Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

26 Ou 2009

Prednost hrvatskim proizvodima

Izvor: novine.novilist.hr · Autor: Marinko Glavan  

Prednost hrvatskim proizvodima

RIJEKA – Prve ovogodišnje riječke sajamske priredbe pod skupnim nazivom Proljetni sajmovi svečano će otvoriti svoja vrata posjetiteljima danas u 11 sati u Dvorani Mladosti na Trsatu.

U sklopu priredbe istodobno se održavaju čak četiri sajma, 13. Međunarodni sajam graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja »Dom i tehnika«, 8. riječki sajam obrtnika – proizvođača za turizam HOT'09, 2. sajam izvornih proizvoda »Zeleno i plavo« te 11. sajam lova i ribolova, a svečano će ih otvoriti Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Svoju će ponudu na sajmovima predstaviti preko 190 izlagača iz cijele Hrvatske.

Izlagača koliko i lani

– Posebno smo zadovoljni što i ove godine imamo veliki broj novih izlagača na sajmovima. Ukupni broj izlagača zadržao se otprilike na razini prošle godine, što je u uvjetima gospodarske krize također značajan podatak, iako moram istaknuti da su neki ipak odlučili izlagati u nešto manjem obujmu, kako bi smanjili troškove. Cilj ovih sajmova, posebice sada kada je gospodarstvo u krizi, jest olakšati hrvatskim proizvođačima put do tržišta.

Naročito u turističkoj ponudi, kako bi u njoj sudjelovalo čim više hrvatskih proizvoda, poput opreme i namještaja za hotelijere i ugostitelje, uz istodobno povećanje kvalitete gastro ponude domaćim proizvodima. Stoga nam je posebno važno da sajmove, uz građane, posjete i profesionalni hotelijeri i ugostitelji, koji svoju ponudu mogu obogatiti proizvodima i uslugama izlagača, rekao je Mladen Štajduhar, direktor Riječkog sajma.

Sajam Dom i Tehnika u svom trinaestom izdanju nudi širok izbor proizvoda za izgradnju, modernizaciju i opremanje turističkih i ugostiteljskih objekata, od hotela i restorana do privatnih pansiona, ali i obiteljskih kuća i stanova. Značajno mjesto zauzima i edukativno-promotivna kampanja Hrvatske gospodarske komore »Drvo je prvo«, namijenjena jačanju konkurentnosti hrvatskih drvoprerađivača, a HGK-ŽK Rijeka na svom izložbenom prostoru predstavlja najkvalitetnije županijske proizvođače, među kojima su i dobitnici prestižne nagrade Zlatna kuna.

Autohtona jela i pića

HOT' 09, sajam obrtnika – proizvođača u turizmu, organiziran u suradnji Riječkog sajma i Obrtničke komore PGŽ ove godine poseban naglasak stavlja na predstavljanje proizvoda koji obogaćuju gastronomski segment hrvatske turističke ponude.

– Sajam smo odlučili usmjeriti ka autohtonoj ponudi jela i pića, a naša glavna poruka je jednostavno – kupujmo hrvatsko, a posebno kada je riječ o kvalitetnim proizvodima kakvi se predstavljaju na sajmu. Posebno nam je zadovoljstvo ove godine predstaviti našu poznatu vinarsku kuću Krauthaker, kao jednog od zasigurno najatraktivnijih izlagača, rekao je predsjednik Obrtničke komore Boris Vukelić. Sajam obrtnika, uz gastro proizvode, već tradicionalno predstavlja i ponudu hrvatskih obrtnika u izgradnji, opremanju i opskrbi turističkih subjekata, a organizatori će za najoriginalnije obrtničke proizvode dodijeliti zlatne, srebrne i brončane plakete.

Izvorne gastronomske, ali i druge proizvode, posjetiteljima predstavljaju i izlagači sajma »Zeleno i plavo«, u čijoj ponudi se mogu pronaći sirevi, proizvodi od puževa, riblji i mesni proizvodi, kao i brojna druga autohtona jela pića, te zanimljivosti poput kozmetike na bazi maslinova ulja ili unikatnih vunenih proizvoda.

Sajmovi otvoreni do nedjelje

Ovogodišnje izdanje sajma Lov i ribolov, prema riječima organizatora, prvenstveno je posvećeno iskoraku u organiziranje specifične turističke ponude, koja će kao osnovicu imati vizualne doživljaje bogatstva flore i faune, te afirmaciju skrbi za divljač, riblji fond i očuvanje prirodne ravnoteže. Osim klasične ponude rekvizita za lov i ribolov izlagači će predstaviti trofeje, kao dokaz bogatstva lovne baze u Hrvatskoj, a lovačke udruge prikazat će skrb o divljači.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Traju do nedjelje, 29. ožujka, a otvoreni su od 10 do 19 sati. Cijena ulaznice je 15 kuna, za umirovljenike 10, dok je za djecu mlađu od dvanaest godina i organizirane posjete učenika i studenata ulaz besplatan.


Komentari članka

Vezani članci

RIJEČKI KARNEVAL Još samo devet dana: Kreće riječko sedmotjedno maškarano ludilo i šušur

11.01.2019.

U petak, 18. siječnja, na velebnom Izboru za kraljicu Meštar Toni će dobiti novu pratilju, ali i gradske ključeve, što znači da će do 6. ožujka upravo on biti odgovoran za sve teme i dileme koje se tiču grada na Rječini.

Riječki poduzetnici zarađuju sve više novaca, ali plaće radnika baš i ne prate taj rezultat

10.01.2019.

Riječki poduzetnici, kojih je i najviše u okviru pet promatranih gradova (4.568), ostvarili su najbolji financijski rezultat i iskazali najvišu novostvorenu vrijednost, ali plaće su ispod hrvatskog prosjeka

Mali hrvatski sirari u Austriju poslali 18 sireva i osvojili sedam medalja

03.01.2019.

I ove godine je za naše proizvođače Savez malih sirara RH "SirCro“, uz stručnu pomoć djelatnika Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, osim dostave sireva za ocjenjivanje, organizirao odlazak na Käsiadu.

Uspjeh zlatnog sjaja hrvatskih inovatora: Kako napuniti mobitel pomoću ljudskog tijela

07.11.2018.

Predstavnik Udruge inovatora Hrvatske u Međunarodnom ocjenjivačkom sudu IENA i ove godine bio je Zoran Barišić.

Hrvatska rekorder po prodaji traktora

11.09.2018.

Starost je taktora u Hrvatskoj oko 30 godina, a sada prodaja novih raste najviše zahvaljujući većem gorištenj ueuropskih fondova

Tag cloud

 1. 1846 članka imaju tag hrvatska
 2. 1870 članka imaju tag turizam
 3. 1512 članka imaju tag financije
 4. 1191 članka imaju tag izvoz
 5. 796 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 974 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 930 članka imaju tag trgovina
 8. 805 članka imaju tag investicije
 9. 664 članka imaju tag poduzetništvo
 10. 938 članka imaju tag EU
 11. 882 članka imaju tag svijet
 12. 847 članka imaju tag ict
 13. 837 članka imaju tag industrija
 14. 753 članka imaju tag menadžment
 15. 919 članka imaju tag kriza
 16. 560 članka imaju tag maloprodaja
 17. 457 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 18. 527 članka imaju tag marketing
 19. 480 članka imaju tag krediti
 20. 482 članka imaju tag tehnologija
 21. 340 članka imaju tag poticaji
 22. 407 članka imaju tag obrazovanje
 23. 439 članka imaju tag banke
 24. 386 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 420 članka imaju tag dzs
 26. 243 članka imaju tag potpore
 27. 373 članka imaju tag hnb
 28. 341 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 322 članka imaju tag agrokor
 30. 316 članka imaju tag eu fondovi
 31. 290 članka imaju tag osijek
 32. 298 članka imaju tag hgk
 33. 320 članka imaju tag hotelijerstvo
 34. 341 članka imaju tag energetika
 35. 269 članka imaju tag poduzetnici
 36. 367 članka imaju tag vlada
 37. 340 članka imaju tag recesija
 38. 366 članka imaju tag BDP
 39. 266 članka imaju tag investicija
 40. 282 članka imaju tag rast