Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

23 Tra 2020

HTZ i TZ Splita pokrenule turističke komunikacijske platforme

Izvor: vijesti.hrt.hr · Autor: I.D./HINA  

HTZ i TZ Splita pokrenule turističke komunikacijske platforme

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je prvu komunikacijsku kampanju na društvenim mrežama nakon početka pandemije. Naziv kampanje je #CroatiaLongDistanceLove, a među prvima iz sustava turističkih zajednica promotivni video #TogetherInSplit objavila je i splitska Turistička zajednica (TZ).

S obzirom na okolnosti u svijetu zbog pandemije Covid-19 te gotovo potpunog zaustavljanja turističkih kretanja, HTZ-ova kampanja kao i ona splitske Turističke zajednice, prije se nego kampanjom mogu označiti komunikacijskom platformom ili, kako kažu iz HTZ-a, konceptom kojim dosadašnjim i budućim turistima žele skrenuti pažnju na Hrvatsku dok su doma i još ne mogu putovati.

Tako se u uvodu kampanje ili koncepta HTZ-a #CroatiaLongDistanceLove ističe da se ponekad zbog okolnosti koje su izvan naše kontrole ljudi moraju držati podalje jedni od drugih i mjesta koje ih čini sretnima, ali i da "prava ljubav pobjeđuje sve".

- Sigurni smo da ste, dok ste kod kuće, pronašli put da se povežete sa svojim najdražima, tako smo i mi pronašli način da u vaš dom dovedemo Hrvatsku, naglašava se u sklopu tog koncepta, koji ima i poruku "Welcome Croatia to your home".

Sve poruke su na engleskom jeziku, budući da se na mrežama Facebook, Instagram i Twitter te na online platformama - obraćaju milijunima pratitelja Hrvatske iz cijelog svijeta, pri čemu direktor HTZ-a Kristjan Stančić poručuje i da je u ovom zahtjevnom vremenu iznimno važno zadržati optimizam i održavati vidljivost Hrvatske na turističkoj karti svijeta.

- Na društvenim mrežama bilježimo iznadprosječne brojke posjeta i svakodnevnim komuniciranjem putem njih podsjećamo ljubitelje putovanja koliko je hrvatska turistička ponuda jedinstvena, bogata i raznolika. Svu trenutnu komunikaciju objedinili smo pod nazivom #CroatiaLongDistanceLove, a izrađujemo i iduću komunikacijsku platformu za domaće i strane turiste, ističe Staničić.

U izradi i promotivna kampanja za sedam tržišta

Otkriva i da je u finalnoj fazi izrade i promotivna kampanja za sedam tržišta bližeg okruženja, koju će HTZ plasirati čim se za to steknu adekvatni uvjeti, a zahvaljuje se i brojnim sportašima: Domagoju Vidi, Tinu Jedvaju, Domagoju Duvnjaku, Marinu Čiliću, Dini Levačić, Mariju Hezonji, braći Fantela, braći Sinković, Tončiju Stipanoviću, Stipi Žuniću i Sari Kolak na stalnim dijeljenjima objava HTZ-a na svojim profilima društvenih mreža s milijunima njihovih pratitelja.

U sklopu koncepta #CroatiaLongDistanceLove kreirana je i posebna web stranica, gdje se s atraktivnim video i foto materijalima i zanimljivim informacijama predstavlja najbolje od hrvatske turističke ponude. Tako su tu virtualna šetnja Dubrovnikom, rafting na Zrmanji, krstarenje na Kornatima, kontinentalna ponuda, načini pripreme tradicionalnih jela i pića, lokacije snimanja popularnih svjetskih serija i filmova, hrvatske legende i drugo.

- Osim ovog koncepta, HTZ i njegova predstavništva u SAD-u, Kini, Velikoj Britaniji i Italiji provode i određene B2B aktivnosti kroz organizaciju webinara ili online edukacija za zainteresirane agente i organizatore putovanja, dodaje Staničić.

TZ Splita videom #TogetherInSplit želi nadahnuti buduće turiste

Gotovo u isto vrijeme i TZ grada Splita objavila je na Facebook profilu Visit Split novi video #TogetherInSplit, kao uvod u širu istoimenu kampanju koju su kreirali djelatnici te Turističke zajednice, na čelu s direktoricom Alijanom Vukšić.

- Svijet je stao, jer je to bio jedini način da opet krene. No, mi Vas čekamo i opet ćemo biti zajedno u Splitu!, stoji u opisu videa.


Komentari članka

Vezani članci

Dan D za europski turizam: Granice se otvaraju 15. lipnja

28.05.2020.

Slovenija je 15. svibnja postala prva europska zemlja koja proglasila kraj epidemije koronavirusa.

HoReCa kanal: ‘Okretalo‘ se 2 milijarde eura godišnje, sada pada na trećinu prihoda

28.05.2020.

Iako se ogroman dio proizvoda za potrebe industrije i dalje uvozi, turizam ima izrazito veliki značaj za domaću proizvodnju, pogotovo hrane i pića koje se plasira kroz hotele, restorane te ostale ugostiteljske objekte.

Jedan od najpopularnijih podcasta u svijetu prelazi na Spotify za 100 milijuna dolara

27.05.2020.

Američki komičar, komentator MMA borbi i podcaster Joe Rogan dobio je pozamašan iznos novca da svoj popularni podcast prenese na Spotify i s njima potpiše ekskluzivni ugovor

Prvi gosti došli na Kvarner, domaćini se nadaju uspješnoj sezoni

26.05.2020.

Nakon otvaranja granica prvi su gosti došli i na Kvarner. Sjeverni Jadran posjetili su nautičari, a vrata su otvorili i kvarnerski kampovi.

Koje epidemiološke mjere moraju poštivati privatni iznajmljivači

26.05.2020.

Privatni iznajmljivači su na mukama zbog situacije oko koronavirusa, no što se tiče rezervacija, nešto se malo pomaknulo, ali to je i dalje jako nezadovoljavajuće, komentirala je za emisiju Dobro jutro, Hrvatska Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajedni

Tag cloud

 1. 2004 članka imaju tag hrvatska
 2. 2048 članka imaju tag turizam
 3. 1569 članka imaju tag financije
 4. 1286 članka imaju tag izvoz
 5. 1065 članka imaju tag svijet
 6. 867 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1010 članka imaju tag trgovina
 8. 1040 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 948 članka imaju tag ict
 11. 702 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 12. 692 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 991 članka imaju tag EU
 14. 889 članka imaju tag industrija
 15. 784 članka imaju tag menadžment
 16. 932 članka imaju tag kriza
 17. 608 članka imaju tag maloprodaja
 18. 567 članka imaju tag marketing
 19. 393 članka imaju tag poticaji
 20. 503 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 439 članka imaju tag obrazovanje
 23. 281 članka imaju tag potpore
 24. 363 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 404 članka imaju tag prehrambena industrija
 26. 353 članka imaju tag eu fondovi
 27. 360 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 377 članka imaju tag porezi
 29. 439 članka imaju tag banke
 30. 314 članka imaju tag osijek
 31. 384 članka imaju tag hnb
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 301 članka imaju tag opg
 36. 302 članka imaju tag hgk
 37. 346 članka imaju tag energetika
 38. 394 članka imaju tag BDP
 39. 269 članka imaju tag poduzetnici
 40. 348 članka imaju tag recesija