Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

13 Lis 2020

Novim rješenjem DignetSoftware napravio iskorak u SAP svijet

Izvor: www.poslovni.hr · Autor: PD VL native tim  

Novim rješenjem DignetSoftware napravio iskorak u SAP svijet

Na 8. konferenciji DignetDays, 22. listopada ove godine DignetSoftware će predstaviti LS One rješenje za maloprodaju. Rješenje će biti predstavljano na primjeru uspješno realiziranog projekta implementacije koja je prva takve vrste u Adriatic regiji.

LS One je maloprodajno rješenje koje je zamišljeno tako da ga se može integrirati s drugim globalnim ERP rješenjima kao što je SAP, SAP B1 i drugi. U konkretnom slučaju napravljena je implementacija rješenja koja je podrazumijevala integraciju s ERP SAP B1 sustavom.

Ovime je DignetSoftware napravio iskorak u tzv. SAP svijet u kojem ima dosta velik broj korisnika koji se bave maloprodajom, a ono što je u tijesnoj vezi s poslovnom politikom DignetSoftware, često je riječ o globalnim kompanijama.

Jedinstveno rješenje

LS One POS korisnicima omogućuje korištenje niza drugih mogućnosti, ne samo prodaju. I to čak i korisnicima s malim brojem prodajnih mjesta. LS One POS korisnicima omogućuje: definiranje promocija, popusta i specifičnih ugovornih odnosa s klijentima, konfiguriranje i izdavanje loyalty kartica te definiranje na koji način kupci mogu stjecati i trošiti bodove, davanje pogodnosti vjernim kupcima u obliku poklon kartica, bonova za hranu i kupona, pretraživanje cijena, provjeru dostupnih zaliha, pa čak i prijenos zaliha s jednog mjesta na drugo izravno s POS-a i prihvaćanje plaćanja u više valuta, poklon karticama, davanje bodova vjernosti, bonova za hranu i slično.

POS samo po sebi izgleda sjajno, ali ako klijent želi da izgleda bolje ili drugačije, može mu promijeniti izgled i boje u skladu sa svojim idejama. Klijent također može odabrati svoj omiljeni hardver jer je POS sustav potpuno neovisan o platformi i podržava bilo koji broj POS uređaja za istovremeno povezivanje. Veliki potencijal za korištenje LS One rješenja predstavlja naftna industrija za koju je posebno namijenjeno tzv. LS One Forecourt rješenje.

LS One u ovom svijetu se može suočiti sa složenošću benzinske crpke, što podrazumijeva kontrolu punjenja vozila gorivom i naplatu goriva, a u kombinaciji s LS One rješenjem za restorane, korisnici ga mogu koristiti na benzinskim crpkama za naplatu goriva, maloprodaju i ugostiteljstvo / restoran ako imaju crpku takve vrste.

To uključuje različite strukture cijena prema vrsti naftnih derivata, u kuhinji je omogućeno upravljanje jelovnikom, a LS One POS se može integrirati s pumpama za gorivo i back officeom. Na benzinskim crpkama korisnici često koriste više softverskih rješenja za upravljanje različitim dijelovima poslovanja (punionica, maloprodaja, restoran), što često rezultira nekonzistentnim financijskim podacima, dok je LS One jedinstveno rješenje za segmente poslovanja.

DignetSoftware je prije pet godina prvi u regiji i među prvima u Europi implementirao LS Retail rješenja za benzinske crpke i uz pomoć razvojnog i konzalting tima tvrtke LS Retail s Islanda stekao dragocjeno iskustvo u implementaciji maloprodajnog softverskog rješenja na benzinskim crpkama i o poslovnim procesima u naftnoj industriji općenito. Zahvaljujući tome DignetSoftware ima ugledne klijente iz naftne industrije kao što su INA, Tifon, MOL Grupa, a NIS ga je stavio na popis svojih dobavljača.

LS Retail je nešto starije i sestrinsko rješenje u odnosu na LS One. LS Retail je rješenje namijenjeno za rad u kombinaciji s popularnim Microsoftovim ERP rješenjima Microsoft Dynamics NAV i Microsoft Dnamics 365 Business Central, dok je LS One, kako je već na početku rečeno, namijenjeno tvrtkama koje koriste druga globalna rješenja, a velik broj globalnim naftnih tvrtki koristi SAP sustav kao ERP rješenje.

U implementaciji maloprodajnog sustava LS Retail bez straha možemo reći da za DignetSoftware ima jako malo tajni. Osim u naftnoj industriji, DignetSoftware je implementirao maloprodajna rješenja u maloprodaji dijelova za motorna vozila, u maloprodaji građevinskog materijala i opreme za kućanstvo, a posebno je prisutan u modnoj industriji. Nekoliko vodećih modnih kuća iz regije klijenti su DignetSoftware (Croata kravata, Heraldi, Fashion Company) i svaki od njih mogao bi ispričati interesantnu priču temelju na iskustvima u radu s maloprodajnim rješenjem LS Retail koje DignetSoftware implementira.

Izazova ipak ima

Pred DignetSoftwareom uvijek ima izazova, a jedan od izazova u skorijoj budućnosti bit će izazov za implementaciju LS Retail rješenja (bez obzira radi li se o LS Retail ili o LS One rješenju) u farmaceutskoj i hotelskoj industriji. Stoga ćemo na predstojeću DignetDays konferenciju pozvati i niz predstavnika naftne, farmaceutske i hotelske industrije.

Tom prilikom upoznat ćemo ih s novostima koje im možemo ponuditi. Uvjereni smo da će nekih od pozvanih prepoznati prezentirana rješenja kao interesantna za implementaciju u njihovim tvrtkama.

DignetDaysi će 22. listopada ponovo pokazati da je DignetSoftware uvijek spreman prihvatiti nove izazove i redovito nuditi na tržištu nova rješenja.


Komentari članka

Vezani članci

Hrvatski Infobip kupio američku kompaniju za 300 milijuna dolara

11.11.2020.

VODNJANSKI Infobip kupio je američku kompaniju OpenMarket za 300 milijuna dolara. Riječ je o podružnici kompanije AmDocs koja se, kao i Infobip, bavi uslugama slanja SMS-a.

Kutinski Agrivi zna kako uzgojiti hranu u pustinji

11.11.2020.

Kutinski Agrivi ključ je uzgoja hrane u pustinji, piše u utorak Večernji list, navodeći da softver te tvrtke koriste mali i veliki poljoprivrednici u više od 100 zemalja, a prehrambeni div Nestle njime kontrolira kvalitetu sastojaka za dječju hranu

Combis je predstavio vlastiti centar kompetencija za cyber sigurnost

11.11.2020.

Regionalni sistem integrator Combis predstavio je ekspertizu u području sigurnosti i lansirao novu security uslugu 30SEC na online eventu 'Želite li biti sigurni u virtualnom svijetu'

HOK osnovao IT sekciju koja će zastupati interese pet tisuća obrta

04.11.2020.

Pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) osnovana je IT sekcija (informatičke tehnologije), koja će zastupati interese i zalagati se za bolju tržišnu poziciju oko pet tisuća obrta koliko ih je trenutačno aktivno u tom sektoru, izvijestili su u utorak iz HOK-

[30 ispod 30] Ante Medić: Svatko tko radi hardver mora biti pomalo lud, hrabar i beskrajno ustrajan

04.11.2020.

Mladi poduzetnik Ante Medić izvršni je direktor startupa za razvoj elektronike Pulsar Laboratoriesa, ali i tehnološki direkor Ironbull tenkova koji pripremaju skorašnje otvorenje posebne igraonice za ljubitelje tehnološki naprednih igara i vojnih vozila u

Tag cloud

 1. 2064 članka imaju tag hrvatska
 2. 2144 članka imaju tag turizam
 3. 1602 članka imaju tag financije
 4. 1338 članka imaju tag izvoz
 5. 1120 članka imaju tag svijet
 6. 800 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1044 članka imaju tag trgovina
 8. 884 članka imaju tag zapošljavanje
 9. 1067 članka imaju tag poljoprivreda
 10. 989 članka imaju tag ict
 11. 883 članka imaju tag investicije
 12. 716 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 1018 članka imaju tag EU
 14. 917 članka imaju tag industrija
 15. 795 članka imaju tag menadžment
 16. 940 članka imaju tag kriza
 17. 630 članka imaju tag maloprodaja
 18. 575 članka imaju tag marketing
 19. 404 članka imaju tag poticaji
 20. 335 članka imaju tag koronavirus
 21. 509 članka imaju tag krediti
 22. 523 članka imaju tag tehnologija
 23. 448 članka imaju tag obrazovanje
 24. 293 članka imaju tag potpore
 25. 375 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 369 članka imaju tag eu fondovi
 27. 347 članka imaju tag opg
 28. 415 članka imaju tag prehrambena industrija
 29. 396 članka imaju tag porezi
 30. 375 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 324 članka imaju tag osijek
 32. 434 članka imaju tag dzs
 33. 389 članka imaju tag hnb
 34. 439 članka imaju tag banke
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 390 članka imaju tag vlada
 37. 308 članka imaju tag hgk
 38. 354 članka imaju tag energetika
 39. 402 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici