Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

13 Tra 2022

Konferencija Marketing Enigma razotkrila zagonetke marketinga i PR-a, ali otvorila i neke nove

Izvor: lidermedia.hr · Autor: Lider  

Konferencija Marketing Enigma razotkrila zagonetke marketinga i PR-a, ali otvorila i neke nove

Održano je i prvo izdanje Marketing Enigme u organizaciji Hrvatske akademske zajednice Ekonomskog fakulteta. Konferencija je održana 4. i 5. travnja u WESPA spaces u Zagrebu dok je istovremeno bio i live prijenos na YouTube kanalu udruge (HAZ studenti).

U dva dana konferencije na pozornici se izmijenilo čak 18 govornika koji su svoja iskustva i znanja podijelili sa znatiželjnim studentima. Prvi dan konferencije otvorila je Martina Radaš, voditeljica projekta, nakon koje je Igor Mladinović iz Imago reklamne agencije održao svoje predavanje na temu 'Zašto je kreativnost bitnija od obrazovanja?'. Ovaj naslov, pomalo intrigantan, bio je pun pogodak da zainteresira publiku koja je imala mnogobrojna pitanja nakon izlaganja. Igor je, također, otkrio kako je došlo do ideje da sa svojim bratom otvori poznati zagrebački restoran, La Štruk.

Nakon Igora, gledatelji su imali priliku čuti i panel raspravu na temu 'Kako održati vezu s potrošačem?' u kojoj su sudjelovali Nikola Žinić, Maja Vresk Bodalec i Miranda Mladin dok je moderatorica bila Branka Dropulić, asistentica na Katedri za marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zanimljivo je bilo čuti sve tri strane – Nikolu koji predstavlja svijet agencija, te Maju i Mirandu koje su svoj karijerni put gradile u poznatim poduzećima.

Drugi dio prvoga dana, publici se predstavio i mladi poduzetnik i student završne godine diplomskog studija s Ekonomskog fakulteta, Josip Stanić. Njegov poduzetnički stav prešao je i na publiku koja ga je preplavila s pitanjima kako uspijeva koordinirati posao i fakultet. Na ta pitanja odgovore im je dala i Tanja Roca iz Deeshpet agencije koja je imala, po mnogima, najemotivnije predavanje. Svoj poslovni životni put podijelila je u obliku storytellinga.

Kraj prvoga dana bio je rezerviran za Case Study u kojem su Berislav Tomšić, Maja Šplajt i Maro Pitarević (Real grupa) ispričali kako je tekla uspješna suradnja s Aircashom koji je postao uspješan hrvatski brend. Neočekivano, ali potpuno simpatično im se pridružio i vlasnik Aircasha Hrvoje Ćosić koji je podijelio i svoju stranu priče.

Drugogi dan konferencije započeo je nešto ranije od prvoga dana, a program je vodila Maria Katančić koja je, uz Martinu Radaš, bila voditeljica projekta. Jedino predavanje na engleskom jeziku održao je svima poznati Jan de Jong. Jan je doputovao čak iz Splita kako bi se pridružio proaktivnim studentima i ispričao svoju priču koju gradi u Hrvatskoj već 16 godina.

Nakon njega, na pozornicu su stigle i predstavnice HURA-e, Violeta Colić i Željka Martinović. Ovaj skladni duo pričao je o vrlo popularnoj temi – društveno odgovornom poslovanju. U ovom slučaju, povezanog s PR-om.

Osim toga, publika je oduševljeno dočekala predavanje Kamila Antolovića, stalnog sudskog vještaka za tržišno komuniciranje, koji je na svoj način totalno iznenadio publiku. Da je vrijeme dopustilo, vjerojatno bi ga slušali još sat vremena, ali, nažalost, program je morao ići dalje.

