Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

18 Sij 2016

Počela intenzivna promocija hrvatskog turizma, ulaže se 64 milijuna kuna

Izvor: www.poslovni.hr · Autor: Poslovni.hr/Hina  

Počela intenzivna promocija hrvatskog turizma, ulaže se 64 milijuna kuna

Krajem ožujka i početkom travnja kreće kampanja na svim tržištima te se, uz navedene, u to uključuju i tržišta SAD-a, Španjolske, Japana, Irske, Češke, Mađarske, Slovačke, Rusije te Ukrajine.

Nastupima na turističkim sajmovima u Utrechtu i Beču sredinom siječnja te online i TV kampanjama na stranim tržištima, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) počela je ovogodišnju sezonu intenzivne promocije hrvatskog turizma, koja će potrajati do travnja i u koju će ove godine biti uloženo ukupno 64 milijuna kuna.

"Prve najave sa stranih tržišta za ovu godinu, kao i komentari partnera s međunarodnih turističkih sajmova u nizozemskom Utrechtu i austrijskom Beču proteklog tjedna su dobri. Daju optimizam za nastavak trenda rasta, a to će ove, kao i prošlih godina, osim HTZ-ovih biti rezultat i aktivnosti svih ključnih turističkih subjekata", ističe direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Iako je zbog smanjenja ukupnog proračuna HTZ-a za ovu godinu i proračun za promociju od 64 milijuna kuna za 15 posto manji nego lani, Ivičić smatra da će procjene i definirana strategija oglašavanja osigurati dobre učinke svih aktivnosti koje će provoditi tijekom cijele godine.

U tijeku kampanja s porukom "Winter is great for thinking about spring"

HTZ je s promotivnim kampanjama za ovu godinu krenula još 26. prosinca prošle godine na tržištima koja imaju navike ranijeg bukiranja - Njemačka, Velika Britanija, Austrija, Poljska, Francuska, Švedska, Norveška, Nizozemska, Belgija i Švicarska - pri čemu na svima koristi poruku "Winter is great for thinking about spring" (Zima je odlična za razmišljanje o proljeću).

Na svim tim tržištima kampanje su na online i mobilnim kanalima, dok je u Njemačkoj prije par dana krenula i TV kampanja na stanicama Prosieben, RTL, Vox, SAT 1, a u tijeku je i pokretanje PR projekta "Croatian Recipe" na 11 globalnih tržišta koji obuhvaća i komunikaciju prema ključnim medijima, na društvenim mrežama Facebook i Twitter te web stranici HTZ-a.

Trenutna kampanja trajat će do kraja siječnja na navedenim tržištima, a krajem veljače i početkom ožujka kreću i tzv. PPS kampanje za promociju pred i posezone, i to na tržištima koja imaju jak potencijal i navike putovanja u predsezoni, kao što su Njemačka, Velika Britanija, Italija, Austrija, Francuska, Švedska, Norveška, Švicarska i Slovenija.

Krajem ožujka i početkom travnja kreće kampanja na svim tržištima te se, uz navedene, u to uključuju i tržišta SAD-a, Španjolske, Japana, Irske, Češke, Mađarske, Slovačke, Rusije te Ukrajine.

Za nastupe na 26 sajmova 14,6 milijuna kuna

Važan dio promocije odrađuje se i na međunarodnim turističkim sajmovima, za koje od ukupnog proračuna za promociju HTZ ove godine planira 14,6 milijuna kuna, i to za nastupe na ukupno 26 sajmova. To je jedan sajam više nego lani, ali su troškovi manji za otprilike 700 tisuća kuna.

Najviše sajmova, devet, je upravo u siječnju, u veljači ih je sedam, u ožujku pet, u travnju dva, nakon čega tek u listopadu slijedi jedan i još dva u studenom.

Prema vrsti sajmova na kojima će HTZ ove godine nastupiti, 18 ih je za široku publiku i osam specijaliziranih, od čega po tri nautička i kamping sajma te dvije kongresne burze. Zanimljivost je i da se nakon par godina stanke HTZ 'vraća' na turistički sajam ATM u Dubai, koji će biti održan krajem travnja. Novost ove godine je i nastup na sajmovima MAP u Parizu, TTG u Riminiju te na nautičkom sajmu Allt vor Sjon u Stockholmu.

Zasad nema otkazivanja sajmova zbog terorističkih prijetnji

"Niti jedan sajam na kojem HTZ planira nastupiti ove godine za sada nije otkazan, sve ide prema planovima. Nadamo se da će tako i ostati, a dobar primjer je bio i nautički sajam Salon Nautique, koji je u Parizu održan svega par tjedana nakon terorističkog napada", kaže Ivičić, dodajući kako su svi svjesni da teroristički napadi negativno utječu na volju i spremnost turista na putovanja, a i nadležne institucije putnicima preporučuju izbjegavanje većih okupljanja te dodatan i pojačan oprez.

"Hrvatska otprije ima imidž vrlo sigurne destinacije, a HTZ će nastaviti s definiranim aktivnostima koje za cilj imaju, uz ostalo, i očuvanje tog imidža. Svakako želim naglasiti da smo uvijek spremni na pošteno tržišno natjecanje, pa stoga nikako ne računamo na bolji turistički promet koji bi bio rezultat kriza koje su zadesile druge države. Kao i do sada, bit ćemo fokusirani na sebe i svoju promociju, a Hrvatska je otvorena za sve turiste i svi su dobrodošli", poručuje Ivičić.


Komentari članka

Vezani članci

Marija Zuber: Iznajmljivači na moru plaćaju porez na dohodak i prirez u Zagrebu

22.05.2019.

Za većinu privatnih iznajmljivača paušalno plaćanje poreza na dohodak jednostavniji je i fiskalno pogodniji način podmirivanja porezne obveze. Do 2018. godišnja porezna obveza je iznosila 300 kuna po krevetu odnosno 350 kuna po smještajnoj jedinici u kamp

Kako do prosječne plaće od 7500 kuna, i kako to udvostručiti

21.05.2019.

Tranzicijski trošak mirovinske reforme u 2018. godini je bio više od devet milijardi kuna ili oko 2,5 posto BDP-a. Unatoč neslaganjima u stručnoj javnosti što čini tranzicijski trošak, nesporan je dio koji se odnosi na iznos mirovinskih doprinosa koji odl

Sveučilište u Dubrovniku pokreće prvi doktorski studij iz područja digitalne ekonomije

15.05.2019.

Prema procjeni Europske komisije, više od 90% poslova budućnosti bit će vezano uz koncept digitalne ekonomije. Prema nekim drugim istraživanjima, 65% današnjih srednjoškolaca u sljedećih će 20 godina raditi poslove koji još ne postoje i za koje ne postoje

Stanovnici Krila Jesenice imaju flotu od dvije milijarde kuna i zapošljavaju 2000 ljudi

14.05.2019.

Stanovnici Krila Jesenice, malog mjesta na pola magistralnog puta od Omiša do Splita, vlasnici su flote od čak 180 malih kruzera, zapošljavaju 2000 ljudi i po sezoni prosječno prihoduju oko dva milijuna kuna po brodu, piše nedjeljni Jutarnji list

Prije roka zabijen zadnji pilot Pelješkog mosta, čekaju se pristupne ceste

13.05.2019.

Piloti su zbog neravnog morskog dna ostali viriti i do deset metara iznad morske površine. Izvođači kažu da će ih stoga morati rezati i nakon toga iz njih izvlačiti mulj i puniti ih armiranim betonom. Brod-crpka već obavlja svoj posao, a i ostali ploveći

Tag cloud

 1. 1898 članka imaju tag hrvatska
 2. 1915 članka imaju tag turizam
 3. 1526 članka imaju tag financije
 4. 1219 članka imaju tag izvoz
 5. 830 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 992 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 954 članka imaju tag trgovina
 8. 823 članka imaju tag investicije
 9. 674 članka imaju tag poduzetništvo
 10. 927 članka imaju tag svijet
 11. 954 članka imaju tag EU
 12. 876 članka imaju tag ict
 13. 849 članka imaju tag industrija
 14. 761 članka imaju tag menadžment
 15. 919 članka imaju tag kriza
 16. 522 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 17. 573 članka imaju tag maloprodaja
 18. 543 članka imaju tag marketing
 19. 485 članka imaju tag krediti
 20. 494 članka imaju tag tehnologija
 21. 353 članka imaju tag poticaji
 22. 420 članka imaju tag obrazovanje
 23. 439 članka imaju tag banke
 24. 255 članka imaju tag potpore
 25. 387 članka imaju tag prehrambena industrija
 26. 335 članka imaju tag eu fondovi
 27. 422 članka imaju tag dzs
 28. 376 članka imaju tag hnb
 29. 343 članka imaju tag gospodarstvo
 30. 335 članka imaju tag hotelijerstvo
 31. 328 članka imaju tag agrokor
 32. 294 članka imaju tag osijek
 33. 299 članka imaju tag hgk
 34. 345 članka imaju tag energetika
 35. 373 članka imaju tag vlada
 36. 269 članka imaju tag poduzetnici
 37. 340 članka imaju tag recesija
 38. 332 članka imaju tag porezi
 39. 370 članka imaju tag BDP
 40. 266 članka imaju tag investicija