Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

26 Sij 2018

I ove godine sajmovi u prvom planu, interaktivni web portal od lipnja

Izvor: www.brodportal.hr · Autor: BG/Brodporta  

I ove godine sajmovi u prvom planu, interaktivni web portal od lipnja

Bila je to prigoda i za uvid u trenutačno "stanje" u klasteru, što je sve urađeno i učinjeno, koliko su članovi klastera sudjelovali u ponuđenim im aktivnostima i programima da bi sami od toga imali korist i poticaj za daljnji rad.

-Lanjska 2017.godina bila je najuspješnija u pogledu rada i djelovanja našeg turističkog klastera od njegova osnivanja. Lani smo, na pr., bili na sajmovima desetak sajmova u Hrvatskoj i okolici, pa i na sajmovima u Berlinu u Budimpešti, posjeta štandovima naših članova bila je dobra, članovi klastera su zadovoljni, na sajmove ćemo stoga ići i ove godine. Od planova za 2018-tu istaknuo bih, uz ostalo, i interaktivni web portal koji će se napraviti do lipnja, gdje će se nalaziti u sklopu prekogranične suradnje svi turistički resursi iz svih pet slavonskih županija i subotičke regije u susjednoj Srbiji, ponuda i potražnja, od jela do hotela, smještaja, ugostiteljskih objekata, tko god želi doći na tom će portalu naći sve što ga zanima-kazao je Dejan Vuksanović, predsjednik klastera.

Predsjednik gradske TZ Slavonskog Broda, gradonačelnik Mirko Duspara vrlo je zadovoljan učincima klastera, ne samo u 2017-oj.

-Sedam godina je brzo prošlo od osnivanja klastera, tada nismo ni očekivali da će klaster polučiti ovako dobar rezultat. Posebno me je fasciniralo da smo u roku od dva, tri mjeseca uspjeli "pokriti" cijelu Slavoniju i Baranju, što je i bio cilj, pomoći tim ljudima kojima je teško plasirati i prodati svoje proizvode te na ovakav način umrežavanja mogu to lakše riješiti. usto, prošle smo godine uspjeli dobiti i prva sredstva iz EU fondova i sada je puno lakše raditi. Ljudi znaju već što mogu, dosta je sajmova posjećeno i odrađeno, rekao bih da možemo biti zadovoljni s onim što je klaster ostvario u ovih sedam godina-izjavio je Mirko Duspara.

Hrvatska turistička zajednica podupire projekte poput klastera "Slavonska košarica" pa slijedom toga i oblike suradnje klastera sa, primjerice, Centrom za inkluzivnu podršku kao što je slučaj u Slavonskom Brodu. Naime, Centar za inkluzivnu podršku član je klastera odnedavno i aktivno se uključio u aktivnosti djelokruga klastera.

-Došla sam prezentirati oblike potpora i pomaganja HTZ klasterima općenito i njihovim članovima/članicama, i u ovoj godini planiramo nove projekte u koje se klasteri mogu uključiti da bi poboljšali svoje djelovanje i učinke. Vrlo su rijetke situacije poput ove kako djeluje klaster "Slavonska košarica" pogotovo kada je riječ o, recimo, uključenju Centra za inkluzivnu podršku u rad klastera, to je vrlo rijedak i pohvalan primjer u nastojanju turističke promocije ovog cijelog kraja. Sve su potpore HTZ prema regijama odnosno klasterima vrlo bitne, turističke zajednice mogu se prijaviti na javne pozive, radi se o, za sada, 9 milijuna kuna za tri aktualna javna poziva, za potpore turističkim zajednicama i turistički nerazvijenim područjima 5 milijuna kuna, 2 milijuna kuna turističkim incijativama, itd-rekla je za Brodportal Petra Posilović iz Hrvatske turističke zajednice, koja je prigodno članovima klastera predstavila mogućnosti i načine financijske i druge suradnje HTZ ne samo prema klasterima nego i pojedinicima, OPG-ovima i dr. koji se bave određenim segmenima turističkog djelovanja.

Skupština klastera održana je u prostorima Centra za inkluzivnu podršku ne bez razloga. -Naš Centar postao je članom klastera "Slavonska košarica" u prosincu 2017-te, sa "svojim" proizvodom šećerom. Dalje, mi smo u sklopu našeg malog socijalnog poduzetništva osnovali svoju "pakirnicu želja", proizvod kojeg smo "plasirali" u klaster je šećer u kocki, za početak dobro ide, bit će i drugih proizvoda. Inače, bavimo se socijalnim uslugama u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama, ima nas 17 zaposlenih, od 20 godina do 62 godine. Naša posebna vrednota je da naše korisnike uposlimo, te smo uz pomoć EU fondova napravili pakirnicu i kupili strojeve i uključili u pakiranje tzv.rasutih proizvoda, šećera, riže, mrvica i sl., a uskoro ćemo za jednu trgovačku firmu veću količinu tih proizvoda moći na tržište i plasirati-rekla je Ljiljana Brica, predsjednica Centra.


Komentari članka

Vezani članci

Otvorili hostel s pametnim sobama u Slavonskom Brodu

24.01.2019.

Obitelj Lucić od listopada gostima Broda nudi novi proizvod, Smart Hostel kojim žele osvojiti novi segment mlađih odmorišnih gostiju

U Lici niče turistički raj s bajkovitim kućicama na jezeru i drveću

31.07.2018.

Goran Štrok u impresivnu investiciju nedaleko Lovinca ulaže 14 milijuna eura Da Goran Štrok kreće u novi poslovni pothvat, javnost je prvi put mogla saznati iz intervjua hrvatskog ministra turizma Garija Cappellija u travnju ove godine.

Slavonski Brod dobiva najveću kontejnersku luku u JI Europi

27.10.2017.

Izgradnja plovila koštala više od milijun, a cijena sa svom opremom je oko 3 milijuna kuna. Dosad se za takva snimanja koristio gliser.

U Brodu otvoren 29. McDonald's u Hrvatskoj, zaposlit će 48 ljudi

18.09.2017.

U novootvorenom objektu Brođanima će biti dostupno naručivanje hrane na elektronskim kioscima, računalski prostor, vanjska terasa s igraonicom i sve to po najnovijoj svjetskoj tehnologiji prema konceptu Made For You

U Parku prirode Papuk otvoren kamp za 96 gostiju

29.05.2017.

Odmorište je smješteno u Velikoj kod Požege, na južnim obroncima Parka, a prostire se na 8.000 četvornih metara te ima ukupno 32 smještajne jedinice kapaciteta do 96 gostiju

Tag cloud

 1. 1854 članka imaju tag hrvatska
 2. 1878 članka imaju tag turizam
 3. 1512 članka imaju tag financije
 4. 1194 članka imaju tag izvoz
 5. 806 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 979 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 936 članka imaju tag trgovina
 8. 810 članka imaju tag investicije
 9. 669 članka imaju tag poduzetništvo
 10. 942 članka imaju tag EU
 11. 887 članka imaju tag svijet
 12. 855 članka imaju tag ict
 13. 841 članka imaju tag industrija
 14. 755 članka imaju tag menadžment
 15. 919 članka imaju tag kriza
 16. 476 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 17. 562 članka imaju tag maloprodaja
 18. 531 članka imaju tag marketing
 19. 480 članka imaju tag krediti
 20. 485 članka imaju tag tehnologija
 21. 342 članka imaju tag poticaji
 22. 409 članka imaju tag obrazovanje
 23. 439 članka imaju tag banke
 24. 386 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 245 članka imaju tag potpore
 26. 420 članka imaju tag dzs
 27. 373 članka imaju tag hnb
 28. 343 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 324 članka imaju tag eu fondovi
 30. 322 članka imaju tag agrokor
 31. 291 članka imaju tag osijek
 32. 323 članka imaju tag hotelijerstvo
 33. 298 članka imaju tag hgk
 34. 341 članka imaju tag energetika
 35. 269 članka imaju tag poduzetnici
 36. 368 članka imaju tag vlada
 37. 340 članka imaju tag recesija
 38. 366 članka imaju tag BDP
 39. 266 članka imaju tag investicija
 40. 325 članka imaju tag porezi