Na kraju su svoje predavanje održali Alen Anđelić i Ivan Biošić, a kraj je bio rezerviran za panel raspravu u kojoj su se pojavila i neka stara lica. Moderatorica je ponovno bila Branka Dropulić, mnogima omiljena profesorica, dok su pored nje bili Tibor Trupec, Tanja Džido i Miranda Mladin.

Panel rasprava otvorila je mnoga pitanja, bilo je burno kada se u raspravu uključio Ivan Biošić u vezi pitanja je li PR dio marketinškog miksa ili ne. Sasvim zanimljiv kraj drugoga dana konferencije koja je otvorila još enigmi vezanih uz marketing i PR i samim time nagovijestila da će publika moći i iduće godine uživati u konferenciji koja je uspješno i kvalitetno odrađena.


Komentari članka

Vezani članci

Uspjeh mladih u digitalno doba ovisi o njihovoj želji za učenjem

02.06.2022.

Srđan Kovačević, direktor tvrtke Orqa, mladima savjetuje da odmah s fakulteta ne zakorače u poduzetništvo, nego da prvo vrijedno iskustvo prikupe radeći za druge.

Unatoč velikom solarnom potencijalu, Hrvatska zaostaje za Europom

31.05.2022.

Sinergija solara i poljoprivrede ima potencijal učiniti Hrvatsku samodostatnom, rečeno je na prvoj konferenciji o agrosolarnim elektranama koja se održala u Zagrebu

Osnove prodaje preko digitalnih kanala

24.05.2022.

Hrvatski turistički sektor igra na svjetskoj, a naročito europskoj pozornici sve zapaženiju ulogu u udjelu rezervacija koji svake godine postiže. Za to su prije svega zaslužni Bogomdani uvjeti koje imamo – geolokacija na mediteranu odmah pokraj jedne od s

Infobip za Dior Beauty pokrenuo WhatsApp kampanju

20.05.2022.

Prvi put neki je luksuzni brend, a u ovom slučaju riječ je o brendu Dior Beauty, iskoristio WhatsApp kako bi pratiteljima na Instagramu omogućio pristup ekskluzivnim sadržajima i personaliziranim porukama, i to zahvaljujući najnovijem tehnološkom partners

HNS prodao TV prava na HNL za najveći iznos u povijesti

04.05.2022.

Izvršni odbor HNS-a na današnjoj je sjednici razmotrio tri pristigle ponude te je donio odluku da će odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno tr

Tag cloud

 1. 2341 članka imaju tag turizam
 2. 2214 članka imaju tag hrvatska
 3. 1347 članka imaju tag svijet
 4. 1461 članka imaju tag izvoz
 5. 1705 članka imaju tag financije
 6. 1010 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1251 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1121 članka imaju tag trgovina
 9. 1141 članka imaju tag ict
 10. 938 članka imaju tag zapošljavanje
 11. 985 članka imaju tag investicije
 12. 1011 članka imaju tag industrija
 13. 772 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 1066 članka imaju tag EU
 15. 865 članka imaju tag menadžment
 16. 458 članka imaju tag koronavirus
 17. 955 članka imaju tag kriza
 18. 471 članka imaju tag poticaji
 19. 665 članka imaju tag maloprodaja
 20. 631 članka imaju tag marketing
 21. 465 članka imaju tag opg
 22. 561 članka imaju tag tehnologija
 23. 445 članka imaju tag eu fondovi
 24. 340 članka imaju tag potpore
 25. 523 članka imaju tag krediti
 26. 421 članka imaju tag hotelijerstvo
 27. 451 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 477 članka imaju tag obrazovanje
 29. 431 članka imaju tag porezi
 30. 415 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 361 članka imaju tag osijek
 32. 398 članka imaju tag hnb
 33. 445 članka imaju tag dzs
 34. 388 članka imaju tag energetika
 35. 356 članka imaju tag start up
 36. 325 članka imaju tag hgk
 37. 405 članka imaju tag vlada
 38. 421 članka imaju tag BDP
 39. 440 članka imaju tag banke
 40. 336 članka imaju tag agrokor