Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

28 Svi 2021

Comping preuzeo dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja

Izvor: privredni.hr · Autor: P.hr/I.G.  

Comping preuzeo dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja

Tvrtka Comping preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja te tako dodatno osnažila svoju tržišnu poziciju, posebice u području podatkovnih centara, poslovne analitike i infrastrukture.

"Kako bismo nastavili sa svojim rastom te realizacijom ambicioznih planova i projekata, potreban nam je partner koji se uklapa u našu kulturu i poslovnu viziju. Megatrend poslovna rješenja promatrali smo duže vrijeme i primijetili kako pametno grade svoj brend i jačaju timove koji rade na rješenjima koja su nam bila zanimljiva. Stoga smo se odlučili na ovaj korak i veselimo se suradnji i budućem ubrzanju našeg poslovanja. Želim zahvaliti vlasnici i direktorici Megatrend poslovnih rješenja na konstruktivnoj suradnji, a posebno tvrtki Caper koja je bila naš savjetnik i uspješno nas vodila kroz sve faze procesa", rekao je prilikom preuzimanja Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

Megatrend je tvrtka koja posluje na tržištu više 30 godina i danas broji 40-ak zaposlenih. Tvrtka s preostalim portfeljem nastavlja poslovati pod svojim dosadašnjim imenom, a njihovi dosadašnji korisnici u nastavku suradnje sada mogu računati i na dodatnu podršku te ekspertizu iz Compinga.

"U posljednjih nekoliko godina imali smo više ponuda za preuzimanje, bilo cijele tvrtke bilo pojedinih dijelova poslovanja. Razmišljali smo o budućnosti Megatrenda, pomno analizirali ponuđače i mislim kako smo odabrali najbolju opciju daljnjeg poslovanja. U razgovorima s čelnim ljudima Compinga shvatili smo da bi naša suradnja mogla rezultirati još boljim poslovnim rezultatima i u domeni zrelih dijelova poslovanja i u novim dijelovima koje tek razvijamo", smatra Anđelka Strajher, generalna direktorica u Megatrendu.

Prvi korak suradnje već je realiziran - iz Megatrenda je nastala tvrtka Data Target koja u svome poslovnom portfelju ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike te infrastrukturni odjel, čijih 20-ak vrhunskih stručnjaka iz sva tri navedena segmenta nastavljaju s radom i širenjem pod okriljem Compinga.

Poslovna analitika - dugoročni strateški interes
Megatrendov Data centar na tržištu je dugi niz godina, s etabliranim, lokalnim i međunarodnim klijentima. Ova akvizicija omogućit će Compingu još širu ponudu njihovih rješenja u domeni ASAservice platforme te softvera i drugih rješenja, a ujedno je korak prema daljnjoj monetizaciji Compingove IoT platforme – Things Talk te cloud-rješenja. Tvrtka Megatrend poslovna rješenja uglavnom je usmjerena na IBM infrastrukturu i SW tehnologije te uz partnerski platinum status imaju širok krug klijenata, što je bio još jedan od razloga za Compingovo preuzimanje.

"Ovaj poslovni pothvat, uz jačanje visokotehnoloških rješenja, nama je posebno interesantan u domeni poslovne analitike. Digitalizacija kao trend kontinuirano povećava količine podataka i nužno je znati te podatke pretvoriti u informacije. Poslovnu analitiku vidimo kao svoj dugoročni strateški interes i jedan od načina dodatnog ubrzanja poslovanja. Megatrend poslovna rješenja u ovoj su domeni već etablirani igrač na tržištu, a mi želimo zadržati njihovu prepoznatljivost i klijente, proširiti to znanje na Compingov tim te tako osigurati nove projekte te daljnje širenje i izvan hrvatskog tržišta", rekao je Jukić.

Megatrend poslovna rješenja nastavljaju daljnje poslovanje u dva segmenta: u razvoju rješenja u segmentu umjetne inteligencije i znanosti o podacima te u razvoju specifičnih softverskih rješenja za svoje klijente.

Compingov ekskluzivni financijski savjetnik u ovome procesu bila je tvrtka Caper, jedina hrvatska članica Oaklinsa, najuspješnije svjetske organizacije u projektima spajanja i preuzimanja u segmentu tzv. mid-marketa.


Komentari članka

Vezani članci

Poznata cijena dionica Spana: ‘Očekujem pozitivan efekt na hrvatsko tržište kapitala‘

20.09.2021.

Span d.d., prva privatna hrvatska IT kompanija koja je u srpnju najavila izlazak na Zagrebačku burzu, nakon zaključenja prvog i drugog kruga javne ponude dionica putem koje je Span ponudio 578.200 vlastitih dionica (29,5 posto), odredila je da će se ponuđ

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 posto dionica zadarske Maraske

17.09.2021.

Stanić Beverages je proizvođač sokova u Hrvatskoj te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i BiH, zajedničkog kapaciteta od 150 milijuna litara godišnje

Nakon kogeneracije u Belišću, irski EQTEC kupio postrojenje i u Karlovcu

17.09.2021.

Kompanija za proizvodnju energije iz otpada EQTEC objavila je u utorak da je dovršila akvizicijski postupak te zajedno s hrvatskim projektnim partnerom Sense ESCO-om preuzela kogeneracijsko postrojenje snage 1,2 megavata u Karlovcu.

Sviđalo se to publici ili ne, Shein je postao broj jedan šoping adresa generacije Z

16.09.2021.

Kineski Shein je prilična prijetnja postojećim šoping platformama, ali i fast-fashion brendovima, a njegov strelovit uspjeh i specifična poslovna strategija mogli bi označiti početak potpuno nove ere u industriji

250+ milijuna preuzimanja aplikacije možda upućuje na to da se u Photomathu danas “samo održava” – zapravo je suprotno!

16.09.2021.

Photomath aplikaciju danas s lakoćom koriste desetine milijuna korisnika mjesečno, a u pozadini te jednostavnosti koju vide korisnici nalazi se kompleksan i dobro uigran sustav baziran na umjetnoj inteligenciji koji ne prestaje inovirati. Pravi protagonis

Tag cloud

 1. 2262 članka imaju tag turizam
 2. 2138 članka imaju tag hrvatska
 3. 1410 članka imaju tag izvoz
 4. 1640 članka imaju tag financije
 5. 1231 članka imaju tag svijet
 6. 931 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1153 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1084 članka imaju tag trgovina
 9. 1057 članka imaju tag ict
 10. 902 članka imaju tag zapošljavanje
 11. 920 članka imaju tag investicije
 12. 746 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 1046 članka imaju tag EU
 14. 946 članka imaju tag industrija
 15. 831 članka imaju tag menadžment
 16. 442 članka imaju tag koronavirus
 17. 945 članka imaju tag kriza
 18. 646 članka imaju tag maloprodaja
 19. 443 članka imaju tag poticaji
 20. 604 članka imaju tag marketing
 21. 429 članka imaju tag opg
 22. 538 članka imaju tag tehnologija
 23. 517 članka imaju tag krediti
 24. 406 članka imaju tag eu fondovi
 25. 316 članka imaju tag potpore
 26. 393 članka imaju tag hotelijerstvo
 27. 438 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 460 članka imaju tag obrazovanje
 29. 418 članka imaju tag porezi
 30. 394 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 341 članka imaju tag osijek
 32. 395 članka imaju tag hnb
 33. 440 članka imaju tag dzs
 34. 440 članka imaju tag banke
 35. 319 članka imaju tag hgk
 36. 398 članka imaju tag vlada
 37. 336 članka imaju tag agrokor
 38. 413 članka imaju tag BDP
 39. 358 članka imaju tag energetika
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici