovinu u kategoriji health & beauty shop u Hrvatskoj.

Beauty shop www.wow-junkie.com postoji dvije godine. Koje proizvode prodajete i koliko kupaca imate?

Wow Junkie je nišna, dakle usko specijalizirana trgovina luksuzne kozmetike koju često nije moguće pronaći u klasičnim trgovinama i zbog koje su mnoge žene bile prisiljene odlaziti u inozemstvo ili naručivati i čekati na iste tjednima. Ista je podijeljena u tri glavne kategorije: njega lica, kose i tijela. Utoliko ne treba toliko gledati na količinu proizvoda jer nije u pitanju mass. Svejedno, ponosni smo da u svojoj ponudi imamo 40 brandova s više od 4000 proizvoda među kojima bih izdvojio premium organic brand John Masters Organics potom Elemis i Matis, MD Perricone, Alterna Haircare, Cowshed, Malin&Goetz, Eminence… Izrazito sam ponosan što smo uspjeli pridobiti veliki broj muške publike koja sve više pažnje prirodaje vrhunskoj muškoj njezi, prvenstveno lica i njege brade. U našoj trgovini dosad brojimo nešto više od 20.000 zadovoljnih kupaca.

Koliko ste novca uložili u promidžbu web shopa i na koji način ste ga oglašavali?

U samom početku osigurali smo si doseg kroz tradicionalne medije i PR. Na taj dio utrošeno je otprilike 200.000 kuna. Nakon tri mjeseca nastavili smo se oglašavati isključivo digitalnim putem uz neke izuzetke u ciljanim tiskanim medijima od kojih smo brzo odustali jer nisu ispunili naše ciljeve. Oglašavamo se isključivo kroz društvene mreže i Google PPC i za to izdvajamo 10 do 15 posto ukupnog mjesečnog prometa. Također prema našem godišnjem planu imamo tri velika događaja i tijekom tih dana pojačavamo budžet. Osim toga, surađujemo s blogericama, pogotovo onim nišnim kojima je u fokusu anti-age pa i na taj način dosežemo do publike. U posljednjih godinu dana otvorili smo i YouTube kanal WOWJunkie na kojem zasad prikazujemo kako se koristi koji proizvod (How to video) i nudimo odgovore na najčešća pitanja vezano uz kozmetiku kroz video. Želja nam je od kraja ove godine snažno pojačati aktivnosti na tom kanalu jer veliki broj kupaca za nas saznaje upravo tamo.

Koje tržište pokrivate i što kupci najčešće traže?

Kada govorimo o web trgovini tržište zapravo nema granica, mislim prvenstveno na EU. No mi smo svjesno odabrali svoj put a taj je da smo se prvo fokusirali na Hrvatsku. Kod kuće je najteže i tu smo testirali svoje mogućnosti. Sada smo u drugoj fazi te radimo na širenju u dva ključna koraka – prema zemljama bivše države i, naravno, EU što uključuje prijevode kompletne trgovine na strane jezike kao i usklađivanje s potrebama tamošnjih tržišta.

Kako ste organizirali dostavu i tko sve sudjeluje u tome?

WOW Junkie shop dostavlja, ali i osigurava adresu za prikup paketa koji je u našem uredu na Novoj Vesi u Zagrebu i na to mogu računati kupci s područja Zagreba i svi oni kojima je usput napraviti prikup. Ja volim upoznati kupce pa i sam često dostavljam WOW Junkie pakete i skupljam iskustva i promatram lica naših kupaca. Iznenadi ih kada paket dostavimo unutar dva sata. Ipak najveći dio dostave otpada na dostavne službe. Dosta smo testirali i mijenjali jer smo tražili partnera koji će biti u skladu s našom ponudom. Naime, dostava je jedini dio, a zapravo ključan, nad kojim mi nemamo kontrolu. WOW Junkie paketi su po svemu posebni, još su posebniji kupci koji ih očekuju i u tom procesu ne smije biti grešaka. Zasad je naš glavni partner u tom smislu HP Express i moram reći da su u posljednje vrijeme strahovito napredovali i da njihovi službenici prepoznaju potrebe i važost e-commercea i na tome im veliko hvala. Uz HP naši korisnici uvijek mogu izraziti želju i navesti nam koju drugu dostavnu službu žele. Uvijek izlazimo u susret jer ako su naviknuti na nekog drugog mi smo tu da im to i omogućimo.

S kojim se problemima najčešće susrećete u ovom poslu?

To su sve izazovi s kojima se susreće svaki drugi poduzetnik. Posljednjih pola godine znatno vrijeme utrošili smo na GDPR, dio smo implementirali, ali sada radimo na tome da se to ne osjeti u brzini i kvaliteti naše usluge. Protekli mjesec u fokusu je bio famozni opt in. Moram reći da je i tu odaziv naših kupaca bio odličan jer znaju da ih ne spamamo s porukama bez vrijednosti nego da od nas kroz newsletter mogu očekivati dobre informacije i vijesti o kvalitetnim proizvodima te, naravno, posebnim ponudama, ali tek nekoliko puta na mjesec. Trudimo se biti blizu ali ne i preblizu.

Kakva je razlika u prihodu web trgovine i klasične trgovine beauty proizvoda?

Ne mogu odgovoriti na ovo pitanje jer nemamo klasičnu trgovinu. Osobno mislim da ih nema. Međutim način funkcioniranja je vjerojatno drukčiji.

