Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

25 Ruj 2017

U Marini Punat otkrili tajnu uspjeha: 'Titule nam donose zadovoljni vlasnici plovila'

Izvor: www.novilist.hr · Autor: Mladen Trinajstić  

U Marini Punat otkrili tajnu uspjeha: 'Titule nam donose zadovoljni vlasnici plovila'

Dobro je znana činjenica da je Marina Punat najstarije nautičko središte u Hrvatskoj te ujedno i jedno od najvećih kompleksa tog segmenta naše turističke ponude. Puntarska je marina ujedno i najdugovječniji nositelj Plave zastave, prestižnog međunarodnog znaka predanosti čuvanju i zaštiti okoliša koji je, po prvi put u našoj zemlji, na jarbol tog modernog nautičarskog centra podignut pred 20 ljeta, zbog čega je predstavnicima Marine ovog ljeta uručena dijamantna plaketa organizacije koja u nas vodi taj međunarodni projekt. U nabrajanju svega po čemu je Marina Punat »naj i haj« zaustaviti ćemo se na onom najrecentnijem postignuću – osvajanju laskave nagrade »Zlatno sidro« kojom je ta tvrtka nedavno, na prigodnoj svečanosti upričenoj u malološinjskom hotelu Bellevue, okrunjena naslovom najbolje marine u Hrvatskoj u 2017. godini, i to u konkrenciji 32 jadranska nautičarska odredišta.

Odlična lokacija

Što Marinu Punat, koja je uzgred rečeno, najboljom u proteklim godinama (pa i desetljećima) u raznim ocjenjivačkim akcijama proglašavana nebrojeno puta čini tako posebnom pokušali smo se osvjedočiti obilaskom tog privezišno-servisnog ali i turističkog kompleksa kojeg se, obzirom na brojnost i raznovrsnost pratećih sadržaja, slobodno može okrakterizirati pravim malim, samodostatnim »gradom na moru«.
Prestižne ocjene

Kvalitetu marine prepoznaju i druga međunarodna udruženja. Tako i njemački ADAC svojim članovima preporučuje Marinu Punat najvišom ocjenom — s pet kormila. Britansko udruženje marina – The Yacht Harbour Association (TYHA) marinu u Puntu ocijenjuje pak s maksimalnih pet sidara. Na istočnoj strani Jadrana svega dvije marine nose ovo prestižno odličje, dok ih je na cijelom Mediteranu svega petnaestak, objašnjava nam direktorica.

– Unatoč svemu što imamo i što stalno nadograđujemo, ključ onog što nas čini posebnima, a čini se i prepoznatima, pristup je našim klijentima, korisnicima vezova ali i prostora unutar naše suhe marine, ocjenila je na početku naše neobavezne ćakule Renata Marević, direktorica Marine Punat istaknuvši da je bez obzira na sve »nadgradnje« najvažnije, a od nautičara i najcjenjenije postignuće upravo ono oko kojeg se cijeli njihov posao zapravo i vrti – briga o na čuvanje im povjerenim plovilima. To ni ne čudi obzirom na vrijednost ondje »ostavljenih« plovila koja njihovi vlasnici, pokazalo se i u spomenutoj ocjenjivačkoj akciji (u kojoj su presudnu ulogu odgirale upravo ocjene i stavovi više od 1.100 anketiranih nautičara), Puntarima ostavljaju s potpunim povjerenjem. U doživljaju Marine Punat sigurnim i kvalitetnim mjestom cjelogodišnjeg pohranjivanja jedrilica i jahti, drže u tom nautičarskom središtu, bitnu ulogu igra njezina pozicija unutar od valova zaklonjene Puntarske drage.

mtri32047

Uz njene iznimne maritimne karakteristike, ustvrdila je i naša sugovornica, u očima korisnika vrlo atraktivnom čini je i zemljopisna lokacija otoka Krka odnosno činjenica da je ta marina nedvojbeno najbliže i najdostupnije takvo središte nautičarima iz većine Hrvatskoj najvjernijih emitivnih tržišta. Na samo nekoliko sati vožnje automobilom, a značajno manje i avionom, Marina Punat oduvijek uživa status mnogima najbliže i najdostupnije polazišne točke ljetnog istraživanja Jadrana ali jednako tako, reći će ondje, i mjesta dostpunog čak i pobornicima »instant« vikend opuštanja. Osim zbog njene pozicije, od svoje, Marević će reći i ništa manje kvalitetne konkurencije Marina Punat ipak iskače i po nizu inovativnih sadržaja, proizvoda i usluga prilagođenih htijenjima, željama i potrebama modernih nautičara.

mtri32052
Tjedno informiranje

Možda najvrijednijim, a zasigurno i najzanimljivijim iskazom takvog pristupanja djelatnosti kojem se bave u Marini Punat smatraju upravo ondje osmišljen i razvijen sustav nadziranja i praćenja stanja sigurnosti svakog od ondje na čuvanje povjerenih plovila, nazvan »Proactive boat care«. Radi se o sustavu kojeg smo sami izradili, a kojim se, uz pomoć mobilnih uređaja koje svakodnevno sa sobom nose naši marnari, u stvarnom vremenu evidentiraju i dokumentiraju baš sve radnje koje oni obavljaju na svakom od preko 1.300 plovila o kojima ovdje skrbimo, što na moru ili pak suhom vezu, ističe direktorica Marević. A da korisnici puntarske marine dobiju stalan i kontinuiran uvid u trenutno stanje njihova plovila kao i svega što je u sklopu redovnih ili pak izvanrednih obilazaka brodova ondje od angažiranih mornara i tehničara poduzimano postiže se redovnim, tjednim slanjem fotografija samog plovila kao i iscrpnog, automatski generiranog izvještaja o svim zahvatima i kontrolama koje svim vlasnicima plovila, posredstvom elektroničke pošte (najčešće petkom), stižu zahvaljujući tom interaktivnom sustavu. Predstavnici Marine kažu da je taj komunikacijski kanal značajno podigao i intenzivirao njihovu interakciju s korinicima koji, zahvaljujući takvom pristupu, sad s razlogom imaju osjećaj potpune informiranosti i uključenosti u sve što se s njihovim plovila u Puntu čini, i to u stvarnom vremenu. Inovativnost koju, sudeći po uspješnom poslovanju ali i nagradama koje osvajaju, otočani već dugo pokazuju ogleda se i u nedavno tamošnjim nautičarima na uporabu ponuđenom »plutajućem sanitarnom čvoru«, autonomnom pontonskom kompleksu koji je također osmišljen, isprojektiran i izrađen unutar Marina Punat Grupe koju, valja spomenuti i to, osim nautičarkog djela čini i s njime pozano Brodogradilište Punat ali i onaj njegov smještajni, hotelijerski segment koncentriran oko hotela »Kanajt«.
Zadovoljni klijenti

»Proactive boat care«, osim što vlasnike »umiruje« pokazujući im i dokazujući stanje sigurnosti njihovih plovila, pridonosi i našim nastojanjima upoznavanja klijenata sa svim poslom kojeg naši zaposlenici imaju oko njihovih jahti. Stalnim praćenjem redovnih aktivnosti i zahvata koje mornari i serviseri izvode skrbeći o povjerenim nam plovilima, kroz izvještaje koje sustav sam generira i jednom tjedno, zajedno sa svježom slikom njihova broda šalje klijentima na neki smo način otklonili pogrešnu i negativnu percepciju prisutnu kod djela naših korisnika da novcem kojeg plaćaju »kupuju« isključivo vez. Sad u konačnici svi vide i prate što se i koliko u skrbi oko tih plovila zapravo svakodnevno radi, a to je pridonijelo i porastu zadovoljstva naših klijenata. Ta je usluga odlično prihvaćena te je uključena u cijenu veza, zaključuje naša sugovornica.

– Ove smo sezone sadržaje tog hotela, jednog od malobrojnih otočnih smještajnih objekata koji rade kroz cijelu godinu obogatili velikim bazenom s grijanom morskom vodom uz kojeg je uređeno i sunčalište. Za one koji ne koriste smještaj na brodu, uz sam hotel uređen je i kompleks iznimno udobnih i opremljenih, dvosobnih mobilnih kućica uklopljenih u prirodno okružje, a sam hotel skoro će dobiti i wellness kompleks opremljen saunama i relax zonom. U marini je organiziran i sadržajima popraćen bogat animacijski program namijenjen najmlađima, a otočanima je, baš kao i korisnicima Marine Punat, u krugu nautičarskog središta na raspolaganju i niz iznimno kvalitetnih ugostiteljskih sadržaja jednako kao i mnoštvo zabavnih, kulturnih i glazbenih događanja zbog kojih to, sa samim naseljem davno sraslo nautičarsko središte u sezoni djeluje kao njegov »prošireni« centar, sa svim obilježjima mjesta otvorena i dostupna svima. Marina Punat, pohvalila nam se njena operativna čelnica, kao i svi ostali krčki turistički subjekti protekle je sezone ostvarila odlične rezultate.

– Iako se onaj naš najvažniji segment djelovanja vezuje uz cjelogodišnje poslovanje koje ne ovisi o samoj sezoni, ovog smo ljeta zabilježili iznimno velik intenzitet dnevnog odnosno tranzitnog prometa odnosno boravka nautičara koji su nas posjetili pristigavši iz nekih drugih odredišta. U vršnom djelu sezone bilježili smo tako i preko dvije stotine tranzitnih dolazaka što je, u okolnostima kad se naši mornari svakodnevno brinu i o prihvatu tristotinjak naših stalnih korisnika izašlih na dnevnu plovidbu odnosno kupanje, u logističkom smislu znalo biti prilično zahtjevno, zaključuje Marević ne propustivši ustvrditi da je zadovoljstvo samih nautičara, dokazano i kroz posljednjeostvarenu nagradu, u takvim okolnostima još veće i vrijednije ostvarenje. A time se, kažu, iznova dokazala profesionalnost i predanost poslu svih 150-ak stalnih zaposlenika te punatarske poslovne grupacije.


Komentari članka

Vezani članci

I dalje bjesni rat za jednu od najatraktivnijih marina na Jadranu

26.10.2017.

Zadarska tvrtka na Trgovačkom sudu je zatražila i obeštećenje za svoja ulaganja od 40 milijuna eura u marinu, a podnijela je i ustavnu tužbu zbog nepravičnog suđenja.

Na more dovodi one koji nikad nisu plovili, produljuje sezonu, a čarterašima donosi bolju zaradu

04.07.2017.

Više od 90 posto svjetskog čarter tržišta je offline, čarteraši se drže uvijek istog potrošačkog segmenta a njihovi gosti iste agencije ili čarter kompanije da bi unajmili plovilo. I tu je pred tri godine uletio Zizoo.

Muroskva i 180 novih vezova donose Novom ekstra zvjezdice

14.06.2017.

Nakon obavljenih svih završnih radova i finog dotjerivanja svih detalja u novoizgrađenoj Luci Muroskva, koja ima sadržaje i ponudu luke nautičkog turizma, ili popularno zvane marine, u tu su uvalu uplovile prve brodice nautičara

Na 19. Croatia Boat Showu izloženo stotinjak plovila

06.04.2017.

Na sajmu se od 5. do 9. travnja tako predstavljaju neki od najatraktivnijih brodova na Mediteranu, proizvođači nautičke opreme, charter tvrtke, kao i luksuzni automobili marki Mercedes, Jaguar i Landrover.

Nautički turizam: PGŽ i Istra u padu, Šibenik lider, Split s najvećim rastom

30.03.2017.

Prema vrsti plovila, najviše je na stalnom vezu u moru bilo jahti na jedra, blizu šest tisuća, dok je motornih jahti bilo oko 5.600, a ostalih plovila 280, dok je prema zastavi plovila na stalnom vezu u moru bilo najviše plovila iz Hrvatske

Tag cloud

 1. 1702 članka imaju tag hrvatska
 2. 1731 članka imaju tag turizam
 3. 1477 članka imaju tag financije
 4. 1122 članka imaju tag izvoz
 5. 717 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 910 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 621 članka imaju tag poduzetništvo
 8. 872 članka imaju tag trgovina
 9. 715 članka imaju tag investicije
 10. 889 članka imaju tag EU
 11. 817 članka imaju tag industrija
 12. 798 članka imaju tag ict
 13. 734 članka imaju tag menadžment
 14. 740 članka imaju tag svijet
 15. 908 članka imaju tag kriza
 16. 534 članka imaju tag maloprodaja
 17. 502 članka imaju tag marketing
 18. 465 članka imaju tag krediti
 19. 451 članka imaju tag tehnologija
 20. 290 članka imaju tag poticaji
 21. 438 članka imaju tag banke
 22. 380 članka imaju tag prehrambena industrija
 23. 418 članka imaju tag dzs
 24. 382 članka imaju tag obrazovanje
 25. 366 članka imaju tag hnb
 26. 325 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 27. 334 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 215 članka imaju tag potpore
 29. 293 članka imaju tag hgk
 30. 266 članka imaju tag poduzetnici
 31. 273 članka imaju tag osijek
 32. 334 članka imaju tag energetika
 33. 292 članka imaju tag agrokor
 34. 339 članka imaju tag recesija
 35. 356 članka imaju tag vlada
 36. 279 članka imaju tag eu fondovi
 37. 264 članka imaju tag investicija
 38. 276 članka imaju tag rast
 39. 267 članka imaju tag hotelijerstvo
 40. 174 članka imaju tag edukacija