Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

25 Ruj 2017

U Marini Punat otkrili tajnu uspjeha: 'Titule nam donose zadovoljni vlasnici plovila'

Izvor: www.novilist.hr · Autor: Mladen Trinajstić  

U Marini Punat otkrili tajnu uspjeha: 'Titule nam donose zadovoljni vlasnici plovila'

Dobro je znana činjenica da je Marina Punat najstarije nautičko središte u Hrvatskoj te ujedno i jedno od najvećih kompleksa tog segmenta naše turističke ponude. Puntarska je marina ujedno i najdugovječniji nositelj Plave zastave, prestižnog međunarodnog znaka predanosti čuvanju i zaštiti okoliša koji je, po prvi put u našoj zemlji, na jarbol tog modernog nautičarskog centra podignut pred 20 ljeta, zbog čega je predstavnicima Marine ovog ljeta uručena dijamantna plaketa organizacije koja u nas vodi taj međunarodni projekt. U nabrajanju svega po čemu je Marina Punat »naj i haj« zaustaviti ćemo se na onom najrecentnijem postignuću – osvajanju laskave nagrade »Zlatno sidro« kojom je ta tvrtka nedavno, na prigodnoj svečanosti upričenoj u malološinjskom hotelu Bellevue, okrunjena naslovom najbolje marine u Hrvatskoj u 2017. godini, i to u konkrenciji 32 jadranska nautičarska odredišta.

Odlična lokacija

Što Marinu Punat, koja je uzgred rečeno, najboljom u proteklim godinama (pa i desetljećima) u raznim ocjenjivačkim akcijama proglašavana nebrojeno puta čini tako posebnom pokušali smo se osvjedočiti obilaskom tog privezišno-servisnog ali i turističkog kompleksa kojeg se, obzirom na brojnost i raznovrsnost pratećih sadržaja, slobodno može okrakterizirati pravim malim, samodostatnim »gradom na moru«.
Prestižne ocjene

Kvalitetu marine prepoznaju i druga međunarodna udruženja. Tako i njemački ADAC svojim članovima preporučuje Marinu Punat najvišom ocjenom — s pet kormila. Britansko udruženje marina – The Yacht Harbour Association (TYHA) marinu u Puntu ocijenjuje pak s maksimalnih pet sidara. Na istočnoj strani Jadrana svega dvije marine nose ovo prestižno odličje, dok ih je na cijelom Mediteranu svega petnaestak, objašnjava nam direktorica.

– Unatoč svemu što imamo i što stalno nadograđujemo, ključ onog što nas čini posebnima, a čini se i prepoznatima, pristup je našim klijentima, korisnicima vezova ali i prostora unutar naše suhe marine, ocjenila je na početku naše neobavezne ćakule Renata Marević, direktorica Marine Punat istaknuvši da je bez obzira na sve »nadgradnje« najvažnije, a od nautičara i najcjenjenije postignuće upravo ono oko kojeg se cijeli njihov posao zapravo i vrti – briga o na čuvanje im povjerenim plovilima. To ni ne čudi obzirom na vrijednost ondje »ostavljenih« plovila koja njihovi vlasnici, pokazalo se i u spomenutoj ocjenjivačkoj akciji (u kojoj su presudnu ulogu odgirale upravo ocjene i stavovi više od 1.100 anketiranih nautičara), Puntarima ostavljaju s potpunim povjerenjem. U doživljaju Marine Punat sigurnim i kvalitetnim mjestom cjelogodišnjeg pohranjivanja jedrilica i jahti, drže u tom nautičarskom središtu, bitnu ulogu igra njezina pozicija unutar od valova zaklonjene Puntarske drage.

mtri32047

Uz njene iznimne maritimne karakteristike, ustvrdila je i naša sugovornica, u očima korisnika vrlo atraktivnom čini je i zemljopisna lokacija otoka Krka odnosno činjenica da je ta marina nedvojbeno najbliže i najdostupnije takvo središte nautičarima iz većine Hrvatskoj najvjernijih emitivnih tržišta. Na samo nekoliko sati vožnje automobilom, a značajno manje i avionom, Marina Punat oduvijek uživa status mnogima najbliže i najdostupnije polazišne točke ljetnog istraživanja Jadrana ali jednako tako, reći će ondje, i mjesta dostpunog čak i pobornicima »instant« vikend opuštanja. Osim zbog njene pozicije, od svoje, Marević će reći i ništa manje kvalitetne konkurencije Marina Punat ipak iskače i po nizu inovativnih sadržaja, proizvoda i usluga prilagođenih htijenjima, željama i potrebama modernih nautičara.

mtri32052
Tjedno informiranje

Možda najvrijednijim, a zasigurno i najzanimljivijim iskazom takvog pristupanja djelatnosti kojem se bave u Marini Punat smatraju upravo ondje osmišljen i razvijen sustav nadziranja i praćenja stanja sigurnosti svakog od ondje na čuvanje povjerenih plovila, nazvan »Proactive boat care«. Radi se o sustavu kojeg smo sami izradili, a kojim se, uz pomoć mobilnih uređaja koje svakodnevno sa sobom nose naši marnari, u stvarnom vremenu evidentiraju i dokumentiraju baš sve radnje koje oni obavljaju na svakom od preko 1.300 plovila o kojima ovdje skrbimo, što na moru ili pak suhom vezu, ističe direktorica Marević. A da korisnici puntarske marine dobiju stalan i kontinuiran uvid u trenutno stanje njihova plovila kao i svega što je u sklopu redovnih ili pak izvanrednih obilazaka brodova ondje od angažiranih mornara i tehničara poduzimano postiže se redovnim, tjednim slanjem fotografija samog plovila kao i iscrpnog, automatski generiranog izvještaja o svim zahvatima i kontrolama koje svim vlasnicima plovila, posredstvom elektroničke pošte (najčešće petkom), stižu zahvaljujući tom interaktivnom sustavu. Predstavnici Marine kažu da je taj komunikacijski kanal značajno podigao i intenzivirao njihovu interakciju s korinicima koji, zahvaljujući takvom pristupu, sad s razlogom imaju osjećaj potpune informiranosti i uključenosti u sve što se s njihovim plovila u Puntu čini, i to u stvarnom vremenu. Inovativnost koju, sudeći po uspješnom poslovanju ali i nagradama koje osvajaju, otočani već dugo pokazuju ogleda se i u nedavno tamošnjim nautičarima na uporabu ponuđenom »plutajućem sanitarnom čvoru«, autonomnom pontonskom kompleksu koji je također osmišljen, isprojektiran i izrađen unutar Marina Punat Grupe koju, valja spomenuti i to, osim nautičarkog djela čini i s njime pozano Brodogradilište Punat ali i onaj njegov smještajni, hotelijerski segment koncentriran oko hotela »Kanajt«.
Zadovoljni klijenti

»Proactive boat care«, osim što vlasnike »umiruje« pokazujući im i dokazujući stanje sigurnosti njihovih plovila, pridonosi i našim nastojanjima upoznavanja klijenata sa svim poslom kojeg naši zaposlenici imaju oko njihovih jahti. Stalnim praćenjem redovnih aktivnosti i zahvata koje mornari i serviseri izvode skrbeći o povjerenim nam plovilima, kroz izvještaje koje sustav sam generira i jednom tjedno, zajedno sa svježom slikom njihova broda šalje klijentima na neki smo način otklonili pogrešnu i negativnu percepciju prisutnu kod djela naših korisnika da novcem kojeg plaćaju »kupuju« isključivo vez. Sad u konačnici svi vide i prate što se i koliko u skrbi oko tih plovila zapravo svakodnevno radi, a to je pridonijelo i porastu zadovoljstva naših klijenata. Ta je usluga odlično prihvaćena te je uključena u cijenu veza, zaključuje naša sugovornica.

– Ove smo sezone sadržaje tog hotela, jednog od malobrojnih otočnih smještajnih objekata koji rade kroz cijelu godinu obogatili velikim bazenom s grijanom morskom vodom uz kojeg je uređeno i sunčalište. Za one koji ne koriste smještaj na brodu, uz sam hotel uređen je i kompleks iznimno udobnih i opremljenih, dvosobnih mobilnih kućica uklopljenih u prirodno okružje, a sam hotel skoro će dobiti i wellness kompleks opremljen saunama i relax zonom. U marini je organiziran i sadržajima popraćen bogat animacijski program namijenjen najmlađima, a otočanima je, baš kao i korisnicima Marine Punat, u krugu nautičarskog središta na raspolaganju i niz iznimno kvalitetnih ugostiteljskih sadržaja jednako kao i mnoštvo zabavnih, kulturnih i glazbenih događanja zbog kojih to, sa samim naseljem davno sraslo nautičarsko središte u sezoni djeluje kao njegov »prošireni« centar, sa svim obilježjima mjesta otvorena i dostupna svima. Marina Punat, pohvalila nam se njena operativna čelnica, kao i svi ostali krčki turistički subjekti protekle je sezone ostvarila odlične rezultate.

– Iako se onaj naš najvažniji segment djelovanja vezuje uz cjelogodišnje poslovanje koje ne ovisi o samoj sezoni, ovog smo ljeta zabilježili iznimno velik intenzitet dnevnog odnosno tranzitnog prometa odnosno boravka nautičara koji su nas posjetili pristigavši iz nekih drugih odredišta. U vršnom djelu sezone bilježili smo tako i preko dvije stotine tranzitnih dolazaka što je, u okolnostima kad se naši mornari svakodnevno brinu i o prihvatu tristotinjak naših stalnih korisnika izašlih na dnevnu plovidbu odnosno kupanje, u logističkom smislu znalo biti prilično zahtjevno, zaključuje Marević ne propustivši ustvrditi da je zadovoljstvo samih nautičara, dokazano i kroz posljednjeostvarenu nagradu, u takvim okolnostima još veće i vrijednije ostvarenje. A time se, kažu, iznova dokazala profesionalnost i predanost poslu svih 150-ak stalnih zaposlenika te punatarske poslovne grupacije.


Komentari članka

Vezani članci

Češki MFA Invest gradi marinu na najistočnijem dijelu otoka Hvara

25.06.2018.

Vlada je na posljednjoj sjednici prihvatila inicijativu češke tvrtke "MFA Invest" i Općine Sućuraj koje su zatražile pokretanje postupka dodjele koncesije za izgradnju marine na najistočnijem dijelu otoka Hvara

EBRD sa 70 milijuna eura preuzima oko 25 posto udjela u kompaniji D-Marin

30.05.2018.

Ova investicija ujedno je i najveća investicija EBRD-a u vlasničke udjele u sektoru turizma, a širenjem poslovanja omogućit će razvoj lokalnog turizma kao i otvaranje novih radnih mjesta D-Marina koji u Hrvatskoj trenutačno zapošljava 155 ljudi.

Otvorili prvu nautičku agenciju u Istri

22.05.2018.

Prvobitna ideja bila je napraviti bazu skipera, osoba koje upravljaju plovilima, gdje će se oni sami moći prijavljivati i imati svoj prostor za oglašavanje, ali i gdje će klijenti moći na lakši način izabrati osobu s kojim će provesti svoje vrijeme na mor

Iz šibenskog NCP-a krenula isporuka megaponotna za luksuzne jahte u Monacu

22.05.2018.

Marinetek još 2010. godine uspješno proizveo i instalirao tri gata sastavljena od tipskih Superyacht i Concourse pontonskih elemenata upravo za ovu marinu, tako da su klijenti očito zadovoljni pa sa zadovoljstvom nastavljamo ovu međunarodnu suradnju

Hrvatska čarter flota drži 40 posto svjetske flote plovila za najam

30.04.2018.

Kroz hrvatske luke nautičkog turizma prošle godine prošle su 202 tisuće plovila. Morske luke ostvarile su prihod od 855 milijuna kuna, 11 posto više nego godinu prije.

Tag cloud

 1. 1778 članka imaju tag hrvatska
 2. 1802 članka imaju tag turizam
 3. 1491 članka imaju tag financije
 4. 1165 članka imaju tag izvoz
 5. 760 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 944 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 903 članka imaju tag trgovina
 8. 642 članka imaju tag poduzetništvo
 9. 770 članka imaju tag investicije
 10. 918 članka imaju tag EU
 11. 833 članka imaju tag industrija
 12. 820 članka imaju tag ict
 13. 812 članka imaju tag svijet
 14. 747 članka imaju tag menadžment
 15. 913 članka imaju tag kriza
 16. 551 članka imaju tag maloprodaja
 17. 516 članka imaju tag marketing
 18. 470 članka imaju tag krediti
 19. 471 članka imaju tag tehnologija
 20. 321 članka imaju tag poticaji
 21. 394 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 22. 438 članka imaju tag banke
 23. 385 članka imaju tag prehrambena industrija
 24. 394 članka imaju tag obrazovanje
 25. 420 članka imaju tag dzs
 26. 368 članka imaju tag hnb
 27. 236 članka imaju tag potpore
 28. 337 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 313 članka imaju tag agrokor
 30. 296 članka imaju tag hgk
 31. 284 članka imaju tag osijek
 32. 304 članka imaju tag eu fondovi
 33. 337 članka imaju tag energetika
 34. 266 članka imaju tag poduzetnici
 35. 362 članka imaju tag vlada
 36. 340 članka imaju tag recesija
 37. 300 članka imaju tag hotelijerstvo
 38. 266 članka imaju tag investicija
 39. 280 članka imaju tag rast
 40. 357 članka imaju tag BDP