Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

20 Sij 2020

Radit će gotov proizvod, zapošljavaju još 35 ljudi

Izvor: www.glas-slavonije.hr · Autor: Marija Lešić Omerović  

Radit će gotov proizvod, zapošljavaju još 35 ljudi

Pred Radnom jedinicom Tvina u Županji veliki su izazovi i brojni planovi čija će realizacija značiti početak vrlo pozitivne poslovne priče.Već početkom veljače kreće val zapošljavanja, a bit će otvoreno oko 35 novih radnih mjesta. U dislociranom pogonu te virovitičke tvrtke, nekadašnjeg lidera hrvatske drvne industrije, trenutačno je zaposleno 38 djelatnika. Pogon se bavi primarnom preradom trupaca u samicu, odnosno dasku, koju potom režu u elemente i suše. Do sada su ih slali u Viroviticu na lijepljenje i upravo je taj dio Županji nedostajao. Od sljedećeg će mjeseca, doznajemo od upravitelja Ivana Gregorovića, ondje početi raditi i gotove proizvode, čemu se godinama težilo.

Zahvaljujući novim tehnološkim linijama, čija je instalacija u tijeku, proizvodnja će se konačno sjediniti i kompletno raditi u Županji odakle će proizvodi izravno ići na tržište. To je velik iskorak koji otvara nove mogućnosti.

Dodana vrijednost
- Naša radna jedinica dobiva novu priču, imat ćemo potpuno novu situaciju koja će izazvati vrlo pozitivne učinke. Zaposlit ćemo do 35 novih ljudi. Dio linije za dužinsko lijepljenje elemenata već je instaliran, trenutačno se radi na liniji za širinsko lijepljenje i uskoro ćemo početi raditi uzdužno-širinsku lijepljenu ploču kao proizvod Radne jedinice Županja - zadovoljan je Gregorović.

Dodaje da se moraju podizati i kapaciteti postojeće pilane i doradne pilane kako bi se omogućio pun kapacitet izrade lijepljenih ploča. Većina proizvoda za sada završava na domaćem tržištu, a cijena će diktirati budući plasman.

- Investicija je za sada vrijedna milijun kuna, to nije neki velik iznos, ali za sadašnje je prilike itekako velik novac i osjetit će se u budućnosti kroz proizvodnju. Cilj nam je dodati vrijednost tom našem drvu koje treba cijeniti i čuvati jer sve ga je manje - zaključuje Gregorović.

Optimizam ne krije ni Mirko Kovačević, član Uprave Tvina d.o.o. Virovitica, kojega je, skupa s Gregorovićem, proteklog petka primio gradonačelnik Davor Miličević. Dao je punu potporu aktivnostima i poslovnim planovima Tvina vezanima uz pogon u Županji poručivši da im je Grad na raspolaganju i u okviru svojih mogućnosti uvijek je spreman pomoći.

I novi proizvodi
- Do početka veljače strojevi će biti instalirani, cijela linija će se pokrenuti i počet ćemo raditi gotove proizvode. Do sada smo radili jedan proces koji je dijelom bio tehnološki i ekonomski neopravdan zbog velikih troškova transporta elemenata do Virovitice pa ponovnog vraćanja u Županju, bilo je dosta dopunskih troškova pa nije bilo ni pravog učinka. A nova tehnološka linija ujedno je i najava novih proizvoda koji će se ovdje raditi – ističe Kovačević. Napominje da će navedene ploče zasigurno biti baza za proizvodnju namještaja jer su proizvodi od lijepljenih elemenata sve traženiji na svjetskom tržištu, ustvrdivši da se struktura proizvoda promijenila.

- To su elementi koji sami po sebi imaju minimalnu ekonomsku vrijednost, ali se njihovom preradom i stvaranjem ploča dobiva dodana vrijednost i puno veći financijski rezultat. U Županji planiramo proširiti prostor djelatnosti i lepezu proizvoda iz dosadašnjeg asortimana – otkriva Kovačević i podsjeća da se u Radnoj jedinici u Županji proizvodi i vrhunski klasični parket od najkvalitetnijeg hrasta lužnjaka kojemu malo tko može konkurirati.

- Veselim se novim izazovima. Konačno ćemo i mi imati nešto konkretno ponuditi za tržište i prihoditi kroz taj naš proizvod. Bit će zaposleno gotovo dvostruko više ljudi, a samim tim rastu i obveze i odgovornost. Pozitivno razmišljamo i skupa s novom Upravom Tvina odlučno idemo prema tome da našu viziju i zacrtane planove uspješno ostvarimo – ustvrdio je upravitelj Gregorović. Najavljuje da od početka veljače kreće zapošljavanje i obučavanje radnika. U natječaju nisu definirali konkretnu stručnu spremu jer su svjesni toga da je kvalificirane radnike jako teško naći. Stolarske struke više i nema, od 70-ak prijava samo dvoje kandidata imalo je struku vezanu za drvnu industriju. Neka radna mjesta zahtijevaju određenu informatičku naobrazbu za navođenje strojeva, a ima i pomoćnih radnih mjesta i sve prijave su dobrodošle.

Zaposlit će kandidate svih profila, u tijeku su razgovori s ljudima i procijenit će se tko će što raditi.


Komentari članka

Vezani članci

Brojimo šlepere: Herbarium d.o.o. lipanj završava s 30 šlepera punih proizvoda za inozemno tržište

08.07.2020.

Prije malo više od pola godine, točnije 6. prosinca 2019., u poduzetničkoj zoni općine Pitomača otvorena je nova tvornica za pakiranje čajeva. Herbarium d.o.o. je preselio svoje proizvodne linije u novu tvornicu, čime postaje jedna od vodećih tvornica za

Izvoznici o krizi: Teško je, ali otkaza neće biti jer je kvalitetne radnike teško naći

08.07.2020.

U poslijepodnevnom dijelu Liderove 7. konferencije o izvozu, na kojoj su sudjelovali najuspješniji hrvatski izvoznici, održan je okrugli stol na temu kako su se hrvatski izvoznici snašli u koronakrizi i kako su prebrodili razdoblje u kojem su morali poslo

HEP i HOPS otvorili radove na izgradnji suvremenog postrojenja vrijednog 105 milijuna kuna

01.07.2020.

Najsuvremenije postrojenje za statičku kompenzaciju u Trafostanici (TS) Konjsko, jedno je od četiri ključna dijela SINCRO.GRID-a, a radove na tom postrojenju je otvorio ministar zdravstva Vili Beroš.

Bosansko ulaganje u Hrvatskoj: Iz call centra u Zagrebu osvajaju Njemačku i SAD

29.06.2020.

U PROTEKLIH dvadesetak godina brojne su hrvatske tvrtke ulagale u Bosni i Hercegovini. No trendovi se sada mijenjaju pa sve više bosanskohercegovačkih tvrtki ulaže u Hrvatsku.

‘Preko noći sve je stalo, ali spasili smo radnike. A sada stižu dobre vijesti iz Europe!‘

25.06.2020.

Njihove proizvode imaju luksuzni svjetski hoteli, a 2017. bili su među TOP 5 hrvatskih tvrtki. Njihovi pogoni opet rade. Evo kako.

Tag cloud

 1. 2023 članka imaju tag hrvatska
 2. 2084 članka imaju tag turizam
 3. 1575 članka imaju tag financije
 4. 1299 članka imaju tag izvoz
 5. 1082 članka imaju tag svijet
 6. 871 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1018 članka imaju tag trgovina
 8. 1049 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 725 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 10. 863 članka imaju tag investicije
 11. 952 članka imaju tag ict
 12. 1005 članka imaju tag EU
 13. 698 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 892 članka imaju tag industrija
 15. 791 članka imaju tag menadžment
 16. 934 članka imaju tag kriza
 17. 611 članka imaju tag maloprodaja
 18. 572 članka imaju tag marketing
 19. 399 članka imaju tag poticaji
 20. 505 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 441 članka imaju tag obrazovanje
 23. 283 članka imaju tag potpore
 24. 367 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 359 članka imaju tag eu fondovi
 26. 408 članka imaju tag prehrambena industrija
 27. 386 članka imaju tag porezi
 28. 362 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 254 članka imaju tag koronavirus
 30. 386 članka imaju tag hnb
 31. 439 članka imaju tag banke
 32. 314 članka imaju tag osijek
 33. 427 članka imaju tag dzs
 34. 313 članka imaju tag opg
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 387 članka imaju tag vlada
 37. 304 članka imaju tag hgk
 38. 348 članka imaju tag energetika
 39. 396 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici