Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

21 Stu 2012

Popis supermarketa kojima najviše vjerujemo

Izvor: www.tportal.hr · Autor: Novi list / tportal.hr  

Popis supermarketa kojima najviše vjerujemo

Nezavisni portal Supermarketi.info tijekom protekla tri ljetna mjeseca proveo je anketu među hrvatskim građanima koje sa sastojala od sedam pitanja. Prema rezultatima ankete, kupci se najugodnije osjećaju u Mercatoru i Intersparu, koji imaju gotovo identičan broj glasova ispitanika. Konzum i Lidl su odmah nakon vodećeg dvojca, a sredinu drže Billa, Kaufland i Plodine. Zanimljivo je da je Getro u ligi s Dionom po broju glasova.

Čini se, zaključuju na portalu Supermarketi info, da kupci nikako ne podnose trgovine koje izgledaju kao skladišne hale, u kojima se roba postavlja na police viličarima, te u kojima je roba vrlo često još uvijek zapakirana u paletama, piše Novi list. Iz istog razloga je i Metro tako loše rangiran po ovom pitanju. Razlog da su KTC, Prehrana i Tommy loše rangirani vjerojatno leži u činjenici da su to ipak lokalni trgovački lanci čiji pozitivni glasovi jednostavno nisu mnogobrojni. Na upit u kojem trgovačkom lancu smatraju da je najljubaznije osoblje, ispitanici su najviše glasova poklonili Lidlu koji je ipak malo iskočio ispred ostalih supermarketa, čiji su glasovi poprilično izjednačeni. Jedino što malo iznenađuje je slabiji rezultat Kauflanda. Po pitanju povrata neispravne ili pokvarene robe, apsolutni pobjednik u ovoj kategoriji je Lidl, a iza toga s nešto slabijim rezultatom je Kaufland. Ova dva njemačka trgovačka lanca očito imaju dugogodišnju praksu s takvim situacijama, te izgleda da najuspješnije provode moto da je kupac uvijek u pravu, što su glasači na ovoj anketi i potvrdili. Dosta izjednačeni broj glasova dobili su Billa, Konzum, Mercator, Interspar i Plodine. Ovdje čudi jako loš plasman Getroa, koji je lošije rangiran čak i od tri gore spomenuta lokalna trgovačka lanca. Što se tiče pitanja najvećeg izbora, odnosno asortimana, ispitanici su podijeljeni između Interspara i Kauflanda, jer su dali gotovo isti broj glasova za jedan i za drugi supermarket. Sredinu ljestvice drže Konzum, Plodine, Mercator i Billa. Razmjerno slab rezultat Mercatora malo je neočekivan jer taj trgovački lanac doista ima poprilično veliki asortiman proizvoda, a činjenica da je iza Konzuma ili Plodina malo iznenađuje anketare iz portala Supermarketi.info. Nizak broj glasova kod ostalih supermarketa je očito opravdan, jer se doista i radi o manjim supermarketima, izuzev Metroa, koji ili nije dovoljno posjećen zbog zahtjeva za posjedovanjem Metro kartice, ili jednostavno ljudi nemaju naviku odlaziti tamo. Unatoč tome, Metro se može pohvaliti poprilično velikim i šarolikim asortimanom, jer je dugo bio, a i ostao, glavni dobavljač većini malih lokalnih dućana i trgovina, pa čisto iz tog razloga mora imati veliki izbor. Po pitanju najnižih cijena, ispitanici su najviše glasova dali Lidlu i Kauflandu, koji po broju glasova strše iznad ostalih lanaca. Billa, Konzum i Plodine su na sredini ljestvice, dok su Getro, Mercator i Interspar od velikih lanaca najlošije rangirani.

Hrvatski kupci su Konzumu dali najveći broj glasova po pitanju različitih mogućnosti plaćanja. Slijede Interspar i Mercator, te Plodine i Billa. Prema rezultatima ispitivanja, Lidl, Kaufland i Getro očito nisu supermarketi koji nude raznolike i fleksibilne načine plaćanja, pa su dobili najmanji broj glasova. Čak je i Diona bolje rangirana od spomenuta tri supermarketa. Prehrana i Tommy očito su trgovački lanci izvan konkurencije u ovoj kategoriji.


Komentari članka

Vezani članci

Interventni otkup mlijeka, pomoć voćarima i povrćarima kroz suradnju s trgovačkim lancima

02.04.2020.

Pokušat ćemo formirati i digitalnu burzu, a na kraju, ako ne bude funkciniralo tržište, u ovakvim vremenima zadaća je države da pokuša naći rješenje za eventualne viškove i održati proizvodnju, rekla je ministrica Marija Vučković.

Trgovački lanci se trgnuli i ipak će otkupljivati voće i povrće od domaćih proizvođača

27.03.2020.

Hrvatski potrošači su, sa zatvaranjem tržnica, počeli osjećati nedostatak domaćeg voća, povrća, te mesa i mesnih prerađevina, a proizvođači su se našli u tolikom problemu da ne samo da ne znaju gdje će s tonama i tonama zrelog voća i povrća, već i s onim

Marija Zuber: Fiskalizacija - Za isti promet neki će poduzetnici izdavati dva ili više računa

10.03.2020.

Od 1. travnja 2020. uvodi se obveza fiskaliziranja tzv. prethodnih dokumenata. Za poduzetnike koji izdaju prethodne dokumente to će značiti obvezu fiskaliziranja najmanje dviju isprava za isti promet: najprije prethodnog dokumenta ili više njih, a zatim r

Istra je eldorado za brendove, Zagrepčani traže brzi šoping, a Slavonci jeftiniju robu

05.03.2020.

Hrvatsko tržište je razmjerno malo, ali jedno je od najraznolikijih u Europi kada je riječ o regionalnim specifičnostima potrošača, pokazuje istraživanje koje su proveli agencija za istraživanje tržišta Nielsen, a koje je objavio magazin Ja Trgovac.

U dva dana više od 650 tvrtki prijavilo štetu zbog zaraze

03.03.2020.

U samo dva dana više se od tisuću domaćih tvrtki odazvalo na anketu Hrvatske gospodarske komore o tome trpe li poslovne posljedice zbog širenja zaraze koronavirusom. Dvije trećine ih je potvrdilo da osjeća negativne posljedice, a 53 posto da im je pao pro

Tag cloud

 1. 1983 članka imaju tag hrvatska
 2. 2017 članka imaju tag turizam
 3. 1563 članka imaju tag financije
 4. 1282 članka imaju tag izvoz
 5. 1042 članka imaju tag svijet
 6. 866 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1001 članka imaju tag trgovina
 8. 1031 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 943 članka imaju tag ict
 11. 690 članka imaju tag poduzetništvo
 12. 684 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 13. 982 članka imaju tag EU
 14. 881 članka imaju tag industrija
 15. 780 članka imaju tag menadžment
 16. 929 članka imaju tag kriza
 17. 601 članka imaju tag maloprodaja
 18. 561 članka imaju tag marketing
 19. 390 članka imaju tag poticaji
 20. 501 članka imaju tag krediti
 21. 517 članka imaju tag tehnologija
 22. 437 članka imaju tag obrazovanje
 23. 276 članka imaju tag potpore
 24. 402 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 358 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 351 članka imaju tag eu fondovi
 27. 359 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 439 članka imaju tag banke
 29. 384 članka imaju tag hnb
 30. 427 članka imaju tag dzs
 31. 313 članka imaju tag osijek
 32. 372 članka imaju tag porezi
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 302 članka imaju tag hgk
 36. 346 članka imaju tag energetika
 37. 269 članka imaju tag poduzetnici
 38. 288 članka imaju tag opg
 39. 387 članka imaju tag BDP
 40. 344 članka imaju tag recesija