Na natjecaju Web trgovac 2018. održanom u svibnju u organizaciji Shopper’s minda osvojili ste nagradu za najbolju e-trgovinu u kategoriji i health & beauty shop u Hrvatskoj. U čemu ste bolji od konkurencije?

Ovako ću odgovoriti na ovo pitanje. Da li znate zašto se zovemo WOW Junkie? WOW Junkie je osoba koja je ovisna o WOW efektu. U našem slučaju to je onaj moment kada prepoznaš savršen proizvod i uvijek mu se vraćaš i veseliš mu se. To je onaj osjećaj kada ti na vrata pristigne WOW paket. Vrhunski proizvodi i vrhunska usluga. Naravno, iza imena se krije veliko znanje i iskustvo od preko 10 godina bavljenja kozmetikom. Samo tako kupcima možemo pružiti to što oni traže. Oni znaju da nam mogu vjerovati kada im nešto preporučimo. Kupovina na Wow Junkie shopu je ugodna, brza i jednostavna. Svaki proizvod detaljno opisujemo i pritom nam je u fokusu što taj proizvod uistinu radi i koji su njegovi benefiti. Svaki naš paket kupac može personalizirati: vrlo često i ubacujemo neki extra dodatak i tako ga iznenadimo. Svaki WOW paket prolazi kontrolu narudžbe i svaki kupac dobije personaliziranu posvetu i zahvalu s detaljnjim uputama kako nas kontaktirati ako ima dodatnih pitanja. Tu je i korisnička podrška koja je prisutna praktički 24/7. Dostava je brza i pouzdana. Više od 90 posto naših narudžbi u rukama je kupaca unutar dva dana čak i na otocima. Sve ovo prepoznali su naši kupci koji su nam dali izrazito visoke ocjene. Naime, čak 96 posto njih WOW Junkie ocjenjuje pozitivno ocjenom što nam je velika čast i svaki dan zahvaljujemo na tome. To je WOW efekt na kojem naporno radimo!


Komentari članka

Vezani članci

Englez u Dubrovniku: Privatne firme ovdje izumiru. Pohlepa države ubija Hrvatsku

13.11.2018.

A u slučaju da se pitate koliko bi vas zaposlenik s plaćom od 7000 kuna koštao u Velikoj Britaniji - ako ste hrvatski poduzetnik, zatvorite oči - odgovor je ukupno 7600 kuna. Ovo je srž problema. Kao što Shakespeare kaže: 'Nešto je trulo u državi Danskoj.

Malim i mikro poduzetnicima u Osječko-baranjskoj županiji bespovratna sredstva

13.11.2018.

Zadovoljni smo jer su se poduzetnici prijavili u kraćem roku nego što je bilo predviđeno. Time su za ovu godinu iskorištena sva sredstva koja smo predvidjeli za tu namjenu i natječaj je zatvoren

Tek im je 20 i koja, a već su uspješni diljem svijeta

13.11.2018.

Prvi nam je posao bio oglasima pronaći zaposlenike za call centar u Las Vegasu i tako smo krenuli. Danas naši oglasi pomažu ljudima diljem svijeta u potrazi za poslom, a pomoću web-stranice justjobs.io i istoimene mobilne aplikacije uskoro ćemo se proširi

20-godišnji Gajšak oborio rekord za najuspješniju crowdfunding kampanju godine

12.11.2018.

Kampanja na platformi Kickstarter pokrenuta je sa ciljem da se osigura dovoljan broj narudžbi MAKERphonea. Prikupljeni novac nije profit, već prihod koji će biti uložen kako bi prototip MAKERphonea usavršili za masovnu proizvodnju.

Dva života u jednom: Bio je pravnik u Sloveniji, a sad u Istri radi vrhunski sir

11.11.2018.

Živimo ovdje oko deset godina. Par godina prije preseljenja smo pripremali, uređivali i nakon toga se konačno preselili. Ovo je super kraj, super su uvjeti za koze. Istra je stvorena za to. Koze više vole brstiti grmlje nego jesti travu, a Istra je puna g

Tag cloud

 1. 1822 članka imaju tag hrvatska
 2. 1854 članka imaju tag turizam
 3. 1506 članka imaju tag financije
 4. 1185 članka imaju tag izvoz
 5. 783 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 964 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 920 članka imaju tag trgovina
 8. 658 članka imaju tag poduzetništvo
 9. 793 članka imaju tag investicije
 10. 930 članka imaju tag EU
 11. 860 članka imaju tag svijet
 12. 836 članka imaju tag industrija
 13. 838 članka imaju tag ict
 14. 749 članka imaju tag menadžment
 15. 918 članka imaju tag kriza
 16. 558 članka imaju tag maloprodaja
 17. 524 članka imaju tag marketing
 18. 443 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 19. 479 članka imaju tag krediti
 20. 480 članka imaju tag tehnologija
 21. 332 članka imaju tag poticaji
 22. 403 članka imaju tag obrazovanje
 23. 438 članka imaju tag banke
 24. 386 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 420 članka imaju tag dzs
 26. 371 članka imaju tag hnb
 27. 239 članka imaju tag potpore
 28. 339 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 320 članka imaju tag agrokor
 30. 314 članka imaju tag eu fondovi
 31. 287 članka imaju tag osijek
 32. 297 članka imaju tag hgk
 33. 318 članka imaju tag hotelijerstvo
 34. 268 članka imaju tag poduzetnici
 35. 337 članka imaju tag energetika
 36. 367 članka imaju tag vlada
 37. 340 članka imaju tag recesija
 38. 266 članka imaju tag investicija
 39. 282 članka imaju tag rast
 40. 362 članka imaju tag BDP