Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

11 Velj 2020

Rade ono što vole i od toga mogu živjeti

Izvor: www.glas-slavonije.hr · Autor: Ivica Getto  

Rade ono što vole i od toga mogu živjeti

Jedna od ‘‘najmlađih‘‘ belomanastirskih tvrtki zasigurno je U(rban) B(ike) S(olutions). Osnovana je u svibnju prošle godine, a kroz program samozapošljavanja osnovala su je četiri Belomanastirca (među kojima i stanovnici prigradskih naselja), Goran Vojtek, Bojan Lukić, Goran Majstorović i Dragan Dragosavljević.

Bolji od drugih
Specijalizirani su za proizvodnju urbane biciklističke opreme, za opremanje biciklističkih staza i javnih površina. Svoje proizvode razvijaju imajući na umu potrebe biciklista, djelomično i stoga što su i sami zaljubljenici te promotori ovog načina prijevoza. Premda je riječ o mladoj tvrtki, njihovi su proizvodi sve prepoznatljiviji, za sada, doduše, na području Osječko-baranjske županije, ali se polako probijaju i šire, pa se dio asortimana nalazi, primjerice, u Sloveniji. ‘‘Aduti‘‘ su im, tvrde, svi njihovi proizvodi koji nastaju u pogonu na belomanastirskoj Poslovnoj zoni - zapad, za koje tvrde da su karakteristični, jedinstveni i - dobri. Ipak, ističu biciklističku stanicu koju su nazvali KIRRA, a služi za osnovne popravke bicikala. Svjesni su da nisu ‘‘izmislili toplu vodu‘‘ jer slične stanice već postoje, ali njihov se model, ipak, razlikuje od drugih.

- Mislimo da je naša stanica bolja od drugih zbog nekoliko razloga. Ono što ju čini posebnom su "ruke" na koje se postavlja bicikl, a koje se rotiraju i podešavaju prema gotovo svakom biciklu. Osmišljena je kako bi biciklistima i cikloturistima pružila potrebnu pomoć te omogućila brz popravak bicikla. Uz urbanu opremu (klupe, nadstrešnica i slično) ‘‘središte‘‘ stanice je postolje s ručnom pumpom, nužnim alatom na izvlačenje, pričvršćenim sajlama od nehrđajućeg čelika i ‘‘rukama‘‘ presvučenim termoplastikom. Na stanici se mogu učiniti najosnovniji popravci, poput promjene žbica, zatezanje nekih dijelova, pumpanja guma i slični. Za sada izrađujemo tri vrste takvih stanica, a razlika je u opremi - pričaju suvlasnici UBS-a, dodajući kako neprestano rade na njihovoj ‘‘modernizaciji‘‘, pa na stanice mogu dodati i solarne panele, s pomoću kojih će svaki biciklist moći napuniti svoj mobitel. Jedna se može vidjeti na ulazu u Beli Manastir iz smjera Osijeka, jedna u Valpovu… Osim toga, patentirali su moderne i oku zanimljive stalke za bicikle, u nekoliko živih boja, koji omogućavaju prihvat 50 posto svih vrsta kotača. Spomenut je samo dio njihove lepeze proizvoda (ostatak se odnosi na urbanu i opremu vezanu uz bicikle odnosno biciklističke staze), a svaki proizvod nude zasebno ili u ‘‘paketu‘‘. Bave se i osmišljavanjem idejnih rješenja bike-parkova.

- Za izradu jedne stanice potrebno je dvadesetak dana. U ovom trenutku radimo seriju od deset stanica, od kojih će jedna završiti u Istri. Budući da smo mlada tvrtka, koristimo usluge i strojeve kooperantske tvrtke Lepus, u čijoj se proizvodnoj hali i odvija cijeli proces - objašnjavaju, dodajući kako nastoje da njihovi proizvodi budu maksimalno funkcionalni te bolji od drugih. Razmišljaju i o otvaranju novih radnih mjesta, ali to ne ovisi isključivo o njima. Novog bi zapošljavanja, tvrde, sigurno bilo kada bi potražnja za njihovim asortimanom bila veća.

Razvoj cikloturizma
- Naši proizvodi nisu namijenjeni samo Baranji. Želimo se proširiti na cijelu županiju i Hrvatsku, ali i inozemstvo. Planiramo odlaske na sajmove i jačanje marketinga, a u suradnji s jednom osječkom tvrtkom radimo na izradi aplikacije preko koje će sve naše stanice biti označene - pričaju UBS-ovci, dodajući kako je važno da njihov trud, ali i kvalitetu proizvoda prije svega, prepoznaju lokalne zajednice, kako na općinskim odnosno gradskim razinama, tako i šire, počevši od županije pa sve do države. Jedan od razloga zbog kojega su se specijalizirali za ovu vrstu proizvodnje, pa i počeli s njom, svojevrsna je ekspanzija cikloturizma.

- Cikloturizam uzima sve više maha i važna je grana turizma. Posebice u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Nemamo more, ali imamo brda, rijeke, šume i ravnice, pravi mali raj za ljubitelje prirode, prije svih one koji u prirodnim ljepotama uživaju na dva kotača. A takvih je sve više - ističu oba Gorana, Bojan i Dragan, dodajući kako je njihov posao, zapravo, spoj hobija i životne egzistencije. Rade ono što vole i od toga, bar za sada, mogu živjeti.


Komentari članka

Vezani članci

Brojimo šlepere (19): U prvih 6 mjeseci ove godine Fanon je izvezao 722 kamiona robe u 11 zemalja EU

06.08.2020.

Tvrtka Fanon iz Petrijanca pokraj Varaždina bavi se proizvodnjom hrane za životinje i trenutno je jedan od lidera u regiji prije svega zbog inovativnosti i inovativnih proizvoda. Ne radi se o primarnim poljoprivrednim proizvodima kao što su žitarice i ulj

Svi su se smijali njegovoj ideji da će se Splićani zakačiti na japansku deliciju, a sada je Nikola Čelan splitski sushi-gazda bez kojeg više ne mogu ni studenti ni umirovljenici

04.08.2020.

Početkom devedesetih govorili su mu da nema šanse da će Hrvati slušati rap, pa je napravio TBF. Početkom nultih čudili su se njegovu konceptu pop-klape, pa su nastale klape Libar i Iskon. A prije nekoliko godina smijali su mu se na ideju da će se Splićani

Stvaraju hodajuću umjetnost: Ne bacajte stare tenisice, Zagrepčani Ivo i Mak otvorili su kliniku koja ih može restaurirati i prilagoditi baš vama

04.08.2020.

Kao i svaka obuća, i tenisice nakon nekog vremena nošenja postaju stare i ne više toliko primamljive očima. Pitanje je – što tada s njima? Dvojica prijatelja, Ivo Glavaš i Mak Gojnić, studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa, imaju rješenje. Prij

Ocat od kupine i lavande ocijenjen kao remek-djelo

03.08.2020.

Poslovna priča poduzetnice iz Posavskih Podgajaca i više je nego zanimljiva. Njezin neobičan ocat od kupine i lavande, prema ocjeni utjecajnoga gastroportala, među najukusnijima je u Hrvatskoj. Proglasili su ga pravim remek-djelom.

U Varaždinskoj županiji otvoreno 12 novih obrta

30.07.2020.

Zahvaljujući nepovratnim novčanim potporama za poticanje samozapošljavanja u sklopu europskog projekta LEPEZA, u Varaždinskoj županiji otvoreno je 12 novih obrta.

Tag cloud

 1. 2028 članka imaju tag hrvatska
 2. 2097 članka imaju tag turizam
 3. 1578 članka imaju tag financije
 4. 1306 članka imaju tag izvoz
 5. 1086 članka imaju tag svijet
 6. 874 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1024 članka imaju tag trgovina
 8. 1049 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 740 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 10. 864 članka imaju tag investicije
 11. 956 članka imaju tag ict
 12. 1007 članka imaju tag EU
 13. 698 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 896 članka imaju tag industrija
 15. 792 članka imaju tag menadžment
 16. 934 članka imaju tag kriza
 17. 615 članka imaju tag maloprodaja
 18. 573 članka imaju tag marketing
 19. 400 članka imaju tag poticaji
 20. 505 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 442 članka imaju tag obrazovanje
 23. 284 članka imaju tag potpore
 24. 368 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 269 članka imaju tag koronavirus
 26. 361 članka imaju tag eu fondovi
 27. 408 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 386 članka imaju tag porezi
 29. 363 članka imaju tag gospodarstvo
 30. 386 članka imaju tag hnb
 31. 439 članka imaju tag banke
 32. 428 članka imaju tag dzs
 33. 314 članka imaju tag osijek
 34. 314 članka imaju tag opg
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 387 članka imaju tag vlada
 37. 305 članka imaju tag hgk
 38. 350 članka imaju tag energetika
 39. 397 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici